Μπερτομέου: «Η αντίδραση της FIBA είναι βάρβαρη!»

Gazzetta team
Μπερτομέου: «Η αντίδραση της FIBA είναι βάρβαρη!»
Για τη διαμάχη με τη FIBA μίλησε ο Τζόρντι Μπερτομέου που ξεκαθάρισε πως στο τέλος νικήτρια θα αναδειχθεί η Euroleague!

«Θεωρώ θεμιτό την προσπάθεια την FIBA να πάρει τις ομάδες με το μέρος της αλλά η αντίδραση δεν είναι σε καμία περίπτωση νόμιμη. Η αντίδραση της FIBA είναι βάρβαρη. Το να προσπαθεί να “σκοτώσει” τις ομάδες, δεν είναι λύση. Είναι μια αποδοχή της αποτυχία της», ανέφερε ο ισχυρός άνδρας της Euroleague.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου συνέχισε λέγοντας: «Αναρωτιέμαι πως η FIBA, η οποία μιλάει για αθλητικά κριτήρια, μπορεί να πάει στην Ισπανία και τη Λιθουανία, οι οποίες έχουν κερδίσει στο παρκέ τη συμμετοχή τους και να τους πει είσαι εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Ο Μπάουμαν έστειλε επιστολή στη Γερμανία και τη Φινλανδία, προκειμένου να δει αν είναι πρόθυμες να διοργανώσουν τα τουρνουά. Κανονίζεις ένα προολυμπιακό σε 4 ημέρες; Ποια θα είναι η αξιοπιστία της Ομοσπονδίας που θα το θέλει αυτό;

Αν ήμουν ο Τζιάνι Πετρούτσι θα έλεγα: Το προολυμπιακό τουρνουά είναι αδιαπραγμάτευτο. Παρουσιάσαμε ένα πρότζεκτ, το αποδεχθήκατε, υπογράψαμε ένα συμβόλαιο. Αν μου το αφαιρέσεις θα σε πάω στα δικαστήρια».

Ο Μπερτουμέου υπογράμμισε ακόμα: «Έχουμε ζητήσει από τη FIBA δύο φορές να καθίσει στο ίδιο τραπέζι και δεν λάβαμε καμία απάντηση. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, εμείς θα νικήσουμε στο τέλος. Είμαι 100% σίγουρος ότι το δικαστήριο θα παραδεχθεί ότι έχουμε δίκιο...»

*Οι δηλώσεις του ισχυρού άνδρα της Euroleague έγιναν στην ιταλική Corriere della Sera