Μεγάλη εμφάνιση για τον Λοκρό

Gazzetta team
Μεγάλη εμφάνιση για τον Λοκρό

bet365

Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το πρώτο βήμα για την άνοδο στη Γ’ Εθνική έκανε η ομάδα Λοκρός Αταλάντης που επικράτησε δίκαια του Ερμή Σχηματαρίου με 87-74 και πλέον με τις νίκες στο 2-1 χρειάζεται μια ακόμα για να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Σε ένα παιχνίδι-διαφήμιση για το τοπικό μπάσκετ που είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν πλήθος κόσμου – όχι μόνο από την Αταλάντη , αλλά και από πολλούς φίλους του μπάσκετ από την ευρύτερη περιοχή – , οι παίχτες μπήκαν αποφασισμένοι από το πρώτο λεπτό δυνατά και με εξαιρετικό μπάσκετ δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους αντιπάλους να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από το παιχνίδι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα να επιβάλλει τον ρυθμό της και να παίρνει γρήγορα προβάδισμα στο σκορ με κύριο επιθετικό εκφραστή τον αρχηγό Ανέστη Μάτο (32 ποντ.) και με δυο τρίποντα του Σπύρου Διαμαντή να εκτοξεύει την διαφορά ακόμα και στο +26. Στην άμυνα οι παίχτες εξουδετέρωσαν τα ατού του αντιπάλου καταφέρνοντας να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 29-10.

Στα επόμενα δύο δεκάλεπτα το παιχνίδι ισορρόπησε με τους παίχτες του Λουκά Ζαρονικόλα να διαχειρίζονται το παιχνίδι και να διατηρούν το προβάδισμα ασφαλείας (ημίχρονο 48-27), αυξάνοντας μάλιστα την διαφορά στο γ΄ δεκάλεπτο στους 23 πόντους (76-54).

Στο δ΄ και τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα έριξε τον ρυθμό, κάτι που οι παίχτες του Ερμή Σχηματαρίου εκμεταλλεύτηκαν και με εύστοχα σουτ από την περιφέρεια κατάφεραν με επιμέρους σκορ 11-26 να κατεβάσουν την διαφορά στο +13 που έμελλε να είναι και η τελική διαφορά στο σκορ (87-74).

Η νίκη αυτή ήταν καθοριστικής σημασίας καθώς διατηρήθηκε το πλεονέκτημα έδρας που είχε κατακτήσει η ομάδα από την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και πλέον χρειάζεται ακόμα μια νίκη για να το κατακτήσει και να κερδίσει την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.

Η ομάδα θα ξεκουραστεί λίγες μέρες λόγω των διακοπών του Πάσχα, και θα προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να πάει στο Σχηματάρι και να διεκδικήσει την νίκη-άνοδο στην Γ΄ Εθνική.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

1ος ΤΕΛΙΚΟΣ Α΄ΕΣΚΑΣΕ 2016

Κυριακή 24/4/2016 – Ώρα 18:00

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ

Διαιτητές: Σπυρόπουλος Α.-Κοτσιμπός Α.

Κομισάριος: Χαρατσής Γ.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 29-10, 19-17, 28-27, 11-25.

Α.Σ. ΛΟΚΡΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ (Ζαρονικόλας – Σεργιάννης): Διαμαντής 11 (3), Ντολαπτσής 3 (1), Σμάγκιν 5, Παπαηλίου 13 (1), Μάτος Αν. 32 (1), Μάτος Αγγ. 15 (3), Κονδύλης 6, Σοροπάνης 2, Πρεφαντής, Χόντος, Μπούτσικας.

ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ (Τσαούσης): Κουτής 5 (1), Κοσμετάτος 11 (2), Βαϊνάς 3, Κώνστας 11 (2), Φλώτσιος 8, Κωνσταντούρας 2, Βλάχος 15 (2), Γυφτονικολός 13, Σπανός 6.

 

Τελευταία Νέα