Μαυροκεφαλίδης: «Τα σημαντικά έρχονται!»

Μαυροκεφαλίδης: «Τα σημαντικά έρχονται!»

Μαυροκεφαλίδης: «Τα σημαντικά έρχονται!»

bet365

O πρώτος σκόρερ της κανονικής περιόδου της Α1, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, δεν θέλησε να πει μεγάλα λόγια και τόνισε στο gazzetta.gr πως σημασία έχει το πώς θα τελειώσει το πρωτάθλημα.

O Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έκανε... ονειρεμένη κανονική περίοδο. Ο διεθνής φόργουορντ οδήγησε ουκ ολίγες φορές την Ένωση στη νίκη και το τέλος του πρώτου γύρου της Α1 τον βρίσκει πρώτο στην κορυφή της λίστας των σκόρερ της διοργάνωσης.

Ο «Λου» σκόραρε 377 πόντους κι έγινε ο πρώτος παίκτης της ΑΕΚ που πετυχαίνει αυτό το επίτευγμα 48 χρονιά μετά! Τότε, η εμβληματική μορφή της Ένωσης, ο αείμνηστος, Γιώργος Αμερικάνος είχε σημειώσει 694 πόντους σε 22 αγώνες στο πρωτάθλημα της περιόδου 1967-68!

Το απόγευμα του Σαββάτου (9/4) η ΑΕΚ μπορεί να ήταν βαθμολογικά αδιάφορη απέναντι στον Αρκαδικό, που αποχαιρέτησε την κατηγορία, ωστόσο έδειξε χαρακτήρα στο τέλος κι έκλεισε νικηφόρα την κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος.

«Σημασία έχει το πως θα τελειώσουμε στο Πρωτάθλημα»

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης έκανε αρχικά έναν μικρό απολογισμό στο gazzetta.gr: «Δεν πετύχαμε τον στόχο μας που ήταν να τερματίσουμε στην τρίτη θέση. Τα σημαντικά όμως έρχονται και όλα τα υπόλοιπα είναι στο παρελθόν. Αυτό που μετράει στην Ελλάδα είναι το πως τελειώνεις».

Πέρυσι, στην προημιτελική φάση η ΑΕΚ βρήκε μπροστά της τον Άρη. Φέτος, θ' αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είναι μία έμπειρη ομάδα, είναι επικίνδυνη ομάδα και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Νομίζω πως είμαστε σε καλή κατάσταση. Αν παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά».

Μπορεί να πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στον α' γύρο, ωστόσο ο ίδιος θα κάνει λογαριασμό στο τέλος: «Όπως είπα στο... τέλος είναι το σημαντικό, οπότε είμαι έτοιμος για τα playoffs για να βοηθήσω την ομάδα».

Απέναντι στον Αρκαδικό, ο Μάικλ Έρικ πήρε τον πρώτο χρόνο συμμετοχής του με την φανέλα της ΑΕΚ: «Ελπίζουμε να βοηθήσει, Κάνει συγκεκριμένα πράγματα και σε αυτά που κάνει ελπίζω να μας βοηθήσει».

Τέλος, τόνισε πως η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο θα είναι σημαντική: «Χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κόσμου. Χωρίς τον κόσμο μας δεν θα κάνουμε πράγματα που πιστεύουμε ότι μπορούμε».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα