ΑΕΚ - Αρκαδικός 87-74

ΑΕΚ - Αρκαδικός 87-74

bet365

Η ΑΕΚ «καθάρισε» τη νίκη στην τέταρτη περίοδο και περιμένει τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Αρκαδικός αποχαιρέτησε την Α1 στην πρώτη του συμμετοχή στην κατηγορία (87-74).

Πριν από το τζάμπολ η ΑΕΚ ήξερε πως θα τερματίσει τέταρτη στην κανονική περίοδο, ενώ λίγο αργότερα πως αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στην πρώτη φάση των playoffs. Από την άλλη ο Αρκαδικός ήρθε στο ΟΑΚΑ με σκοπό να... σώσει την κατηγορία, ενώ είχε το μυαλό του τόσο στα Τρίκαλα, όσο και στην Αμαλιάδα.

Τελικά, ο Κόροιβος «καθάρισε» τη νίκη στην τρίτη περίοδο, όπως και τα Τρίκαλα απέναντι στον Απόλλωνα κι έτσι ο Αρκαδικούς κρατούσε την τύχη στα χέρια του. Οι γηπεδούχοι όμως «καθάρισαν» τη νίκη στο τέλος κι ο Αρκαδικός ακολούθησε την Καβάλα στη δεύτερη κατηγορία.

Ο Μάικλ Έρικ φόρεσε την φανέλα με το νούμερο 50 και πήρε τα πρώτα λεπτά συμμετοχής του στα κιτρινόμαυρα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Αρκαδικός ήξερε πως πρέπει να τα δώσει όλα για να κάνει ταμείο στο τέλος με... ψηλά το κεφάλι. Η ομάδα της Τρίπολης εκμεταλλεύτηκε την αστοχία της Ένωσης (2/14τρίπ.) και κάποια λάθη των γηπεδούχων κι όχι μόνο μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι (2-7 στο 4'), αλλά έκλεισε και το πρώτο ημίχρονο στο +4 (36-40), χάρις στα δύο... τυχερά τρίποντα του Κάμερον Τζόουνς. Η συνέχεια δεν ήταν η ίδια. Οι γηπεδούχοι εξασφάλισαν μικρή διαφορά στο τέλος της τρίτης περιόδου και το τέλος τους άνηκε ολοκληρωτικά.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Με το... μυαλό στα playoffs o Μαρκ Κάρτερ... χρωστούσε ένα καλό παιχνίδι κι απέναντι στον Αρκαδικό σταμάτησε στους 24 πόντους με 5/6 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 2/5 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 λάθος σε 31:30.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Μάτι Νούτινεν έμεινε στο παρκέ για 24:18 και είχε 0/1 δίποντα, 0/1 τρίποντα, 1/1 βολές, 1 ασίστ, 1 λάιος κι 1 κλέψιμο.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Η Ένωση έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με επιμέρους σκορ 8-1 (62-55) και στη συνέχεια τα τρίποντα από τους Καλαμπόκη (65-58 στο 32') και Σάκοτα (68-60 στο 33') της έδωσαν ώθηση για να κυριαρχήσει στην τέταρτη περίοδο (31-16).

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Το γήπεδο μπορεί να μην είχε αρκετό κόσμο, ωστόσο για ακόμα ένα ματς στις κερκίδες βρέθηκαν 200 πρόσφυγες από τον Ελαιώνα που φορούσαν μπλουζάκια της ΑΕΚ με πολλά μικρά παιδάκια ανάμεσά τους. Οι εθελοντές τους μοίρασαν φαγητό και δώρα, όπως και τη χορευτική παράσταση του Σωματείου Α.Με.Α «Τυρταίος». Χορευτές ήταν οι οι Χρήστος Κυπριώτης και Έλτον Γκοτζαράι και χορεύτριες οι Δέσποινα Κουκλάκη, Άννα Βαλάρ.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Η ΑΕΚ τα 2/14 τρίποντα του πρώτου ημιχρόνου, ενώ ο Αρκαδικός ότι δεν κατάφερε να παρουσιαστεί στο τέλος ανταγωνιστικός για να σώσει την κατηγορία.

Tα δεκάλεπτα: 19-20, 36-40, 62-57, 87-74

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα