Οι Μπακς αναλύουν την εξαιρετική σεζόν του Γιάννη με αριθμούς

Gazzetta team
Οι Μπακς αναλύουν την εξαιρετική σεζόν του Γιάννη με αριθμούς

bet365

Η σεζόν για τους Μπακς ολοκληρώθηκε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένα από τα ελάχιστα θετικά σημεία της για τα «ελάφια».

Με αφορμή αυτό, το επίσημο σάιτ των Μπακς έκανε αφιέρωμα στον «Greek Freak», στο οποίο παραθέτει 34 αριθμούς που τον... χαρακτηρίζουν.

Παρακάτω μερικοί από τους πιο σημαντικούς:

311: Τα χιλιόμετρα που κάλυψε στο παρκέ ο Γιάννης κατά τη διάρκεια της σεζόν. Είναι στην 8η θέση στο ΝΒΑ, επίδοση που σημαίνει πως ο Γιάννης έκανε περίπου 2,4 χιλιόμετρα σε κάθε παιχνίδι.

350: Οι πόντοι που πέτυχε φέτος στο transition παιχνίδι ο Γιάννης. 10η καλύτερη επίδοση στο ΝΒΑ για τον Γιάννη, που όμως έχει τη δεύτερη θέση σε ποσοστό (67,9%), πίσω μόνο από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

4,6: Τα καλάθια που έβαζε κατά μέσο όρο ο Γιάννης κάτω από το καλάθι σε κάθε παιχνίδι. Μόνο οι ΛεΜπρόν Τζέιμς ΝτεΜάρκους Κάζινς και Άντρε Ντράμοντ έχουν περισσότερα.

3,9: Οι πόντοι που κατά μέσο όρο πετύχαινε ο Αντετοκούνμπο από καλάθια αντιπάλων. 7η καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα.

296: Οι εύστοχες βολές του Αντετοκούνμπο φέτος. Βρίσκεται στην 23η θέση της σχετικής λίστας και στην 21η στη λίστα με τις βολές που εκτέλεσε συνολικά.

12: Σε 12 παιχνίδια ο Γιάννης έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό φέτος, όπως επίσης σε 12 ματς πέτυχε 26+ πόντους.

18,8: Ο μέσος όρος του rating του Γιάννη φέτος, ο οποίος τον βελτίωσε κατά 4 σε σχέση με πέρσι.

80: Ο αριθμός των αγώνων που αγωνίστηκε φέτος. Έχασε μόλις 2 παιχνίδια, το 1 εκ των οποίων, το εναρκτήριο, στο οποίο ήταν τιμωρημένος λόγω του περιστατικού με τον Ντάβλιβι πέρσι.

258: Ο αριθμός των φάουλ του Κούνμπο συνολικά στη σεζόν. Ήταν ο παίκτης με τα περισσότερα φάουλ στο ΝΒΑ φέτος σε μια λίστα που ξεχωρίζουν τα ονόματα μερικών από τους καλύτερους αμυντικούς του πρωταθλήματος.

 

NBA Τελευταία Νέα