Βατούτιν: «Χαίρομαι που δεν είμαστε φαβορί, θα μείνει ο Ιτούδης»

Βατούτιν: «Χαίρομαι που δεν είμαστε φαβορί, θα μείνει ο Ιτούδης»
Χαρούμενος που η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν είναι το φαβορί στο φετινό Final 4 είναι ο Αντρέι Βατούτιν, ο οποίος τόνισε πως ο Δημήτρης Ιτούδης αναμένεται να ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Ο ισχυρός άνδρας της ρωσικής ομάδας μίλησε για το Final 4 του Βερολίνου που ξεκινάει μεθαύριο (13/5) και τόνισε πως είναι από τις λίγες φορές που η ΤΣΣΚΑ δεν είναι το μεγάλο φαβορί.

«Είμαι χαρούμενος που στο Βερολίνο, για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, η ΤΣΣΚΑ δεν είναι το φαβορί. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν οι αλλαγές που κάναμε το καλοκαίρι, οι οποίες έκαναν την ομάδα πιο ισορροπημένη με λιγότερους αστέρες», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Δημήτρη Ιτούδη, τονίζοντας πως στην ΤΣΣΚΑ είναι χαρούμενοι από την παρουσία του Έλληνα προπονητή στον πάγκο και σκέφτονται να ανανεώσουν την συνεργασία τους.

«Σε γενικές γραμμές είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την παρουσία και τη δουλειά του Δημήτρη και σκεφτόμαστε να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας. Ο Ιτούδης έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του να συνεχίσει να δουλεύει στην Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ. Οδήγησε την ομάδα και πάλι στο Final 4 με πιο αδύναμο ρόστερ από πέρσι, πήρε και στους δυο ομίλους την πρώτη θέση και προκρίθηκε με 3-0 στα playoffs. Ελπίζουμε πως θα δούμε τα ίδια αποτελέσματα και στο Βερολίνο», επεσήμανε.

Τέλος, μίλησε για το σύστημα διεξαγωγής του Final 4, το οποίο ευνοεί τα outsiders:

«Προσπαθούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, αλλά το Final 4 είναι μια διοργάνωση που ευνοεί τα outsiders, διότι ο νικητής κρίνεται σε ένα ματς. Σε ένα παιχνίδι μπορεί να χάσει ακόμη και μια ομάδα από το ΝΒΑ. Δεν είναι δίκαιο να βγαίνει έτσι ο πρωταθλητής. Στους φιλάθλους αρέσει, στις μεσαίας δυναμικής ομάδες αρέσει, αλλά στα μεγάλα κλαμπ δεν αρέσει», τόνισε.