Ντούντα, χάσαμε! (pics)

Ντούντα, χάσαμε! (pics)

Gazzetta team
Ντούντα, χάσαμε! (pics)
Η ήττα από τη Φενέρμπαχτσε ήταν απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να ολοκληρώνει την πορεία του στην Εφές. Τι αναφέρουν οι Τούρκοι, τι δείχνουν τα αποτελέσματα, πώς φτάσαμε στο τέλος.

Μετά την αποτυχία στη Euroleague, έμοιαζε δεδομένο πως ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν αισθάνεται... άνετα στον πάγκο της Εφές. Μόλις ήρθε η ήττα στο ντέρμπι από την Φενέρμπαχτσε (73-69) και μπροστά στο φάσμα της απώλειας της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, τα σενάρια επιβεβαιώθηκαν, με τον πολύπειρο Σέρβο ν' αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Εφές!

Το... διαζύγιο δεν ήρθε με καλό τρόπο. Μόλις ανακοινώθηκε το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών, βγήκαν στην επιφάνεια οι διαφωνίες του Ίβκοβιτς με τη διοίκηση. Συγκεκριμένα, ο Σέρβος δήλωσε: «Ο πρόεδρος μου είπε ότι εάν δεν νικήσεις τη Φενέρμπαχτσε θα απολυθείς. Κατά τη διάρκεια της σεζόν πολλές φορές ο πρόεδρος μου έλεγε: «Κόουτς συγχαρητήρια, έχασες και πάλι από μια ομάδα που έχει μικρότερο μπάτζετ από εμάς...» Προσπάθησα να κάνω τα πάντα για να καταλάβει ο πρόεδρος πώς έχουν την πράγματα, ωστόσο χρειάζεται τουλάχιστον δέκα χρόνια ακόμα για να τα κατανοήσει. Του είπα ότι όλοι μπορούν να μου ασκούν κριτική, αλλά ξεπέρασες τα όρια με τη συμπεριφορά σου!»

Κι αυτά που αποκάλυψε ο Ντούντα όχι απλά δεν διαψεύστηκαν, αλλά επαληθεύονται από τα ρεπορτάζ! Η διοίκηση της Εφές είχε έντονα παράπονα από τον Σέρβο και στη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Φενέρ, την ώρα που η ομάδα του Ίβκοβιτς ήταν πίσω στο σκορ με διαφορά κοντά στους 20 πόντους, αποφάσισε οριστικά να τον απομακρύνει, επιβεβαιώνοντας τα όσα τόνισε ο άλλοτε τεχνικός του Ολυμπιακού...

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Όπως είναι αναμενόμενο, η είδηση της απομάκρυνσης του Ντούσαν Ίβκοβιτς από τον πάγκο της Εφές είναι πρώτο θέμα στη γειτονική χώρα. Ένα από τα μεγαλύτερα Μέσα Ενημέρωσης, η Hurriyet, κυκλοφορεί με τίτλο: «Σεισμός στην Εφές», όπως θα δείτε στη συνέχεια:

Δείτε ακόμα τα δημοσιεύματα της mackolik, όπως και της Fanatik:

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΦΕΣ
Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και τα όσα έχει πετύχει στην καριέρα του. Είναι, όμως, δεδομένο πως στην Εφές απέτυχε. Ειδικά στη Euroleague, η πορεία της ομάδας δεν ήταν αναμενόμενη. Το καλοκαίρι οι Τούρκοι ξόδεψαν γι' ακόμα μία φορά πολλά λεφτά και το αποτέλεσμα ήταν ν' αποκλειστούν από το TOP 16! Όχι απλά δεν έφτασαν στο Final 4, αλλά έμειναν εκτός playoffs!

Και δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα, αφού και στο παρκά η εικόνα της Εφές δεν ήταν η ιδανική, με την ομάδα του Ντούντα να δέχεται 79.6 πόντους κατά μέσο όρο!

Όσο για την περσινή σεζόν; Η Εφές έφτασε μεν μέχρι τα προημιτελικά της Euroleague, ωστόσο αποκλείστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης και δεν κατάφερε να εκπληρώσει τον μεγάλο στόχο του Final 4, ενώ εντός των συνόρων κατέκτησε το Κύπελλο, δεν τα κατάφερε, όμως, στο πρωτάθλημα, αφού έγινε... θύμα της Καρσίγιακα, της μεγάλης έκπληξης στην Τουρκία! Κοντολογίς, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν κατάφερε να οδηγήσει την Εφές εκεί που περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας όταν... έριχναν πολλά λεφτά στο μεταγραφικό παζάρι και πραγματοποιούσαν τη μία ηχηρή μεταγραφή μετά την άλλη!