“Μάνα μου Ελλάς”

“Μάνα μου Ελλάς”

“Μάνα μου Ελλάς”

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr στην απέναντι γραμμή της ενημέρωσης και αφιερώνει...Νταλάρα στην κορύφωση της υποκρισίας

Είναι από τα αγαπημένα μου τραγούδια. Δεν...πουλάει. Δεν είναι...σικάτο. Δεν είναι... in! Άλλωστε και ο Νταλάρας ως καλλιτέχνης σε καμία των περιπτώσεων δεν απολαμβάνει της εκτίμησης καλλιτεχνικά που απολάμβανε 20 και 30 χρόνια πίσω. Το τραγούδι αυτό μου ήρθε στο μυαλό με όλα όσα διαβάζω και ακούω από χθες. Παρέα με τον Πόποτα στην γνωστή σειρά με το Κωλοκοτρωνίτσι. “Τάξις και Ηθική”.

Το τραγούδι αυτό γιατί ο στίχος του είναι ΟΛΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ΠΟΤΕ ότι ο ελληνικός αθλητισμός, η... παιδεία μας στα γήπεδα (για γέλια και για κλάματα) είναι προέκταση αυτής ακριβώς της κοινωνίας.

Στο Αλεξάνδρειο χθες μερίδα των οπαδών του ΑΡΗ έβρισε ΜΙΑ ΦΟΡΑ την μητέρα του Διαμαντίδη. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Όχι όμως για κάθε λογής...υπερβολή -για να μην γράψω τίποτα άλλο- που ακούω και διαβάζω πέρα ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Η ΜΑΝΑ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΙΕΡΟ.

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ έβαλε σήμερα τα γυαλιά σε όλους. Είναι Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ σε όλα τα αθλήματα που οι οπαδοί της έκαναν κάτι λάθος και δεν κρύφτηκε, δεν υπέκφυγε, δεν προκάλεσε, δεν θέλησε να γίνει αρεστή στον κόσμο της. Αλλά το ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΚΡΙΝΕ. ΜΟΝΟ Ο ΑΡΗΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΗΘΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ.

Μόνο ο ΑΡΗΣ και κανένας άλλος. Να σας θυμίσω τις ανακοινώσεις της προηγούμενης εβδομάδας από Ολυμπιακό και ΑΕΚ για το κύπελλο. Να σας θυμίσω τα όσα άκουσε ο Σπανούλης από τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναικός ή τις ανακοινώσεις ΟΣΦΠ και ΠΑΟ στους περσινούς, προπέρσινους, παραπροπέρσινους τελικους κτλ κτλ; Μήπως την...επαναστατική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά τα επεισόδια με ΟΣΦΠ;

Την ανακοίνωση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΘΑΜΕΝΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΚΑΛΗ; Υπάρχουν τόσα και τόσα παραδείγματα.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι συμφωνώ με το υβρεολόγιο; ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ. Θεωρώ πολύ πιο έξυπνη και πετυχημένη την καζούρα του στυλ “Κλάψε κλάψε να γυρίσεις το παιχνίδι”. Μήπως δεν το άκουγα κάποτε από τους συμπολίτες για τον Γιαννάκη; Το ξεκαθαρίσαμε λοιπόν αυτό.

Θεωρώ όμως την ίδια στιγμή 100% υποκριτικό να αποτελεί αυτό το ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ το πρώτο θέμα και να...θάβεται η συμπεριφορά επαγγελματιών αθλητών και ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ (άρα και παιδαγωγού κατά μία έννοια) Πεδουλάκη.

Δεν είναι η πρώτη φορά φυσικά που με τον ΑΡΗ κυρίως βγάζει ένα τέτοιο εαυτό. Οι...παλιότεροι μπορούν να μάθουν για τις ωραιότατες εκφράσεις του όταν έπαιζε στο Περιστέρι ή ακόμα καλύτερα ΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΓΚΑΛΗ για το τι γινόταν στον Τάφο του Ινδού όταν τον...μάρκαρε ως παίκτης του Παναθηναικού.

Αν πάλι δεν θέλετε να πάτε πίσω, ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΤΣ. Είναι δυνατόν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ να έχει τέτοιες αντιδράσεις ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ σε έναν όπως θέλετε χαρακτηρίστε τον οπαδό που τον βρίζει ή ότι άλλο κάνει από την κερκίδα; ΠΟΥ είναι η αντίδραση της ΚΑΕ Παναθηναικός; Βγες, πες , φώναξε, ανέδειξε το λάθος με Διαμαντίδη. Που είναι η αντίδρασή σου ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΤΑΣΗ των δικών σου ΕΠΙΣΗΜΩΝ εκπροσώπων; Ανακοίνωση για τανυχτοπερπατήματα της μισής ομάδας;

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΥΡΙΟΙ. Δεν θα πω για την μάνα του Σπανούλη. Για αυτή θα γράψουν μόνο τα οπαδικά μίντια. Ο ΑΡΗΣ όμως είναι...πάνω Σαλόνικα. Προσφέρεται. Όπως προσφέρονταν για...μαθηματα από τον Σαρρή και την παρέα του με την Κουρομπίλια. Τότε που εξισώθηκε το άδειο μπουκάλι με τις μολότοφ στο ΟΑΚΑ με τον Κάκο.

