Τζόρτζεβιτς-Πεδουλάκης; Νύχτα-μέρα!

Τζόρτζεβιτς-Πεδουλάκης; Νύχτα-μέρα!
Ο Τζέϊμς Φελντίν, που μετά από αρκετό καιρό είχε ξεκάθαρο ρόλο στο rotation και συνέβαλε καθοριστικά στο break του Παναθηναϊκού στον 1ο τελικό, εξηγεί στο gazzetta.gr πόσο διαφορετική είναι η αγωνιστική φιλοσοφία του «τριφυλλιού» μετά την αλλαγή προπονητή.

Ο Δομινικανός γκαρντ, εκ των κορυφαίων των Κυπελλούχων Ελλάδας (15π. & 6ασ. με 4/8 τριπ.) στο Στάδιο «Ειρήνηςε και Φιλίας», ήταν ο πρώτος παίκτης των νικητών, που έκανε την εμφάνισή του από τα αποδυτήρια και αυτό γιατί έπρεπε να δώσει δείγμα ούρων για το anti-doping control. Ήταν χαμογελαστός κι ευδιάθετος και στο «νεκρό» χρόνο που μεσολάβησε μέχρι να αρχίσει η διαδικασία της ουροληψίας, βρήκαμε την ευκαιρία να του πιάσουμε την κουβέντα, σε μία προσπάθεια να βρούμε απαντήσεις για την κορυφαία εμφάνιση του Παναθηναϊκού στην εφετινή σεζόν και την πρώτη νίκη (83-81) στη σειρά των τελικών με τον Ολυμπιακό.

Αυθόρμητα τον ρωτάμε τι έχει αλλάξει στην ομάδα, ακριβώς έναν μήνα μετά την απομάκρυνση του Σάσα Τζόρτζεβιτς από τον πάγκο. Του ανθρώπου που τον επέλεξε το περασμένο καλοκαίρι και τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της σεζόν, τον είχε αναγάγει σε ένα πιο σημαντικά και χρήσιμα «γρανάζια» της «πράσινης» μηχανής... «Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι που δεν έχει αλλάξει! Όλα είναι διαφορετικά, από την ψυχολογία, το σύστημα, την διάθεσή, τα πάντα. Βασικά, όλα αρχίζουν από την άμυνα και την προσέγγιση του coach πάνω στο αμυντικό κομμάτι και στον τρόπο με τον οποίο θέλει να αμυνθούμε. Γενικά, αν δεν παίξεις άμυνα, δεν πρόκειται να πάρεις χρόνο συμμετοχής με τον συγκεκριμένο προπονητή. Μπορεί να είναι λίγο χρόνο στην ομάδα, είναι φανερό όμως, ότι έχει ξεκάθαρη φιλοσοφία σε άμυνα κι επίθεση, ξέρει πως θέλει να παίξουμε και έχει περάσει τα θέλω με πολύ πειστικό τρόπο!», απάντησε αρχικά ο Τζέϊμς Φελντίν, που μετά από τις πολύ καλές εμφανίσεις του στο πρώτο μισό της σεζόν, στην 1η φάση της Euroleague (μ.ο. 11,1π., 2,6ρ. & 2,1ας. με 38,8% στα τριπ. σε 28,1’) και στον 1ο γύρο της Basket League (μ.ο. 12,8π., 2,1ρ. & 2,1ασ. με 45,6% στα τριπ. σε 25,4’), «είδε» τον ρόλο του να περιορίζεται.

Για την ακρίβεια, η έλευση των Ουίλιαμς (κατά κύριο λόγο) και Χέϊνς, μείωσαν αρκετά τον χρόνο συμμετοχής και τις «ελευθερίες» του 26χρονου πρώην παίκτη της Καντού και της Φουενλαμπράδα, με αποτέλεσμα τα νούμερά του να πέσουν αισθητά στο Top-16 (μ.ο. 7,7π., 2,0ρ. & 2,3ασ. με 28,3% στα τριπ σε 26,9’) και να παρουσιάσουν ελαφριά άνοδο στον 2ο γύρο του πρωταθλήματος (μ.ο. 13,1π., 2,5ρ. & 2,5ασ.με 50,9% στα τριπ. σε 25,2’), πολύ απλά επειδή στα εγχώρια ματς, έπαιρνε περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Η κορύφωση της καθίζησης του πρώτου σκόρερ των «πράσινων» στο ελληνικό πρωτάθλημα, σε κανονική περίοδο και paly-offs, ήρθε στην προημιτελική σειρά της με την Λαμποράλ Κούτσα. Εκεί (μ.ο. 2,3π., 2,0ρ. & 1,7ας. με 11,1% στα τριπ. σε 16,0’) ο Φελντίν, είχε πολύ μικρότερο χρόνο συμμετοχής, πολύ λιγότερο την μπάλα στα χέρια και μοιραία αποχαιρέτησε την διοργάνωση «άποντος» (0/3 σουτ σε 10’) στο 3ο ματς του ΟΑΚΑ.

«Είναι έτσι όπως τα περιγράφεις, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο επ’ αυτού!», μας είπε, πριν σκάσει ένα κρυφό χαμόγελο και ανασηκώσει τους ώμους, για να προσθέσει: «Ο coach ζητάει γρήγορη κίνηση και καλύτερη κυκλοφορία, λιγότερη ντρίμπλα και να παίρνουμε όλα τα ελεύθερα σουτ. Γι’ αυτό λοιπόν, προσπαθώ να επικεντρωθώ σ’ αυτά, έτσι ώστε να έχω την ευκαιρία να βοηθήσω όσο περισσότερο γίνεται. Απόψε (σ.σ.: χθες) κάναμε ένα μεγάλο ματς, ίσως το μεγαλύτερο φέτος, κόντρα σε έναν σπουδαίο αντίπαλο, όμως, δεν έχουμε ακόμη καν πλησιάσει στο πρωτάθλημα. Πρέπει να κερδίσουμε όπωσδήποτε το 2ο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ για να μπορούμε να κάνουμε σκέψεις τίτλου. Μέχρι τότε μας περιμένουν δύο μέρες συντονισμένης δουλειάς στην προπόνηση και 40 λεπτά σκληρής μάχης στο παρκέ.», επεσήμανε ο γεννημένος στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης και απόφοιτος του πανεπιστημίου Κουίνιπιακ, που εδρεύει στο Χάμπτεν του Κονέκτικατ.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα