Παίξτε για τον Μήτσο!

Παίξτε για τον Μήτσο!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παίξτε για τον Μήτσο!
Τρελαμένος από όσα είδε στο «Φερνάντο Μπουέσα», ο Νίκος Αθανασίου παίρνει... ημερήσια απόσπαση και γράφει για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό!

Στα 36 του, «χορτασμένος» όσο κανένας άλλος συμπαίκτης του, έχοντας βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης 4 φορές(3 με τον Παναθηναϊκό και 1 με την Εθνική), με περίσσευμα ατομικών διακρίσεων και αναγνώρισης ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του αθλήματος. Στην τελευταία του σεζόν στα παρκέ. «Πεινασμένος», να δίνει και την ψυχή του στην «Φερνάντο Μπουέσα», παίζοντας «μόνος του και όλοι τους» την Λαμποράλ Κούτσα», σε ένα ανεπανάληπτο ρεσιτάλ ταλέντου, κλάσης, αξίας.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι ο ορισμός του «winner»! Ανήκει στην κατηγορία των αθλητών εκείνων που ξεχωρίζουν, που κάνουν την διαφορά, που βγαίνουν μπροστά στα δύσκολα και... καθαρίζουν. Το ίδιο έκανε και στην Βασκονία ο αρχηγός του «τριφυλλιού». Το μπάσκετ, όμως, είναι ομαδικό και όχι ατομικό άθλημα. Οι... παπάδες του «3D» δεν έφταναν για να κάνει το brake ο Εξάστερος και η σειρά έρχεται στην Αθήνα με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Ποτέ καμία ομάδα δεν γύρισε από την... κόλαση του 2-0 στα πλέι-οφ της Euroleague, αλλά αν δεν μπορέσει ο Παναθηναϊκός απέναντι σε μία μέτρια ομάδα που ζει και αναπνέει με τα «φεγγάρια» της, δεν θα το μπορέσει, ποτέ! Κανείς. Πως θα γίνει η ανατροπή; Καταρχήν το 2-2 θα το κάνει το ΟΑΚΑ. Από μόνο του. Το «κολαστήριο» θα... μιλήσει και πάλι και οι Ισπανοί δεν έχουν καμία τύχη στην Αθήνα. Χωρίς πολλές αναλύσεις, για τις οποίες δεν είμαστε και ειδικοί εξάλλου. Πως θα γίνει το 3-2; Πως θα αλώσει το «Φερνάντο Μπουέσα» ο Παναθηναϊκός; Απλό είναι...

Αν όλοι οι υπόλοιποι παίξουν για τον «Μήτσο» και δεν ξαναδούμε το τρελό και αδιανόητο... νιαούρισμα της Παρασκευής, αν δείξουν έστω και το μισό της «λύσσας» του πολυνίκη αρχηγού για διάκριση και αν καταθέσουν στο γήπεδο το 10% αυτών που... σέρνει μπασκετικά ο Διαμαντίδης, τότε ναι ο Παναθηναϊκός θα πάει στο Βερολίνο, θα διεκδικήσει το έβδομο αστέρι. Το παράδειγμα το έχουν δίπλα τους, το ζουν καθημερινά. Ας το ακολουθήσουν...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.