Μπερτομέου: «0% πιθανότητες συμφωνίας, αν δεν...»

Μπερτομέου: «0% πιθανότητες συμφωνίας, αν δεν...»
Ο Τζόρντι Μπερτομέου είχε την καθιερωμένη συνάντηση με τους δημοσιογράφους του Final 4 και μίλησε για το θέμα της… διαμάχης με τη FIBA.

Ο ισχυρός άνδρας της Euroleague είχε το… καθιερωμένο πρωινό με τους δημοσιογράφους και σε ό,τι αφορά το θέμα της FIBA, τόνισε:

«Στην συνάντηση που είχαμε και προετοιμαζόμασταν 5 μήνες, είχαμε κάθε διάθεση συζήτησης και εύρεσης μίας χρυσής τομής, δώσαμε αρκετές εναλλακτικές για τις windows, αλλά τους θέσαμε σαφές ότι αν δεν σεβαστούν την ελευθερία διαπραγμάτευσης των ομάδων κι ουσιαστικά τη βούληση τους να συμμετάσχουν σε μία διοργάνωση και δεύτερον αν δεν αποσύρουν τις απειλές για ενδεχόμενες απειλές τότε δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συμφωνία. Εμείς είμαστε έτοιμοι ν' αλλάξουμε ακόμα και το πρόγραμμα μας, να κάνουμε προσαρμογές για να σταματήσει αυτό το πολεμικό κλίμα, αλλά δεν μπορούμε να μπούμε σε συζήτηση εάν αυτές οι προϋποθέσεις δεν γίνουν σεβαστές...»

Τα επόμενα Final 4 κι η Νταρουσάφακα

Τι άλλο ειπώθηκε από τον Μπερτομέου; Όπως έγινε γνωστό, τα επόμενα Final 4 θα γίνουν γνωστά στο τέλος του Ιουνίου, με την Κωνσταντινούπολη να είναι το μεγάλο φαβορί για το 2017. Για τις διοργανώσεις του 2018 & του 2019 υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από το Παρίσι και τη Μόσχα, ωστόσο ο ισχυρός άνδρας της διοργάνωσης ανέφερε και για ενδιαφέρον από Σερβία, Τσεχία, Λιθουανία και Ελλάδα!

Η επόμενη σεζόν θα ξεκινήσει το διήμερο 13-14 Οκτωβρίου και θα υπάρξουν συνολικά πέντε εβδομάδες όπου οι ομάδες θα δίνουν δύο αγώνες (Τρίτη - Πέμπτη ή Τρίτη - Παρασκευή). Αν μία ομάδα παίζει εντός έδρας κι είναι προγραμματισμένο να δώσει εκτός έδρας παιχνίδι στη συνέχεια, αυτό θα είναι προγραμματισμένο να γίνει κάπου κοντά. Για παράδειγμα οι ελληνικές ομάδες θα έχουν ως πιθανό προορισμό την Πόλη, το Τελ Αβίβ ή το Μιλάνο… Μάλιστα, σημειώνεται πως αυτές οι πέντε εβδομάδες είναι πιθανό να προγραμματιστούν όταν δεν θα έχει Champions League και Eurocup.

Ακόμα, έγινε γνωστό ότι η Νταρουσάφακα θα πάρει τη wild card, ενώ από την επόμενη χρονιά (σ.σ. 2017-18) η θέση αυτή πηγαίνει στην Ισπανία.

Η προοπτική του Eurocup

Στη συνάντηση βρέθηκε ακόμα ο Ιόρις Φραντσίνι της IMG Europe που τόνισε πως στόχος του Eurocup είναι να σταθεροποιηθεί σταδιακά η διοργάνωση, έτσι ώστε ν’ ανέβουν στη συνέχεια τα έσοδα των ομάδων, με στόχο να… μπουν στο παιχνίδι κι άλλες αγορές όπως το Λονδίνο και η Γαλλία. Ακόμα, γνωστοποιήθηκε πως ενόψει της ενόψει της νέας χρονιάς υπάρχουν πέντε κενές θέσεις για τις οποίες έχουν προκύψει 11 αιτήματα, ενώ σημειώθηκε πως στη λίστα των ομάδων βρίσκονται κανονικά οι τρεις ιταλικές, δηλαδή η Σάσαρι, η Ρέτζιο Εμίλια κι η Τρέντο!