Μπουρούσης: «Άλλον έναν χρόνο στην Εθνική»

Gazzetta team
Μπουρούσης: «Άλλον έναν χρόνο στην Εθνική»

bet365

ο Γιάννης Μπουρούσης αποκάλυψε πως θα βρίσκεται στη διάθεση του Φώτη Κατσικάρη και της Εθνικής Ανδρών για το Προολυμπιακό Τουρνουά, ενώ παράλληλα μίλησε και για τις αναμετρήσεις της Λαμποράλ Κούτσα με τον Παναθηναϊκό στα play-offs της Euroleague.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής σέντερ στην κάμερα στη NOVA:

Για την απόφασή του να ενταχθεί στη Λαμποράλ: «Σίγουρα αισθάνομαι μια ανακούφιση γιατί πήρα μια απόφαση που στόχος μου ήταν να μείνω στην Ευρώπη και μετά το οικονομικό σκέλος».

Για το κλίμα που υπάρχει στους Βάσκους: «Υπάρχει το ταλέντο και η διάθεση για δουλειά αλλά το βασικό είναι το στοιχείο του προπονητή που κατάφερε σε μικρό διάστημα να φτιάξει μια ομάδα ανταγωνιστική σε Ευρώπη και Ισπανία».

Για το πότε άρχισε να πιστεύει για το βήμα παραπάνω: «Ένιωσα αυτό το πράγμα όταν κερδίσαμε τόσο εύκολα στη Ζάλγκιρις. Ξέραμε τον αντίπαλο και το πόσο δυνατά παίζει, εμείς παίξαμε γρήγορα. Μετά ήρθε η νίκη στην Μπαρτσελόνα και αυτό μας έδωσε ώθηση και ενέργεια για τα παρακάτω».

Για τα ματς με τον Παναθηναϊκό: «Χαίρομαι που θα παίξω κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Προέχει το ματς για το πρωτάθλημα, μετά ο Παναθηναϊκός και θα πρέπει να δώσουμε το 100%».

Για το ποια ομάδα θεωρεί το φαβορί της σειράς: «Αυτός που έχει το πλεονέκτημα είναι και το φαβορί. Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε το φαβορί αλλά σίγουρα το τομάρι μας θα το πουλήσουμε πολύ ακριβά. Τώρα είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Δεν είναι ΤΟΡ 16. Ξέρουμε τις ομάδες, ξέρουμε τον αντίπαλο. Κάθε ματς είναι ξεχωριστό. Το ΤΟΡ 16 τελείωσε σήμερα και πλέον αλλάζουν τα πράγματα. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να κερδίσουμε σε δύσκολες έδρες, έχουμε δείξει χαρακτήρα, πήραμε σημαντικές νίκες για να βγούμε δεύτεροι. Εμείς κοιτάμε το πρώτο ματς, από την εμπειρία μου, στον Ολυμπιακό, είχαμε κερδίσει τη Σιένα με σαράντα πόντους και μετά χάσαμε τρία ματς στη σειρά».

Για την κριτική που έχει δεχτεί: «Η κριτική κάνει καλό, όμως η ομάδα έχει δείξει χαρακτήρα, πήραμε σπουδαίες νίκες και αυτό μας δίνει ψυχολογία για τη συνέχεια».

Για το αν αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά κόντρα στον Παναθηναϊκό:«Σίγουρα ο Παναθηναϊκός θα θέλει να τελειώσει τη σειρά στο σπίτι του, σίγουρα το κλίμα δεν θα είναι φιλικό/ Όταν ήμουν στον Ολυμπιακό ήμουν των άκρων. Τώρα έβαλα μυαλό, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο για όλα, τα λάθη μας, μας κάνουν καλύτερους. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι είναι ένα παιχνίδι. Ζω πλέον στο εξωτερικό, θέλω να συνεχίσω εδώ, θα το προσπαθήσω. Το μυαλό μου δεν είναι να γυρίσω στην Ελλάδα. Εγώ έφυγα απ’ τον Ολυμπιακό και με έβγαλαν άχρηστο».

Για τις μονομαχίες του με τον Ραντούλιτσα: «Τον έχω παίξει δύο φορές, τον έχω δει φέτος, είναι δυνατός, απ’ τους καλύτερους παίκτες αυτή τη στιγμή, θα τον αντιμετωπίσουμε σωστά, όπως μας πει ο προπονητής μας. Με ξέρετε καλά. Είμαι άνθρωπος που μου αρέσει το χιούμορ και η πλάκα, θα προσπαθήσω να παίξω μέσα τότε σαν τον Ραντούλιτσα. Δεν θα κάνω ποπ άουτ, δεν με αφήνουν οι προπονητές μου αλλά με τον Περάσοβιτς είχα την ευκαιρία και μας βγήκε και σε καλό».

