Παίξτε για τον Μήτσο!

Τρελαμένος από όσα είδε στο «Φερνάντο Μπουέσα», ο Νίκος Αθανασίου παίρνει... ημερήσια απόσπαση και γράφει για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό!  

Παίξτε για τον Μήτσο!

Στα 36 του, «χορτασμένος» όσο κανένας άλλος συμπαίκτης του, έχοντας βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης 4 φορές(3 με τον Παναθηναϊκό και 1 με την Εθνική), με περίσσευμα ατομικών διακρίσεων και αναγνώρισης ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του αθλήματος. Στην τελευταία του σεζόν στα παρκέ. «Πεινασμένος», να δίνει και την ψυχή του στην «Φερνάντο Μπουέσα», παίζοντας «μόνος του και όλοι τους» την Λαμποράλ Κούτσα», σε ένα ανεπανάληπτο ρεσιτάλ ταλέντου, κλάσης, αξίας. 

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ο ορισμός του «winner»! Ανήκει στην κατηγορία των αθλητών εκείνων που ξεχωρίζουν, που κάνουν την διαφορά, που βγαίνουν μπροστά στα δύσκολα και... καθαρίζουν. Το ίδιο έκανε και στην Βασκονία ο αρχηγός του «τριφυλλιού». Το μπάσκετ, όμως, είναι ομαδικό και όχι ατομικό άθλημα. Οι... παπάδες του «3D» δεν έφταναν για να κάνει το brake ο Εξάστερος και η σειρά έρχεται στην Αθήνα με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Ποτέ καμία ομάδα δεν γύρισε από την... κόλαση του 2-0 στα πλέι-οφ της Euroleague,   αλλά αν δεν μπορέσει ο Παναθηναϊκός απέναντι σε μία μέτρια ομάδα που ζει και αναπνέει με τα «φεγγάρια» της, δεν θα το μπορέσει, ποτέ! Κανείς. Πως θα γίνει η ανατροπή; Καταρχήν το 2-2 θα το κάνει το ΟΑΚΑ. Από μόνο του. Το «κολαστήριο» θα...  μιλήσει και πάλι και οι Ισπανοί δεν έχουν καμία τύχη στην Αθήνα. Χωρίς πολλές αναλύσεις, για τις οποίες δεν είμαστε και ειδικοί εξάλλου. Πως θα γίνει το 3-2; Πως θα αλώσει το «Φερνάντο Μπουέσα» ο Παναθηναϊκός; Απλό είναι...

Αν όλοι οι υπόλοιποι παίξουν για τον «Μήτσο» και δεν ξαναδούμε το τρελό και αδιανόητο... νιαούρισμα της Παρασκευής, αν δείξουν έστω και το μισό της «λύσσας» του πολυνίκη αρχηγού για διάκριση και αν καταθέσουν στο γήπεδο το 10% αυτών που... σέρνει μπασκετικά ο Διαμαντίδης, τότε ναι ο Παναθηναϊκός θα πάει στο Βερολίνο, θα διεκδικήσει το έβδομο αστέρι. Το παράδειγμα το έχουν δίπλα τους, το ζουν καθημερινά. Ας το ακολουθήσουν...