ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο HEAD COACH ΤΗΣ ΤΣΣΚΑ

Περιμένει… σκληρό παιχνίδι ο Ιτούδης

Ο Δημήτρης Ιτούδης σχολίασε την αναμέτρηση της ΤΣΣΚΑ με τη Λοκομοτίβ και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο στυλ παιχνιδιού της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Περιμένει… σκληρό παιχνίδι ο Ιτούδης

«Ο κόσμος μπορεί να θεωρεί πως η ΤΣΣΚΑ θα είναι σίγουρα στο Final 4, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο. Κάθε συμμετοχή, είτε παλαιότερα ως βοηθός είτε τώρα σαν πρώτος προπονητής μπορεί να σου προσφέρει εμπειρία, αλλά δεν είναι κάτι διαφορετικό. Η ευθύνη ενός πρώτου προπονητή είναι μεγαλύτερη, αλλά και σαν βοηθός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό είχα μεγάλες ευθύνες. Για μένα είναι περίπου το ίδιο», ανέφερε αρχικά ο head coach της ΤΣΣΚΑ, που συνέχισε με ειδική αναφορά στους Ντε Κολό & Τεόντοσιτς: «Ο Τεόντοσιτς και ο Ντε Κολό έκαναν εξαιρετική σεζόν μέχρι τώρα, αλλά ήταν οι συμπαίκτες τους και η λειτουργία όλου του συνόλου που τους βοήθησε να ξεχωρίσουν. Είμαστε περήφανοι που έχουμε παίκτες σαν κι αυτούς».

Για το ματς με τη Λοκομοτίβ Κούμπαν, ο Δημήτρης Ιτούδης, είπε: «Γνωρίζουμε καλά η μία ομάδα την άλλη. Η Λοκομοτίβ έφτασε πανάξια στο Final 4 μετά από μια καταπληκτική πορεία, ειδικά στα playoffs. Έχει ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού με το μικρό ροτέισον που έχουν. Θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και σκληρό παιχνίδι. Όπως έχω πει κατ’ επανάληψη, υπάρχουν τρεις τελικοί στο Final 4, οι δύο ημιτελικοί και ο μεγάλος τελικός. Δύο νίκες χρειάζονται. Τόσο απλά».

Ενώ για τη... προσωπική του μονομαχία με τον Γιώργο Μπαρτζώκα, τόνισε: «Το κίνητρο είναι το ίδιο, σαν να είχα οποιονδήποτε προπονητή απέναντί μου. Όμως αποτελεί προνόμιο για μια χώρα σαν την Ελλάδα να έχει εκπροσώπηση στο Final 4, είτε με κάποιον σύλλογο είτε όπως φέτος με παίκτες ή προπονητές σε ξένες ομάδες. Είναι αναμφίβολα ένα επίτευγμα και γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους...»