«Η FIBA έπρεπε να επιβάλει αυτά που ήθελε με τη λογική και το διάλογο»

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΟΥΒΗΣ

«Η FIBA έπρεπε να επιβάλει αυτά που ήθελε με τη λογική και το διάλογο»

«Η FIBA έπρεπε να επιβάλει αυτά που ήθελε με τη λογική και το διάλογο»

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε δύσκολη θέση κι ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Σταύρος Δουβής, μίλησε για την διαμάχη που έχει προκύψει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, όπως και για το ενδεχόμενο αποβολής της Ένωσης ή αποβολής Εθνικών ομάδων.

Οι δηλώσεις του Σταύρου Δουβή στον ΣΠΟΡ FM 94.6:

-τη διαμάχη FIBA-Ευρωλίγκας: «Εγώ ξεκίνησα, είμαι και παραμένω πάντα στο πλαίσιο που ονομάζεται FIBA. Θεωρώ ότι πρέπει οι αρχές να έχουν και τον τελευταίο λόγο. Δεν έχει καμιά δουλειά η Ευρωλίγκα να διοργανώνει και να ελέγχει το αθλητικό προϊόν που λέγεται μπάσκετ. Γιατί δεν γίνεται στο ποδόσφαιρο; Γιατί δεν τους αφήνει το σύστημά τους, τους κόβει τα πόδια, τους τελειώνει. Η FIBA αποφάσισε να επαναφέρει τους συλλόγους κάτω από την ομπρέλα της, όπως έχει δικαίωμα, αλλά φαίνεται ότι η προσπάθεια που έκανε και κάνει ακόμη δεν έπεισε τον κόσμο. Δεν έπεισε ότι οι καλές ομάδες θα πάνε με το μέρος της, παρόλο που το οικονομικό της σχέδιο είναι μακράν καλύτερο από της Ευρωλίγκας».

-το λόγο που η ΑΕΚ επέλεξε το Eurocup: «Μια ομάδα με φιλοδοξίες θέλει να πάει εκεί που είναι και οι άλλοι ανταγωνιστικοί σύλλογοι. Η επιλογή της ΑΕΚ έγινε γι’ αυτό και μόνο. Εγώ προσωπικά πήγα πέντε φορές στη FIBA από τα μέσα του 2014 και κάναμε συζητήσεις σε πολύ καλό κλίμα καταθέτοντας κάποιες καλές προτάσεις. Μετά την παρουσίαση αυτής της διαδικασίας η FIBA δεν τις ακολούθησε πλήρως. Δυστυχώς μιλήσαμε με πολλές ομάδες και επέλεξαν κι αυτές να πάνε εκεί που είναι οι πιο δυνατές ομάδες κι όχι εκεί που είναι τα περισσότερα χρήματα».

-το αν η FIBA θα φτάσει μέχρι τέλους: «Εικάζω ότι όταν αρχίζεις έναν αγώνα και τον κόψεις στη μέση, έχεις χάσει δια παντός το παιχνίδι. Το παγκόσμιο αθλητικό γίγνεσθαι είναι οργανωμένο, έχει τη ΔΟΕ, τις διεθνείς ομοσπονδίες, τις εθνικές ομοσπονδίες και τους συλλόγους. Αυτό έχει διαρραγεί με την Ευρωλίγκα, γιατί υπάρχει ένα κέντρο που αποφασίζει για αθλητικά γεγονότα και όχι για ψυχαγωγία. Αν αυτό δεν μπορέσει να το κερδίσει, έχει χάσει το παιχνίδι».

-τις απειλές για αποβολή εθνικών ομάδων: «Πιστεύω πως οι εθνικές ομάδες δεν έπρεπε να εμπλακούν στη μέση. Η FIBA έπρεπε να επιβάλει αυτά που ήθελε με τη λογική και το διάλογο. Μεταξύ των δύο πλευρών δεν μπορώ να ξέρω τι υπάρχει. Δεν ξέρω τι έγινε πίσω από τις κλειστές πόρτες όταν συζητούσαν FIBA και Ευρωλίγκα. Πιστεύω πως η δυναμική χαλάει όταν οι δύο πλευρές δεν κάθονται στο ίδιο τραπέζι, προκειμένου κάνοντας ο καθένας ένα βήμα πίσω να γίνουν δύο βήματα εμπρός. Πρέπει να επικρατήσουν οι πιο ψύχραιμες φωνές».

Best of internet