Ομπράντοβιτς: «Φέτος ο Μπουρούσης παίζει με αυτοπεποίθηση»

Ομπράντοβιτς: «Φέτος ο Μπουρούσης παίζει με αυτοπεποίθηση»

Ομπράντοβιτς: «Φέτος ο Μπουρούσης παίζει με αυτοπεποίθηση»
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναφέρθηκε στην φετινή πορεία της Φενέρμπαχτσε μέχρι το Final 4 και στην εκπληκτική χρονιά του Γιάννη Μπουρούση που θα τον συναντήσει στα ημιτελικά.

Ο τεχνικός της Φενέρμπαχτσε μίλησε στο euroleague.net:

- Ποια είναι η διαφορά αυτής της σεζόν με την περσινή;

«Το να πηγαίνεις σε Final 4 είναι πάντα δύσκολο, αλλά αυτή τη χρονιά, ας πούμε ότι ήταν μία στιγμή που πιστέψαμε ότι θα βγούμε πρώτη στον όμιλό μας στο TOP 16, όταν νικήσαμε τη Λοκομοτίβ στη Ρωσία. Ήταν μία έκπληξη για μένα, το ότι βγήκαμε πρώτοι τρεις αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί η φάση. Ήταν δύσκολο να μιλήσουμε για την αντίπαλη ομάδα και να προετοιμάσουμε τους παίκτες με τον ίδιο τρόπο, αφού ξέραμε ότι δεν θα χάσουμε την πρωτιά. Έπειτα χάσαμε τον Βέσελι και προσπαθήσαμε να προετοιμαστούμε για τα playoffs, χωρίς να ξέρουμε ποια ομάδα θ' αντιμετωπίσουμε. Πάντα ο δρόμος για το Final 4 είναι πολύ δύσκολος».

Η Λαμποράλ Κούτσα είναι αντίπαλός σας στα ημιτελικά και έχει εκπλήξει πολλούς ανθρώπους με την πορεία της. Εσάς;

«Ναι, έπαιξαν πολύ καλά. Είναι πολύ καλή ομάδα. Έχουν ένα καλό ρόστερ και συν ότι ο προπονητής τους, Περάσοβιτς, που είναι φίλος μου και έχει τον έλεγχο της ομάδας. Έχουν καταλάβει πως θέλουν να παίζουν. Θέλουν να παίζουν σκληρή άμυνα και να τρέχουν. Έχουν δύο καλά πόιντ γκαρντς, τον Γιάννη Μπουρούση που έχει κυριαρχήσει στην Euroleague και δεν είναι σωστό να μην μιλήσω για όλους τους παίκτες της. Έχουν κάποιους σημαντικούς παίκτες που δεν έχουν παίξει πρόσφατα λόγω τραυματισμών. Τους εύχομαι να έχουν φουλ ρόστερ στο Final 4. Το αξίζουν και ξέρω τι σημαίνει για έναν παίκτη να είναι εκτός πιθανότατα στα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν. Ελπίζω όλοι να είναι έτοιμοι και τους εύχομαι να έχουν φουλ ρόστερ».

Έχετε κοουτσάρει... απέναντι στον Μπουρούση. Τι διαφορετικό συμβαίνει με αυτόν την φετινή σεζόν;

«Παίζει με αυτοπεποίθηση. Γνωρίζω πολλά χρόνια τον Γιάννη, είχε κάνει σπουδαίες εμφανίσεις κι όταν ήταν στον Ολυμπιακό. Προφανώς η σχέση που έχει με τον προπονητή του τον βοηθάει πολύ. Ξέρω ότι εμπιστεύεται τον Πέρας πολύ και ο Πέρας αυτόν. Αισθάνεται πολύ καλά στο παρκέ. Είναι ένας παίκτης που μιλάει πολύ στους συμπαίκτες, ιδίως στην άμυνα, και σε καθοριστικές στιγμές στην επίθεση, η μπάλα θα καταλήξει στα χέρια του. Είναι από τους παίκτες που παίρνουν τις αποφάσεις. Καταλαβαίνει το μπάσκετ πολύ καλά, έχει πολλές ασίστ και γνωρίζει πως να παίξει ένας μ' έναν».

