ΕΟΚ, ΕΕΑ, ΕΠΟ κτλ κτλ...

ΕΟΚ, ΕΕΑ, ΕΠΟ κτλ κτλ...

ΕΟΚ, ΕΕΑ, ΕΠΟ κτλ κτλ...

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης σχολιάζει στο blog του στο gazzetta.gr λίγο μπάσκετ, λίγο μπάλα και λίγο... επικοινωνία

Χωρίς καμία αμφιβολία η ανακοίνωση του Νίκου Λάσκαρη τάραξε τα νερά της μπασκετικής "Μασωνίας". Όχι βέβαια και επικοινωνιακά. Στην Θεσσαλονίκη φυσικά και από το πρωί όλα τα μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με τις τοποθετήσεις του διοικητικού ηγέτη της ΚΑΕ ΑΡΗΣ.

Δεν βλέπω φυσικά να ισχύει το ίδιο για όσους έσκιζαν τα ρούχα τους μετά το ΕΝΑ υβριστικό σύνθημα κατα του Διαμαντίδη και ακόμα περισσότερο από όσους έσπευσαν να δώσουν συγχαρητήρια στον Λάσκαρη για την ανακοίνωση με την οποία έκρινε τους οπαδούς της δικής του ομάδας.

Σήμερα η ΚΑΕ ΑΡΗΣ εξέδωσε μία ανακοίνωση που ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ. Μία ανακοίνωση που τα βάζει με το κατεστημένο του ελληνικού μπάσκετ. Που επιτίθεται ευθέως σε ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ, που ξεμπροστιάζει συμπεριφορές αντιπάλων “αθλητών”, που αναδεικνύει μεροληπτικές διαιτητικές αποφάσεις, ζητάει ενεργοποίηση των θεσμών, αλλά παράλληλα προειδοποιεί και επισημαίνει ότι είναι έτοιμη να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού.

Αν η ανακοίνωση αυτή γράφονταν από την ΚΑΕ ΠΑΟ ή την ΚΑΕ ΟΣΦΠ θα γινόταν ο κακός χαμός. Αν γράφονταν από κάποια ΠΑΕ θα διαβάζαμε άρθρα επί άρθρων για την ΕΠΟ κτλ κτλ κτλ. Είναι άτιμο είναι αλήθεια το επικοινωνιακό. Ο ΑΡΗΣ είναι καλός γιατί έχει ιστορία, τον θυμόμαστε για όσα πρόσφερε στην καλαθόσφαιρα. Του είπαμε και μπράβο για την προσπάθεια με τον ΠΑΟ, αλλά ως εκεί. Θέλεις να γίνεις πάλι πρώτος; Θέλεις να πάρει τις ίδιες διαστάσεις το μπινελίκι για την μάνα του Πρίφτη με αυτό του Διαμαντίδη; ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ. Οι δυο πρώτες θέσεις είναι πιασμένες. Έχουμε και συμβόλαια με την Ευρωλίγκα. Απαγορεύεται να κοιτάς προς τα πάνω. Αμφισβητείς την μεγάλη ΕΟΚ; 4Ο ΧΡΟΝΙΑ είμαστε παλικάρι μου στα πράγματα. Με Γκάλη και Γιαννάκη που να σε κάνουμε...ζάφτι, τώρα όποτε θέλουμε εμείς θα παίζεις στο Ηρακλειο, όποτε γουστάρουμε θα χάνεις στο Λίντο, θα σε σφάζουμε στην Λάρισα. Θα ακούς τα μπινελίκια σου για την Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία και άμα λάχει ο Γκόντας θα αποβάλει τον Μακνιλ γιατί διαμαρτυρήθηκε, δεν θα μετράει δυο καλάθια, δεν θα ακούει τις κροτίδες και θα τις βαφτίζει μπαλόνια, θα κάνει ότι γουστάρει.

Και επειδή το...επικοινωνιακό κάνει παιχνίδι δεν έχει σημασία τι πραγματικά έγινε. Σημασία έχει τι λέμε εμείς ότι έγινε. Και το Σάββατο αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις όλων δεν έγινε τίποτα. Ή μάλλον έγινε. Προκάλεσαν οι παίκτες του ΑΡΗ!!!

Κύριε Λάσκαρη η ανακοίνωση μίλησε στην καρδιά κάθε Αρειανού (διαφωνώ με το κεκλεισμένων, αλλά αντιλαμβανόμενος τις παραμέτρους το σέβομαι). Πρέπει όμως να ακολουθήσουν πράξεις. Όσοι διαβάζετε το blog γνωρίζετε πολύ καλά τις θέσεις για την ΕΟΚ και το κακό συναπάντημα της πορτοκαλί μπάλας. Αυτό που ΑΠΟΘΕΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ στην ανακοίνωση του Λάσκαρη, είναι ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG. Και περιμένουμε να κάνεις πράξεις τα περί αλλαγής. Να τους αλλάξεις, να τους εξαφανίσεις από το μπάσκετ, πριν το εξαφανίσουν αυτοί ολοκληρωτικά.

