Σφαιρόπουλος: «Μαχητικότητα, προσπάθεια και χαρακτήρας»

Σφαιρόπουλος: «Μαχητικότητα, προσπάθεια και χαρακτήρας»
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έμεινε ικανοποιημένος από την αντίδραση των παικτών του όταν βρέθηκαν να χάνουν με 50-33.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού με τις δηλώσεις μετά το τέλος της αναμέτρησης έδειξε χαρούμενος για τον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες του «γύρισαν» το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέφερε συγκεκριμένα:

Για τον αγώνα: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μας για τον χαρακτήρα που έδειξαν, για την προσπάθεια που έκαναν στο τέλος και για το καλό παιχνίδι που έκαναν στα τελευταία 15 λεπτά. Βρεθήκαν πίσω με 17 στο 24’, είχαμε βραχυκυκλώσει, δεχόμασταν εύκολα καλάθια με διεισδύσεις και καλάθια κάτω από το καλάθι και δεν είχαμε καλή αντιμετώπιση και ατομική και ομαδική. Δεχτήκαμε 25 πόντους στα τελευταία 16 λεπτά και σκοράραμε 56, για εμάς ήταν σημαντικό ότι γύρισε το παιχνίδι με αυτό το σχήμα και την είσοδο του Σπανούλη που έβαλε κάποια μεγάλα σουτ, γυρίσαμε το ματς, χτίσαμε μια διαφορά και φτάσαμε σε μια σχετικά εύκολη νίκη. Κρατάμε τη μαχητικότητα, την προσπάθεια και τον χαρακτήρα που δείξαμε. Απέναντι σε μια ομάδα με πολύ καλό ρόστερ, με πολύ καλό προπονητή που έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου. Καλή συνέχεια στην ΑΕΚ και στον κόουτς».

Για το γεγονός ότι είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός εύκολα στα πρώτα δύο παιχνίδια και εάν αυτό ήταν στο μυαλό των παικτών: «Μπορεί να είναι μια αιτία αυτή, παρόλο που εμείς είχαμε επισημάνει στους παίκτες πόσο καλή ομάδα είναι η ΑΕΚ. Το ξέραμε αυτό και είδαμε τελικά πως το είχαν καταλάβει οι παίκτες, αντέδρασαν, ακολουθήσαμε το πλάνο μας, μείναμε συγκεντρωμένοι, πιστέψαμε στη νίκη, έκλεισε η άμυνα, πήραμε τα ριμπάουντ, τρέξαμε στο ανοιχτό γήπεδο, πήραμε εύκολους πόντους και αυτό μας ανέβασε την ψυχολογία για να βάλουμε σουτ».

Για το ποιο ήταν το πρόβλημα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, η άμυνα ή η επίθεση. «Είναι αλληλένδετα, προσπαθούσαμε να διαβάσουμε την άμυνα περισσότερο από όσο έπρεπε, καθυστερούσαμε και στα κοψίματα μέσα στη ρακέτα και στην κυκλοφορία της μπάλας, χάσαμε ελεύθερα σουτ και κάποια εύκολα καλάθια, αυτό έφερε μια έλλειψη συγκέντρωσης και στην άμυνα και όταν κάτι δεν πάει καλά μπροστά, υπάρχει πρόβλημα και πίσω. Αυτά πηγαίνουν μαζί και στο διάστημα που είμαστε καλοί, αλλά και σε αυτό που δεν παίξαμε καλά. Πρέπει να μάθουμε όμως, να παίζουμε άμυνα».

Για την απόδοση του Ματ Λοτζέσκι: «Δεν έχει βρει ακόμη τη φόρμα του στο 100%, στην πρώτη του παρουσία στο παιχνίδι απόψε, ήταν νωθρός, αλλά στη δεύτερη παρουσία του ήταν πολύ καλύτερος και αυτό μαρτυρά την έλλειψη ρυθμού που έχει. Είναι σε καλό επίπεδο και είναι σίγουρο πως προπόνηση με την προπόνηση και παιχνίδι με το παιχνίδι θα γίνεται και καλύτερος και θα φτάσει στο 100% των δυνατοτήτων του».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα