Πλεονέκτημα οι Ράπτορς; Ε, και; (vids)

Πλεονέκτημα οι Ράπτορς; Ε, και; (vids)

Πλεονέκτημα οι Ράπτορς; Ε, και; (vids)

bet365

Οι Τορόντο Ράπτορς στις τελευταίες 5 σειρές τους στα playoffs του ΝΒΑ έχουν το πλεονέκτημα έδρας, ωστόσο δεν το έχουν εκμεταλλευτεί ποτέ.

Στο ΝΒΑ αρέσκονται στις λίστες με αρνητικά/θετικά ρεκόρ είτε στην κανονική περίοδο είτε στα playoffs με τους Τορόντο Ράπτορς να είναι εκ των πρωταγωνιστών αυτών (κυρίως των αρνητικών) της post season.

Τις προάλλες κατάφεραν να σπάσουν ένα αρνητικό σερί 15 ετών χωρίς νίκη σε σειρά playoffs με την πρόκρισή τους στον δεύτερο γύρο, ωστόσο αυτό που δεν έχουν καταφέρει να ανατρέψουν ακόμη, είναι η αρνητική παράδοση των game 1.

Περισσότερα σερί χαμένα game 1

Πιο συγκεκριμένα, οι Ράπτορς, έχουν καταφέρει να χάσουν όλα τα πρώτα παιχνίδια των 5 τελευταίων σειρών που είχαν τα τελευταία χρόνια, έχοντας ΠΑΝΤΑ το πλεονέκτημα έδρας.

Το αρνητικό σερί αρχίζει από τη σεζόν 2006-07, όταν οι Ράπτορς ηττήθηκαν στο Τορόντο από τους Νιου Τζέρσεϊ (τότε) Νετς με 96-91, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας.

Συνεχίστηκε 7 χρόνια αργότερα, όταν οι «δεινόσαυροι» ξαναείχαν πλεονέκτημα έδρας στην post season. Τη σεζόν 2013-14, ηττήθηκαν από τους Μπρούκλιν Νετς με 94-87 στο πρώτο παιχνίδι της σειράς του πρώτου γύρου και εν τέλει αποκλείστηκαν με 4-3.

Το ίδιο συνέβη και την επόμενη σεζόν, όταν οι Ράπτορς υποδέχθηκαν τους Ουίζαρντς στο εναρκτήριο παιχνίδι της σειράς, ηττήθηκαν με 93-86 στην παράταση και τελικά αποκλείστηκαν με sweep.

Φέτος, παρότι οι Καναδοί πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη σε σειρά μετά από 15 χρόνια, έχασαν και πάλι στο πρώτο παιχνίδι του πρώτου γύρου από τους Πέισερς με 100-90, ωστόσο κατάφεραν να προκριθούν με 4-3.

Το αποκορύφωμα είναι πως κατάφεραν να το ξαναπάθουν και στο game 1 της σειράς των ημιτελικών της ανατολικής περιφέρειας, όπου ηττήθηκαν με 102-96 από τους Μαϊάμι Χιτ του Ντουέιν Ουέιντ.

Το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα του κόσμου είναι κάτι πολύ σημαντικό και όλες οι ομάδες πασχίζουν για να το κατακτήσουν, ωστόσο για τους Ράπτορς αποδεικνύεται περίτρανα πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

 

NBA Τελευταία Νέα