Έχετε έναν νεαρό leader τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Τι βλέπετε σε έναν νεαρό παίκτη πριν του δώσετε μία τόσο μεγάλη ευθύνη;

«Είναι ένα παίκτης που αγαπάει πάρα πολύ το μπάσκετ. Κατάλαβε από νωρίς ότι πρέπει να δουλέψει αν θέλει να γίνει σημαντικός παίκτης και ίσως μία μέρα δοκιμάσει ν΄ αγωνιστεί στο ΝΒΑ. Με στόχο να το πετύχει αυτό, χρειάζεται να δουλεύει κάθε μέρα και να πιστεύω ότι χρειάζεται λίγο ακόμα για να γίνει ηγέτης, κάποια σημαντικά πράγματα για να γίνει ηγέτης ομάδας. Είναι σε καλό δρόμο».

Όπως ο Μπογκντάνοβιτς, ο Γιούντο βελτιώνεται από την αρχή της σεζόν. Πως κατάφερε να προσαρμοστεί στην πρώτη του σεζόν στην Euroleague;

«Δεν ήταν εύκολο γι' αυτόν. Ήταν στους Κλίπερς κι ήταν τρίτη επιλογή πίσω από τους ΝτεΆντρε Τζόρνταν και Μπλέικ Γκρίφιν και ήταν δύσκολο να έχει χρόνο συμμετοχής. Ήρθε εδώ και στην προετοιμασία δεν είχα αρκετούς παίκτες λόγω των υποχρέωσεών τους με τις εθνικές και ήταν δύσκολα τα πράγματα γι' αυτόν, επειδή έκανε προπονήσεις με τους μικρούς. Μιλήσαμε μαζί του και τον πείσαμε ότι θα προσαρμοστεί γρήγορα κι ότι αυτή η κατάσταση θα διαρκούσε δύο βδομάδες».

Οι Ντατόμε, Κάλινιτς και Ντίξον δεν έχουν εμπειρία από Final 4.

«Όσοι έχουν εμπειρία θα τους βοηθήσουν. Η ομάδα μου βλέπω πως έχει αρκετό κίνητρο, θέλω να δω το ίδιο πνεύμα με αυτό που είχαμε στα playoffs. Aν το έχουμε θα είμαι χαρούμενος ότι κι αν γίνει».

Κάποτε ήσασταν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές με τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Έχετε κοουτσάρει αρκετές φορές... απέναντι. Πως πιστεύετε πως έχει παίξει η ομάδα του φέτος;

«Έχουν παίξει πολύ καλά και είμαι πολύ χαρούμενος για τον Πέρας. Πάντα είχα σεβασμό για το άτομό του, επειδή τον ξέρω πολύ καλά ως άνθρωπο κι ως προπονητή. Δουλεύει πολύ καλά και όπως είπα ξανά ελέγχει πολύ καλά την ομάδα του με τρόπο που δίνει ελευθερία στους παίκτες που το χρειάζονται. Πιστεύω πως αυτό είναι σημαντικό για οποιοδήποτε κόουτς, σε οποιαδήποτε ομάδα. Κάνει εξαιρετική δουλειά αυτή τη σεζόν, η ομάδα του έπαιξε πολλά παιχνίδια σε πραγματικά υψηλό επίπεδο. Ο ημιτελικός θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον».

Ο πρώην βοηθός σου στον Παναθηναϊκό, Δημήτρης Ιτούδης, παίζει στον άλλο ημιτελικό. Οι δυο σας παίξατε πέρσι για την τρίτη θέση. Θα σας άρεσε να συναντηθείτε φέτος στον τελικό;

«Είναι παρόμοια κατάσταση με την περασμένη σεζόν. Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πρώτο ημιτελικό. Ότι κι αν συμβεί θα είμαι χαρούμενος για τον Δημήτρη ξανά. Μιλάμε συνέχεια κι όπως έχω πει πολλές φορές έχουμε μία ξεχωριστή σχέση. Είμαστε πολύ κοντά οι δύο μας κι είμαι χαρούμενος ξανά για την επιτυχία του».

Έχετε πάει σε περισσότερα Final 4 από καθέναν. Έχετε κερδίσει πολλές φορές κι έχετε χάσει λίγες. Τι κάνει τόσο ξεχωριστό αυτό το event;

«Είναι κάτι πολύ ξεχωριστό. Όταν αρχίσαμε τη σεζόν ήδη όλοι μιλούσαν γι' αυτό και μας ήθελαν εκεί. Είναι κάτι όμορφο, βλέπεις φιλάθλους από όλες τις τέσσερις ομάδας κι από όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δημοσιογράφους... όλοι είναι εκεί και θέλουν να μιλήσουν γι' αυτό. Οι φίλαθλοί μας μου είχαν πει ότι έχουν αγοράσει εισιτήρια από την αρχή της σεζόν και τους είχα πει ότι ήταν νωρίς! Έτσι είναι. Ο κόσμος αγαπάει το μπάσκετ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.