Κρίνονται παραμονή, playoffs και 5η θέση

Αντωνία Σπανού
Κρίνονται παραμονή, playoffs και 5η θέση
Η αυλαία στην Basket League πέφτει με την 26η αγωνιστική. Κρίσιμα παιχνίδια σε όλα τα παρκέ αφού μέχρι και το τέλος δίνεται η «μάχη» της παραμονής, των playoffs αλλά ξεκαθαρίζει και η 5η θέση.

Ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Basket League με κρίσιμα παιχνίδια σε όλα τα παρκέ. Ακόμα παραμένουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και έτι οι «μάχες» αναμένονται συνταρακτικές για ακόμα μια εβδομάδα.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής ανοίγει με το παιχνίδι του Κόροιβου με το Λαύριο (9/4, 17:00). Το παιχνίδι είναι κομβικής σημασίας για την ομάδα του Κοροίβου, που θέλει την νίκη και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να σωθεί, αφού με ήττα χάνεται το τρένο της παραμονής. Συγκεκριμένα ο Κόροιβος θέλει νίκη επί του Λαυρίου, ήττα του Αρκαδικού απ' την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και νίκη των Τρικάλων επί του Απόλλωνα Πάτρας .Από την άλλη μεριά, το Λαύριο με νίκη κυνηγά μια θέση στα playoff.

Την ίδια ώρα τα Τρίκαλα υποδέχονται τον Απόλλωνα Πάτρας (9/4, 17:00). Τα Τρίκαλα δεν θα παίξουν με κάποιο ιδιαίτερο άγχος, αφού δεν κυνηγούν κάτι, αντίθετα ο Απόλλων με ήττα του Ρεθύμνου καταφέρνει να παίξει στα playoff.

Η Κηφισιά υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο Ζηρίνειο (9/4, 17:00). Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, αν καταφέρει και πάρει την νίκη κατακτά την 5η θέση, αλλά ακόμα και να χάσει την κατακτά με ήττα του ΠΑΟΚ. Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός με λίγη ξεκούραση, μεταξύ των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων, ψάχνει συγκέντρωση στο ελληνικό πρωτάθλημα που θα ου δώσει την νίκη και την προσμονή για στραβοπάτημα του Ολυμπιακού και κατάκτηση της 1ης θέσης.

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Αρκαδικό στο ΟΑΚΑ (9/4, 17:00).Το παιχνίδι έχει διαφορετικό ενδιαφέρον για τις δύο ομάδες αφού η ΑΕΚ, χωρίς τον τραυματία Χέρστον, είναι ουσιαστικά βαθμολογικά αδιάφορη, αλλά ο Αρκαδικός με νίκη εξασφαλίζει την σωτηρία του. Με ήττα αναζητά συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Συνέχεια του προγράμματος το Σάββατο όπου η αδιάφορη βαθμολογικά Καβάλα φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου ταξιδεύει χωρίς τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, και θέλει την νίκη για την κατάκτηση της 5ης θέσης. Σε έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων με ήττα μπορεί να έρθει 6η ή ακόμα και 7η.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου ολοκληρώνεται με το παιχνίδι του Άρη κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου (9/4, 17:00). O Άρης δεν έχει κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον για το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής της Basket League, αφού έχει κατακτήσει την 3η θέση και ο Κολοσσός έχει κερδίσει σίγουρα μια θέση στα playoffs.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής θα ολοκληρωθεί με το παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στο Ρέθυμνο την Τετάρτη στο ΣΕΦ (13/4, 17:30). Oι «ερυθρόλευκοι» αφήνουν πίσω τους τον αποκλεισμό από την Ευρώπη και συγκεντρώνονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με νίκη εξασφαλίζουν την 1η θέση της κανονικής περιόδου. Από την άλλη, το Ρέθυμνο με νίκη μπαίνει στα playoffs. Mε ήττα και ενδεχόμενη νίκη του Απόλλωνα ή του Λαυρίου ή και των δύο το Ρέθυμνο μένει εκτός.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 26ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο (9/4)

17:00 Kόροιβος – Λαύριο (Novasports 2)

17:00 Τρίκαλα – Απόλλων Πάτρας (Novasports 2)

17:00 Κηφισιά – Παναθηναϊκός (Novasports 3)

17:00 ΑΕΚ – Αρκαδικός (Otesports 4)

17:00 Καβάλα – ΠΑΟΚ (Novasports 2)

17:00 Άρης – Κολοσσός Ρόδου (Novasports 2)

Τετάρτη (13/4)

17:30 Ολυμπιακός - Ρέθυμνο (Otesports 4)

Δείτε τη βαθμολογία ΕΔΩ

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα