«Ψήνεται» συνάντηση FIBA-Euroleague!

«Ψήνεται» συνάντηση FIBA-Euroleague!

«Ψήνεται» συνάντηση FIBA-Euroleague!

Ολα δείχνουν ότι η FIBA και η Euroleague θα καθίσουν σύντομα στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να βρουν την λύση στο αδιέξοδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Πιθανή ημερομηνία η 02/05. 

Απ' έξω εκβιασμοί, απειλές και από μέσα διαπραγματεύσεις και αχτίδα φωτός; 

Την ώρα που η FIBA κάνει λόγο για αποκλεισμό σε όσους παραστούν στο Λονδίνο για να συσκεφτούν με την Euroleague, ένα tweet δημοσιογράφου ανέφερε πως οι δύο πλευρές βρίσκονται ήδη σε απευθείας συζητήσεις κι ενδεχομένως εντός των προσεχών ωρών να έχουμε εξελίξεις προς την συμβιβαστική πλευρά.

Ο δημοσιογράφος Τιμούρ Ρουστάμοφ υποστηρίζει στο Twitter πως οι δύο πλευρές είναι αυτή τη στιγμή σε προχωρημένες συζητήσεις.

 

Η πληροφορία ωστόσο διαψεύστηκε ελάχιστα λεπτά αργότερα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας της FIBA, Σάκη Κοντό που αναφέρει χαρακτηριστικά «Η πληροφορία είναι λανθασμένη, δεν υπάρχει καμία συνάντηση για την ώρα. Ισως την επόμενη εβδομάδα». 

Μάλιστα, την διάψευση έκανε «αποδεκτή» ο Ρουστάμοφ που «κράτησε» βεβαίως το γεγονός ότι οι δύο πλευρές οδεύουν προς συνάντηση, ακόμη και την άλλη εβδομάδα.

 

Ολος αυτός ο ντόρος βεβαίως, έρχεται λίγα 24ωρα μετά τη δήλωση του Ντέγιαν Μποντιρόγκα πως θα υπάρξει συμβιβαστική πρόταση από πλευράς της FIBA, αλλά και από τα... παρασκηνιακά ρεπορτάζ των τελευταίων δύο ημερών που θέλουν τις δύο πλευρές να κάθονται στο τραπέζι για να βρουν τη λύση.

Η Euroleague φαίνεται πως δέχτηκε να καθίσουν οι δύο πλευρές στο ίδιο τραπέζι προτείνοντας αυτή η συνάντηση να γίνει στις 02/05.

Ποια μπορεί να είναι αυτή; Τα σενάρια είναι πολλά. Αλλοι μιλούν πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία απλά θέλει να απλώσει χέρι στο οικονομικό κομμάτι, άλλοι υποστηρίζουν πως υπάρχει η σκέψη να μοιραστούν οι δύο διοργανώσεις, η Εuroleague δηλαδή να συνεχίσει και να αναλάβει η FIBA το Eurocup ή το Champions League, ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως η FIBA προσπαθεί να δείξει ποιος είναι το αφεντικό και να δώσει στην Euroleague να καταλάβει πως υπάρχει ανώτατη αρχή πάνω απ' αυτήν.

Οπως και να 'χει το σίριαλ φτάνει προς το τέλος του, είτε με τον καλό είτε με τον άσχημο τρόπο. Μέχρι την Κυριακή του Πάσχα θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξουν οριστικές εξελίξεις.

 

Best of internet