Πεδουλάκης: «Στείλαμε διπλό μήνυμα»

Πεδουλάκης: «Στείλαμε διπλό μήνυμα»

bet365

Ο Αργύρης Πεδουλάκης εξήγησε τι ακολουθεί για τον Παναθηναϊκό μετά απ' το πρόσφατο ξενύχτι των Γκιστ, Φελντέιν & Χέινς πολύ περισσότερο τώρα μετά απ' την πρόκριση στους Τελικούς της Α1.

Ο 52χρονος προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε στη συνέντευξη Τύπου του Game 5 της δεύτερης ημιτελικής σειράς της Α1 στο ΟΑΚΑ για...

...τη νίκη-πρόκριση επί του Άρη (84-68): «Προσπαθήσαμε μέσα απ' την άμυνα κι απ' την ενέργεια ν' αλλάξουμε τον ρυθμό. Κάποιες στιγμές τα καταφέραμε και κάποιες όχι. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που στη Euroleague έχει το χειρότερο ποσοστό αποτελεσματικότητας. Έχουμε ταλέντο. Προσπαθούν τα παιδιά. Το παιχνίδι πήγε με τα ίδια διαγράμματα. Την κρατάγαμε, φεύγαμε και την ξαναπαίρναμε. Ο Φελντέιν έπαιξε πολύ για να βάλει πράγματα στο παιχνίδι του για να μην είναι προβλέψιμος, αλλά η εμφάνισή του φάνηκε απ' την άμυνα κι απ' τις ασίστ».

...την κατάσταση του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος αισθάνθημα ένα τσίμπημα στον αριστερό προσαγωγό: «Είναι ιατρικό θέμα, θα μας ενημερώσουν οι γιατροί μας, όταν εξεταστεί».

...τους Τελικούς και πιθανότητες ομοιότητες με αυτούς του 2013: «Την τότε ομάδα την είχαμε χτίσει, ξέραμε τι θα 'ναι. Δουλεύουν 9-10 μήνες συγκεκριμένα πράγματα, αλλά έχουμε πολλούς επιθετικογενείς. Ο Ραντούλιτσα έχει την ικανότητα έτσι κι αλλιώς. Θα έπρεπε να 'μαστε πιο δυνατοί και στην άμυνα για να μπορούμε να χτυπήσουμε στην επίθεση. Όταν δεν έχεις διδάξει κάτι, δε μπορείς να διαμαρτύρεσαι και να φωνάζεις. Όταν το 'χεις διδάξει, μπορείς. Αν φωνάξεις χωρίς να το 'χεις κάνει αυτό, μπορεί ν' αντιδράσει. Είναι άλλη ομάδα απ' την τότε».

...την εμπιστοσύνη στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο: «Είναι ένα παιδί που έχει πολλή ευφυΐα, μπασκετική. Ξέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά του. Ο λόγος που παίζει είναι γιατί μπορεί να ηρεμήσει την ομάδα και να φτιάξει την ομάδα. Μπορεί να το κάνει ο Διαμαντίδης, ο Καλάθης και γενικά λίγοι σ' αυτήν την ομάδα. Ξέρει ο Χαραλαμπόπουλος τι πρέπει να κάνει. Δεν έχει να κάνει με το ότι χτύπησε ο Γιάνκοβιτς ή έφυγε ο προηγούμενος (Σάσα Πάβλοβιτς). Έχει όλα τα χαρακτηριστικά να μπορέσει να εξελιχθεί. Έχουμε αρκετούς που μπορούν να παίξουν up and down κι έχουμε λίγους που μπορούν να διαβάσουν το παιχνίδι. Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να τα κάνει».

...τα μηνύματα που έστειλε η ομάδα με όλα όσα ακολούθησαν το ξενύχτι των Γκιστ, Φελντέιν & Χέινς μετά απ' το Game 3: «Στέλνουμε διπλό μήνυμα μετά απ' το περιστατικό. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς νέους παίκτες και θα πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό είναι εξαίρεση. Ήταν διπλό το μήνυμά μας. Έχει να κάνει με το ότι ο Παναθηναϊκός με οποιοδήποτε κόστος πρέπει να έρθει στο DNA του».

Με τη σειρά του, ο Τζέιμς Φελντέιν σχολίασε: «Ήταν μία σκληρή αναμέτρηση. Ξέραμε ότι ήταν ένας "τελικός" και για τους δύο. Μπήκαν διψασμένοι και μας μιλούσαν, κάτι που μας έδινε ενέργεια. Στο δεύτερο μέρος βρήκαμε τις λύσεις και με μακρινά σουτ το καθαρίσαμε. Ο προπονητής μου λέει να παίζω το παιχνίδι μου. Μου δίνει ελευθερία και θέλει να παίρνω τα σουτ, όταν είμαι ελεύθερος. Κατά αυτόν τον τρόπο, νιώθω πολύ άνετα».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα