Χάνγκα: «Απίθανη η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, απίθανη κι η πρόκρισή μας»

Γιάννης Ράμμας
Χάνγκα: «Απίθανη η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, απίθανη κι η πρόκρισή μας»
Ο Άνταμ Χάνγκα δήλωσε εντυπωσιασμένος απ' το ΟΑΚΑ, αλλά όχι όσο απ' την εμφάνισή των συμπαικτών του στη Λαμποράλ Κούτσα, οι οποίοι του έκαναν δώρο γενεθλίων την πρόκριση στο Final 4 της Euroleague.

«Είναι απίθανο! Είμαστε στο Final 4! Είναι δύσκολο να πιστέψω πως έγινε χθες. Ήταν ένα όνειρο για εμάς και μόλις έγινε πραγματικότητα!» έγραψε ο περήφανος για τους συμπαίκτες του καθότι τραυματίας 27χρονος Ούγγρος γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος εντυπωσιάστηκε κι απ' όλα όσα είδε στις εξέδρες του ΟΑΚΑ: «Η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ ήταν απίθανη, ιδίως στην έναρξη. Όλοι ήταν έτοιμοι, ο Παναθηναϊκός, οι παίκτες του, ο κόσμος, όλοι, αλλά όσο περνούσε η ώρα τα πράγματα γίνονταν και πιο ήσυχα. Καταφέραμε ν' αντεπεξέλθουμε καθ' όλη τη διάρκεια, ακόμη και να ελέγξουμε το ρυθμό, κάνοντας τον κόσμο του Παναθηναϊκού ν' ανησυχεί. Ιδίςω προς το τέλος, όταν ήμασταν μπροστά με 10 πόντους, ήταν -λογικά- απογοητευμένοι για το αποτέλεσμα της ομάδος τους, κάτι το οποίο καταλαβαίνω. Ήταν απίθανο να βλέπεις 18.000 κόσμο να στηρίζουν την ομάδα τους. Ακόμη κι αν δεν επευφημούν εσένα, καταλαβαίνεις πως είσαι στο παρκέ, το αισθάνεσαι και σε βοηθά να 'σαι καλύτερος. Στο τέλος ήξεραν πως νίκησε η καλύτερη ομάδα και δεν έγινε τίποτα. Τους νικήσαμε 3 φορές και δεν είναι πως ήμασταν τυχεροί ή κάτι τέτοιο. Παρότι είχαμε 3 τραυματίες, παίξαμε καλύτερο μπάσκετ. Η καλύτερη ομάδα πήγε στο Final 4 κι είμαι χαρούμενος που ήμασταν εμείς!».

«Η πρόκριση στο Final 4 είναι σαν καθυστερημένο δώρο γενεθλίων για εμένα. Ναι, τα γενέθλιά μου ήταν την περασμένη εβδομάδα (12/4/89), αλλά δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο, αφού πλησίαζε το Game 1. Τα γιόρτασα σπίτι με τη σύζυγό μου. Έγινα 27, δεν είναι πως έγινε 30, όταν πιθανότατα θα κάνω κάτι ξεχωριστό» πρόσθεσε μεταξύ άλλων, προσπαθώντας να μη σκέφτεται από τώρα τον ημιτελικό με τη Φενέρμπαχτσε (13/5, Mercedes-Benz Arena, Βερολίνο), παρά μόνο την επόμενη αναμέτρηση στη Fernando Buesa Arena για την απαραίτητη αποθέωση απ' το κοινό της ομάδος της Βιτόρια.