Ο Λοκρός είναι πρωταθλητής

Gazzetta team
Ο Λοκρός είναι πρωταθλητής

bet365

Η ομάδα μπάσκετ του Συλλόγου στέφθηκε πρωταθλήτρια της Α΄ ΕΣΚΑΣΕ και κέρδισε το εισιτήριο για τη Γ΄ Εθνική.

Μετά από το ματς στο Σχηματάρι η ομάδα μπάσκετ του Συλλόγου στέφθηκε Πρωταθλήτρια της Α΄ΕΣΚΑΣΕ κερδίζοντας και το εισιτήριο για τη Γ΄ Εθνική όπου θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ιστορία της.

Μετά από μια υπέροχη χρονιά με πολλή δουλειά, οι κόποι των συντελεστών της ομάδας επιβραβεύτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η ομάδα τερμάτισε πρώτη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και μπήκε όπως αποδείχθηκε το ίδιο φουριόζα και στα play-offs όπου με τη λεγόμενη σκούπα και στον ημιτελικό και στον Μεγάλο Τελικό κατέκτησε το πολυπόθητο τρόπαιο.

Για να φτάσει όμως σήμερα να πανηγυρίζει την κατάκτηση, προηγήθηκε ένας συγκλονιστικός τελικός στο Σχηματάρι.

Η ομάδα μετά τη νίκη στην Αταλάντη χρειαζόταν απλά τη νίκη στην έδρα του Σχηματαρίου έστω και με 1 πόντο ώστε να φτάσει τις 3 νίκες και να κατακτήσει το Πρωτάθλημα, κάτι που πέτυχε με τον καλύτερο τρόπο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν κοντά στο σκορ, με τον Ερμή να παίρνει ένα προβάδισμα με 6-2 και την ομάδα να αντιδρά γρήγορα και να περνά μπροστά με 6-8 στα μισά της πρώτης περιόδου. Το σκορ ήταν κοντά με την ομάδα του Ερμή να ξαναπερνά μπροστά με 13-10 μετά από γκολ-φάουλ του Κολοβού, αλλά με ένα σερί 0-7 η ομάδα μας πήρε μια διαφορά 4 πόντων στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο β΄ δεκάλεπτο η ομάδα μας εφαρμόζοντας πίεση σε όλο το γήπεδο και με όπλο την δυνατή άμυνα διατήρησε το προβάδισμα, χωρίς όμως να μπορεί να ξεφύγει στο σκορ πάνω από 6 πόντους καθώς οι παίχτες του Ερμή με κύριο εκφραστή τον Κωνσταντούρα στο συγκεκριμένο διάστημα έβρισκε λύσεις στην επίθεση με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει με την διαφορά στο καλάθι (32-34).

Στην επανάληψη με το ξεκίνημα η ομάδα πήρε αέρα 7 πόντων μετά από τρίποντο του Παπαηλίου στο 24΄ και ένα πεντάλεπτο αργότερα η διαφορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό (40-50) με δίποντο του Άγγελου Μάτου. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα είχε καθαρίσει ο Ερμής προσπάθησε για την ανατροπή. Αρχικά μείωσε στο τέλος του δεκαλέπτου σε 43-50 και με την έναρξη της τελευταίας περιόδου ο Κώνστας μείωσε στους 5 και με δύο βολές του Γυφτονικολού και ένα καλάθι του Κοσμετάτου μείωσε στον πόντο (52-53). Ένα τρίποντο του Δημήτρη Ντολαπτσή έδωσε ανάσα 4 πόντων αλλά μετά από εύστοχη επίθεση του Ερμή και ένα λάθος δικό μας ο Κώνστας ισοφάρισε σε 56-56. Αμέσως μετά ο Αρχηγός Ανέστης Μάτος πέτυχε καλάθι και φάουλ (56-59) με τον Κοσμετάτο να απαντάει με σουτ 3 πόντων και το παιχνίδι να είναι ξανά ισοπαλία (59-59). Στα μισά της τελευταίας περιόδου οι ομάδες ήταν ξανά ισόπαλες 61-61 και ο Λοκρός μετά από τάιμ -άουτ που ζήτησε ο Ζαρονικόλας, έσφιξε την άμυνά του κατορθώνοντας να κρατήσει άποντους τους παίχτες του Σχηματαρίου και με ένα τρίποντο ξανά του Ντολαπτσή που έδωσε το έναυσμα για την τελική επίθεση κατάφερε να φτάσει στη νίκη.

Μάλιστα, το παιχνίδι τελείωσε περίπου ένα λεπτό πριν την λήξη με σουτ 3 πόντων του Παπαηλίου (61-70) με τα τελευταία δευτερόλεπτα να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα και τα πανηγύρια να έχουν ξεκινήσει στον πάγκο και στην εξέδρα. Το τελικό 61-72 έστειλε ομάδα και φιλάθλους που είχαν δυναμική παρουσία στον 7ο ουρανό με το γλέντι να ξεκινάει από το Σχηματάρι και να μεταφέρεται στην Πλατεία της Αταλάντης όπου έγινε και η απονομή καθώς οι υπεύθυνοι του Ερμή αρνήθηκαν να γίνει η απονομή στο γήπεδο.

 

Τελευταία Νέα