Για την μάνα του Γκάλη στο ματς με τον συμπολίτη δεν είδα...λέξη. Αλλά ας μην το παώ στο ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ. Την προηγούμενη Τετάρτη στο πρώτο παιχνίδι ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΠΩΘΗΚΕ για τον Διαμαντίδη, το φώναξαν οι οπαδοί του Παναθηναικού για τον Πελεκάνο. ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ. Υπήρξε καμία αντίδραση; Ένα μονόστηλο. Ανακοίνωση από την ΚΑΕ ΠΑΟ;

Την Παρασκευή στο πρώτο δεκάλεπτο καθυβρίζονταν η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία με τα γνωστά ΕΜΕΤΙΚΑ ΑΝΤΕΘΝΙΚΑ. Συγκινήθηκε κανένας; Μία...αράδα; ΤΙΠΟΤΑ.

Πάμε στα χειρότερα. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΓΚΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΟΨΕ ΟΤΑΝ ΕΒΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ. Το έκαναν οι ρέφερι στο πρώτο ματς; ΟΧΙ. Στο δεύτερο; ΟΧΙ.

Τι περιμένετε, λοιπόν; Για πιο μπάσκετ και ποια ηθική μπορείτε να μιλάτε όλοι εσείς; Ζούγκλα το Παλέ για ένα σύνθημα. Ο υπέροχος πράσινος, κόκκινος ότι χρώμα θέλετε βάψτε τον λαό που πετυχαίνει με φωτοβολίδες τον παίκτη του ενός ή βγάζει μαχαίρι και σκοτώνει τον αντίπαλο οπαδό θα είναι και πάλι ο...πελάτης.

Τι να γράψεις όμως; Για την 20-80 διαιτησία με τεχνικές ποινές, αντιαθλητικά φάουλ και τόσα άλλα; Για το ότι ο ΠΑΟ έχασε από τον ΑΡΗ που έχει το ένα δέκατο του μπάτζετ και χθες έπαιζε χωρίς Χάγκινς, Ξανθόπουλο και Ζάρα; Να γράψεις για τα ξενύχτια του ΓΚΙΣΤ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΤΣ; Αλήθεια θα τα τιμωρήσετε τα...παιδιά ή επειδή το μάτι του Μακνιλ και του Γουότερς γυαλίζει, Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΤΟΥ... ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΟΥ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ;

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ σε όλο της το μεγαλείο. Γιατί όσο υποκριτικό είναι να βρίζεις την μάνα κάποιου και να τρελαίνεσαι όταν βρίζουν την δική σου, αλλά τόσο είναι να ακούς, σχολιάζεις, αναδεικνύεις το κάθε περιστατικό, γεγονός όταν γίνεται εις βάρος σου και να κωφεύεις όταν το κάνεις ο ίδιος ή οι δικοί σου.

Ο ΑΡΗΣ ξεκάθαρα ΕΙΝΑΙ διαφορετικός και το φωνάζει. Απλά μία επισήμανση προς τον κ. Λάσκαρη. Πολύ γρήγορα θα διαπιστώσει και ο ίδιος την υποκρισία όσων του χτυπάνε την πλάτη και του λένε μπράβο, όταν την ίδια στιγμή προσπαθούν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο να τον... κερδίσουν. Ο κόσμος του ΑΡΗ θα είναι ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ και μόνο με αυτόν στο πλευρό του θα μπορέσει να φτάσει στην κορυφή που κάποτε βρίσκονταν ο σύλλογος. Ήδη την διαφορετική του αρχική προσέγγιση στο θέμα Δαμιανίδη, την έχει αναιρέσει ως πολιτική στην διαμάχη με τον πρώην Πρόεδρο.

ΥΓ1 Η επικοινωνιακή καταιγίδα από χθες το βράδυ δείχνει ξεκάθαρα ότι ο ΑΡΗΣ μεγαλώνει. Και καλά θα κάνετε να αρχίσετε άπαντες να δείχνετε πολύ μεγαλύτερο σεβασμό στον Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ.

ΥΓ2 Ο Παναθηναικός ως μεγάλος σύλλογος που είναι ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙ. Ειδικά στο Αλεξάνδρειο θα γίνεται όλο και πιο συχνά πλέον. Ο Παναθηναικός δεν έχασε γιατί έβρισαν οι οπαδοί τον Διαμαντίδη. Έχασε γιατί ο ΑΡΗΣ ήταν καλύτερος.

ΥΓ3 ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΑΥΡΙΟ. Εκτός αν θέλετε να πάει ο ΑΡΗΣ ΤΕΛΙΚΟ και να είναι άδειο το Παλέ.

ΥΓ4 Τελικά ο Κάλας που σκέφτονταν τον ΑΡΗ, πάει να πάρει την Καλαμαριά. Δεν πέτυχε η μπλόφα, οπότε πάμε για άλλα παιδιά.

ΥΓ5 Ο Αναστόπουλος περιμένει πώς και πώς να τελειώσει το αγωνιστικό κομμάτι την Κυριακή. Για να στείλει αρκετούς που δεν αντιλήφθηκαν ποιας ομάδας φοράνε στο σπίτι τους. Αν δεν το κάνει θα χάσει ο ίδιος, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα πράξει τα δέοντα. Άλλωστε ήδη έχουν μοιραστεί τα προεόρτια. Για Σαμάντ και λοιπούς είναι νωρίς ακόμα. Να τον δούμε (για την ακρίβεια ο Αναστό) πρώτα ρε παιδιά...

ΥΓ6 Εκεί στην ΕΟΚ, όλα καλά; Οι διαιτητές; Πούδρα; Λίγη ντροπή ρε παιδιά. Λίγη τσίπα δεν υπάρχει; Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ; Όλα...ΟΚ; Απολογία ο ΑΡΗΣ. Ο Πεδουλάκης; Να σας στείλω το βίντεο ή μήπως δεν έρχεται ίντερνετ;

ΥΓ7 Είπαμε αφιερωμένο... https://www.youtube.com/watch?v=8JCVucx5HzI&spfreload=10

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!