Τότε όμως ο υπογράφων χαρακτηρίζονταν ως...οπαδός-δημοσιογράφος. Καλύτερα θα σημειώσω εγώ. Καλύτερα οπαδός-δημοσιογράφος, παρά tour operator με την ΕΟΚ. Οπαδός για όσους δεν το γνωρίζουν σημαίνει αυτός που ακολουθεί πιστά. Δεν σημαίνει χούλιγκαν, δεν σημαίνει αυτός που δημιουργεί επεισόδια. Πολλοί συνάδελφοι- και τους χαίρομαι- δεν διστάζουν να σημειώσουν ότι πέρα από την δημοσιογραφία, αγαπούν και μία ομάδα. Καλύτερα ομάδα, παρά την ΕΟΚ, τον ΕΣΑΚΕ και την ΕΠΟ. Οπαδός είναι αυτός που ακολουθεί πιστά. Και σε αυτή την γωνιά του κορυφαίου site στην Ελλάδα θα έχετε αντιληφθεί ότι αυτό που ακολουθούμε πιστά είναι η διάθεση και πρόθεση να μην αδικείται ένας σύλλογος, που βρίσκεται έξω από την διαπλοκή, έξω από τις...συμμαχίες και τις δολοπλοκίες του ελληνικού αθλητισμού.

Για αυτό άλλωστε βρέθηκε στην Γ εθνική για να πάω και στην μπάλα. Εδώ και μήνες επικοινωνιακά προσπαθούν ορισμένοι να βάλουν τον κόσμο στο...τρυπάκι ότι ο ΑΡΗΣ δεν θα ανέβει, δεν θα του δώσει άδεια η ΕΕΑ και άλλα διάφορα τέτοια. Φυσικά η ΕΕΑ και ειδικά η εισηγήτρια κα. Μαρούπα έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα από το νομικό συμβούλιο του κράτους και την σχετική γνωμοδότηση και πλέον την έκθεση του ΓΕΜΗ προς τον Κοντονή, αλλά και την επιστολή, που έλαβαν από τον Γεν.διευθυντή της Δεύθυνσης Εμπορίου κ. Μασγανά, που ούτε λίγο ούτε πολύ τους λέει ξεκάθαρα ΟΤΙ ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΥ μπορεί να συστήσει ΠΑΕ ο ΑΡΗΣ (ή ο ΟΦΗ) χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση. Το ΓΕΜΗ αναφέρει ότι είναι αντίθετο επίσης στην εκτίμηση της ΕΕΑ, που μάλιστα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΚΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ!!!Τι δεν καταλαβαίνεις;

Και μετά ορισμένοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ΕΕΑ- με την ίδια σύνθεση- πέρσι έδωσε άδεια στον δεύτερο ΑΡΗ και φέτος όλως τυχαίως, που βγαίνει πρώτος δεν δίνει!

Θα κάνω μία εκτίμηση μετά τα τελευταία επίσημα έγγραφα από το ΓΕΜΗ και τον κ. Μασγανά ότι η ΕΕΑ θα δώσει ΚΑΝΟΝΙΚΑ άδεια. Αλλά ακόμα και αν δεν το πράξει, θα σας σημειώσω αυτό το οποίο έχουμε γράψει και παλιότερα και ορισμένοι το αμφισβήτησαν. Η ΕΕΑ ότι και να κάνει δεν είναι αυτή που έχει τον τελευταίο λόγο. Απόφαση για το ποιος παίζει ή όχι μπορεί να πάρει μόνο η ΕΠΟ. Αν αμφιβάλετε ρωτήστε την ΕΕΑ, τι συνέβη με την Παναχαική. Οπότε ας τελειώσει και αυτό το γαιτάνακι. Ήδη οι κυβιστήσεις ετοιμάζονται από Πέμπτη και έπειτα...

ΥΓ1 Η απόφαση του Νομικού συμβουλίου του κράτους που θα εξετάσει η ΕΕΑ την Πέμπτη έχει βγει το 2013. Και αυτοί που είναι μέλη της επιτροπής θα την δουν τον Μάιο του 16!!! Αυτοί που έλεγαν ότι πιέζονται από τον Μασγανά να μην δίνουν άδειες και έλαβαν επιστολή από τον Γενικό Διευθυντή που αναφέρει ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ. Κατά τα άλλα δεν μπορεί ο ΑΡΗΣ να πάρει άδεια έτσι κα. Μαρούπα μου;

ΥΓ2 Κι όμως στην Θεσσαλονίκη μας έλεγαν ότι η ΕΕΑ θα βάλει και πλάτη! Τώρα να δούμε ποιος θα βάλει πλάτη για την επιτροπή γιατί προβλέπονται πολλές αλλαγές στην σύνθεσή της...

ΥΓ3 Ο Μάνος ευνόησε τον Παναθηναικό με τον Ολυμπιακό έγραψαν οι “κόκκινοι” συνάδελφοι. Που να δείτε τι έκανε με τον ΑΡΗ... Ή μάλλον που να...πείτε τι έγινε με τον ΑΡΗ.

ΥΓ4 Το χειρότερο για τους εντόπιους νταλαβερτζίδες σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο είναι ότι βρίσκεται κάποιος να τους παρακάμψει. Να πάει κατευθείαν στην Ευρωπαική ή Παγκόσμια Ομοσπονδία. Σας το είχα γράψει και όταν ο ΑΡΗΣ επέλεξε ΦΙΜΠΑ. Το έκανε λόγω της απευθείας σχέσης του Λάσκαρη. Ίσως αυτό να είναι που ενοχλεί. Μία σειρά χρειάζεται να διαβάσετε από την ανακοίνωση και είναι αυτή που θα ζητώ πάντα από τον κ. Λάσκαρη να υλοποιήσει :" Η πανευρωπαϊκή εκστρατεία μας για την αποπομπή των ενόχων και την κάθαρση ήδη ξεκίνησε. Δεν θα πτοηθούμε από τα πεπραγμένα τους και το υβριδικό αυτοδιοίκητό τους".

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!