Έχει διαλέξει Εθνική ο Θανάσης!

Έχει διαλέξει Εθνική ο Θανάσης!

Έχει διαλέξει Εθνική ο Θανάσης!

bet365

Το gazzetta.gr εξηγεί γιατί η κλήση του 23χρονου φόργουορντ στην Εθνική Νιγηρίας δεν προκάλεσε καμία ανησυχία στην ΕΟΚ και αποκαλύπτει ότι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, έχει ήδη δηλωθεί στην λίστα της FIBA και όχι μόνο...

Πριν από σχεδόν τρία χρόνια, στο άκουσμα της επιλογής του αδελφού του Γιάννη στο ντραφτ του ΝΒΑ (από τους Μιλγουόκι Μπακς), ο Θανάσης σήκωνε την ελληνική σημαία και πανηγύριζε σαν τρελός μέσα στο «Barclay's Center» της Νέας Υόρκης. Στο ίδιο γήπεδο και στο περιθώριο του περυσινού All-Star Game, ο Έλληνας άσος των «ελαφιών» μπήκε στο γήπεδο για τον διαγωνισμό καρφωμάτων συνοδευόμενος από τέσσερις κοπέλες που συμβόλιζαν τις Καρυάτιδες και κρατούσαν την γαλανόλευκη. Γενικά, από τότε που βρίσκονται στην δημοσιότητα, όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, τα αδέλφια Αντετοκούνμπο τιμούν και με το παραπάνω την καταγωγή τους και ειδικότερα ο Γιάννης, έχει επαναλάβει πολλές φορές το όνειρό του να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας, έχοντας συμπαίκτες και τα τρία αδέρφια του!

Μετά απ' όλα αυτά, υπάρχει κανείς που αμφιβάλει ακόμη για το αν ο πρώην παίκτης της θυγατρικής ομάδας των Knickerbockers (Γουεστσέστερ Νικς), υπάρχει περίπτωση να απαρνηθεί την πατρίδα του, για να παίξει μπάσκετ στην πατρίδα των γονιών του; Η απόφαση της Νιγηριανής ομοσπονδίας να τον καλέσει στην προετοιμασία της Εθνικής της ομάδας, είναι τυπικά ορθή, γιατί ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν έχει ακόμη κληθεί σε καμία Εθνική ομάδα, επομένως δεν έχει διαλέξει μπασκετική υπηκοότητα. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο, λοιπόν και χωρίς να έχουν μιλήσει μαζί του, οι ιθύνοντες της αφρικανικής χώρας θέλησαν να ρισκάρουν, ελπίζοντας ότι ο μεγαλύτερος αδελφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο, δεν βρίσκεται ούτε φέτος στα υπ' όψιν του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Η ουσία, όμως, είναι ότι οι Αφρικανοί έπαιξαν κι έχασαν. Κι αυτό ισχύει γιατί ο Φώτης Κατσικάρης που έχει επικοινωνήσει με όλους τους παίκτες που πρόκειται να καλέσει στην προεπιλογή της Εθνικής ομάδας για την μίνι-προετοιμασία ενόψει του προολυμπιακού τουρνουά, έχει συζητήσει αρκετά με τον Θανάση Αντετοκούνμπο, τον έχει ενημερώσει ότι τον υπολογίζει και έχει εισπράξει και πολύ θετική ανταπόκριση. Με άλλα λόγια, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του gazzetta.gr, ο μεγάλος αδελφός του «Greak Freak» δεν βλέπει την ώρα να αρχίσει προπονήσεις και να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος.

Ο λόγος για τον οποίο, ο Θανάσης δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια, είναι ότι το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας, ενώ ο ίδιος και ο αδελφός του βρίσκονταν στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Ελλάδα στην Αμερική, όπου θα αρχίσουν προπονήσεις στο Μιλγουόκι και το Λος Άντζελες. Θεωρούμε δεδομένο ότι μόλις προσγειωθεί και πληροφορηθεί τις εξελίξεις, δεν θα αργήσει καθόλου να δημοσιοποιήσει τη θέση του... Άλλωστε, η ΕΟΚ τον έχει ήδη συμπεριλάβει στη λίστα των 23 παικτών που έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει και την οποία έχει στην FIBA.

 

Τελευταία Νέα