Αυτό σημαίνει «Διαμαντίδης»! (vids)

Γιάννης Ράμμας
Αυτό σημαίνει «Διαμαντίδης»! (vids)
Ένα κείμενο για τον Δημήτρη Διαμαντίδη δεν είναι ποτέ βαρετό. Ακόμη και μετά από ήττα. Το gazzetta.gr ξεχώρισε ένα καρέ στιγμών του στο Game 2, οι οποίες ξεχειλίζουν από... Διαμαντίδη!

Το Game 2 των playoffs της Euroleague έχει τελειώσει, ο Παναθηναϊκός έχει ηττηθεί εκ νέου απ' τη Λαμποράλ Κούτσα (82-78 παρ.) στη Βιτόρια, βρίσκεται πίσω με 2-0, έχει περάσει σχεδόν μία ημέρα κι ο Δημήτρης Διαμαντίδης... παίζει παντού στο διαδίκτυο κι όχι μόνο, όπως σχεδόν έπαιζε παντού στο παρκέ. «Μα, καλά, αφού δε νίκησε» ή «Πού να νικούσε κιόλας» θα σκεφτεί/απορήσει κανείς. «Και με το δίκιο σου» θα του απαντήσει κάποιος άλλος. Αμφότεροι θα 'χαν απόλυτο δίκιο, αν επρόκειτο για οποιονδήποτε άλλο παίκτη.

Κανείς παίκτης δεν είναι πάνω από καμία ομάδα, αλλά ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ο Παναθηναϊκός, είναι το μπάσκετ. Επομένως κάθε επιχείρημα καταρρίπτεται αυτομάτως.

Αλλά είναι και 36 χρονών (τα κλείνει στις 6/5) και δε μπορεί(;) να τα κάνει όλα αυτός. Αν και λίγο έλειψε (17π. με 2/2δίπ., 3/6τρίπ., 4/4β., 4ρ., 6ασ., 1κλ., 1λ. σε 28:00).

Πλέον οι συμπαίκτες του καλούνται ν' ακολουθήσουν το παράδειγμά του και μαζί με τον κόσμο (sold out εδώ κι αρκετές ημέρες) να ισοφαρίσουν την προημιτελική σειρά στο ΟΑΚΑ και να τη στείλουν πίσω στη Fernando Buesa Arena.

Και δεν είναι ανάγκη να δουν όλα όσα αγωνιστικά έκανε στο παρκέ. Το gazzetta.gr ξεχώρισε ένα καρέ στιγμών ικανών να δείξουν το δρόμο και να υπενθυμίσουν πως... αυτό σημαίνει «Διαμαντίδης»!

1. Όταν ο αρχηγός σού κλείνει το μάτι...

Η άμυνα πάνω στον Ντάβις Μπέρτανς έχει βγει (47-41 στο 24'), οι διαιτητές διακόπτουν την εξέλιξη για να κάνουν χρήση τού instant replay για το προηγούμενο τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά αυτός δεν έχει χρόνο για χάσιμο, καθοδηγεί τους συμπαίκτες του σε νεκρό χρόνο, ενώ κλείνει και το μάτι σ' έναν εξ αυτών...

2. Το χάδι στον Πάβλοβιτς

Ο Σάσα Πάβλοβιτς έχει χρεωθεί με φάουλ πάνω στον Ντάβις Μπέρτανς (61-53 στο 33') και διαμαρτύρεται στον Ιταλό διαιτητή Τόλγκα Σαχίν για την ενέργεια του αντιπάλου να κλειδώνει τα χέρια του στα δικά του και να τινάζεται. Η τεχνική ποινή ήρθε ως φυσική εξέλιξη, ο προπονητής του, Σάσα Τζόρτζεβιτς, προσπαθεί να του εξηγήσει πως δεν είναι καιρός για τέτοια, αλλά ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχει πάλι τη λύση. Ένα χάδι στο κεφάλι του σε στυλ «Δεν πειράζει, το 'χω» ήταν αρκετό...

3. Σιγά μη το πανηγύριζε

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τρίποντο, ο Έλιοτ Ουίλιαμς πασάρει στον Δημήτρη Διαμαντίδη στη γωνία, αυτός ξεφεύγει για λίγο του Ντάβις Μπέρτανς και με step back ισοφαρίζει σε 73-73 λίγο πριν απ' το τέλος της κανονικής διάρκειας. Οι περισσότεροι σε παρκέ και πάγκο πανηγυρίζουν, κάποιοι στην εξέδρα κάνουν το ίδιο, αλλά όχι ο ίδιος. Δεν ήταν game winner, δεν έχει τελειώσει τίποτα, δεν είναι του στυλ του...

4. Η ξεκούραση του πολεμιστή

Η αναμέτρηση είναι στην παράταση και ξαφνικά ο Δημήτρης Διαμαντίδης αποσύρεται στον πάγκο (76-75 στο 42'). Σχεδόν όλοι απορούν, αλλά η εξήγηση είναι απλή: Η κούραση έχει αρχίσει να βγαίνει στις ενέργειες όλων στην παράταση κι η αλλαγή ήταν επιβλεβλημένη και... κατά παραγγελία απ' τον ίδιο. Μόλις 24" αργότερα είναι πάλι στο παρκέ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.