Για το πρώτο βήμα ο Παναθηναϊκός (pics)

Φάνης Παναγιώτου
Για το πρώτο βήμα ο Παναθηναϊκός (pics)
Στη Βιτόρια ξεκινάει η σειρά του Παναθηναϊκού με τη Λαμποράλ Κούτσα, με τους «πράσινους» να είναι έτοιμοι για το… break από το πρώτο κιόλας ματς (21:45/Novasports 2).

Οι έξι φορές Πρωταθλητές Ευρώπης έχουν να εμφανιστούν σε Final 4 από το 2012 στην Κωνσταντινούπολη κι αυτός είναι ο μεγάλος τους στόχος. Γι’ αυτό υπήρξε και μεταγραφική ενίσχυση με τους Ουίλιαμς, Χέινς και Χάντερ, με τον Παναθηναϊκό να παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση μέσα στο 2016 και πλέον να είναι έτοιμος για τη σειρά με τη Λαμποράλ Κούτσα.

Οι Βάσκοι είναι η ομάδα που έχει το πλεονέκτημα έδρας κι αυτό είναι απόρροια της εντυπωσιακής πορείας που έχουν πραγματοποιήσει φέτος και που οι περισσότεροι δεν περίμεναν. Η Λαμποράλ Κούτσα, όμως, έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις, σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για τον Παναθηναϊκό, με τον Γιάννη Μπουρούση να αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τους «πράσινους»!

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η σημαντικότερη απουσία εντοπίζεται στο… στρατόπεδο των γηπεδούχων, με τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς να μην έχει στη διάθεση του τον Φαμπιάν Κοζέρ.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά πριν από την πρώτη… μάχη ανάμεσα στον Παναθηναίκό και τη Λαμποράλ Κούτσα, η Λοκομοτίβ Κούμπαν θα υποδεχτεί τη Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει εντυπωσιάσει με την πορεία που πραγματοποιεί στη φετινή Euroleague και παρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται για κάποια παραδοσιακή δύναμη της διοργάνωσης, αυτό δεν την εμποδίζει να θεωρείται φαβορί για να βρεθεί στο Final 4, κάτι που -φυσικά- οφείλεται στην εικόνα που έχει παρουσιάσει. Από την άλλη, η Μπαρτσελόνα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα φέτος στην απόδοση της, δεν...τρομάζει και θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση, αν θέλει να αποκλείσει τους Ρώσους, που έχουν μάλιστα το πλεονέκτημα έδρας.