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Άμα είναι να περάσει ο Δημήτρης ας περάσει. Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που το 2005 βρέθηκα σε μία εκπληκτική διοργάνωση και από τότε ξεκίνησε και σε μένα αυτή η άνοδος, αυτό το τουρνουά μας έδωσε ενέργεια και διάθεση να γίνουμε οι καλύτεροι. Του αξίζουν χίλια μπράβο, είμαι τυχερός που θα τον αντιμετωπίσω στην τελευταία του σεζόν και πολύ χαρούμενος που θα παίξουμε για την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ».

Για το καλοκαίρι του 2011: «Αυτά έχουν μείνει πίσω, αυτό που με έχει στεναχωρήσει περισσότερο, έχω ακούσει πολλά, το ότι ποτέ δεν έμαθα γιατί έμεινα εκτός. Ακούω βερεσέ τα περί ντοπαρίσματος, δεν το έχω κάνει ποτέ, έδειξα σεβασμό σε όλους, ζήτησα τη βοήθεια απ’ τη διοίκηση, δεν με κάλεσε ποτέ σε απολογία και ένιωσα προδομένος. Προσπαθούσαμε για το καλό της ομάδας και δεν πήρα την απάντηση ποτέ. Οι πρόεδροι κράτησαν μία απόσταση, έμεινε στην ιστορία ότι εγώ ήμουν το κακό παιδί. Τους αγαπάω όλους, όταν παίζει ο Ολυμπιακός έστειλα μήνυμα στον Μπαρτζώκα τότε, δεν μου απάντησε, θεωρώ πως έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα τότε αλλά εγώ τους αγαπάω όλους. Έχω πει το πόσο σέβομαι τους Αγγελόπουλους. Εγώ έκανα την πρώτη κίνηση τότε αλλά έπρεπε να την έχω κάνει πιο νωρίς. Ήμουν τόσο καταπιεσμένος, δεν μπορούσα να βγω απ’ το σπίτι μου, δεν ήμουν έτοιμος. Τώρα τελείωσε αυτό. Είμαστε στη Βιτώρια, με την οικογένειά μου, είμαι καλά».

Για το αν θα ήθελε να επιστρέψει κάποια στιγμή στον Ολυμπιακό: «Η προτεραιότητά μου είναι να μείνω έξω όσο μπορώ. Αν γίνει κάτι στο μέλλον δεν ξέρω, δεν αποκλείω τίποτα».

Για την Εθνική Ανδρών: «Ήμουν από το 2005, ασταμάτητα έντεκα χρόνια. Δεν έχω δώσει μεγάλες επιτυχίες αλλά είμαι εκεί, προσπαθώ και θεωρώ μεγάλη μου τιμή να καταφέρω να κάνω την Εθνική μαζί με τους άλλους για ένα μετάλλιο. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, δώσαμε τα πάντα. Έχω ζήσει μεγάλες στιγμές με την Εθνική, θεωρώ ότι μπορώ να δώσω άλλον έναν χρόνο και μετά θα σταματήσω. Δεν είμαι εγώ εθνική. Εγώ βρέθηκα σε μία συγκυρία τα τελευταία χρόνια και μακάρι εγώ να ήμουν τελευταίος αρκεί να κερδίζαμε κάτι. Είναι μεγάλη χαρά και επιτυχία και ένα λεπτό να παίζεις. Το κάνεις για τη χώρα σου και για να δώσεις χαρά στον κόσμο. Το πιο τρελό που είχα κάνει είναι που είχα παίξει το 2010 με σπασμένο χέρι. Δεν το εννοούσα μόνο μπασκετικά, πρέπει να νιώσουν την Εθνική σαν να είναι η ομάδα τους. Εμένα αυτό μου έδωσαν οι τότε μεγαλύτεροι. Θεωρώ πως ο Παπαγιάννης είναι καλός, υπάρχουν καλοί παίκτες, ο Μπόγρης έχει βελτιωθεί πολύ, ο Βασίλης Καβαδάς που κάνει πολύ καλό πρωτάθλημα. Για τους νεότερους δεν γνωρίζω. Ο Κουφός όταν είχε έρθει στην αρχή παρεξηγιόταν εύκολα. Ήταν καθαρά θέμα πλάκας. Ήρθε πέρυσι, έδειξε διάθεση και αγάπη για την ομάδα και θεωρώ πως πρέπει να είναι στην Εθνική για τα επόμενα δέκα χρόνια».

Για τον Αντρέα Τρινκιέρι: «Δεν έκανε κάποιο λάθος, δούλεψε, αλλά πήρε λάθος πληροφορίες. Μιλήσαμε στη Βιτόρια πρόσφατα. Είχε πάρει λάθος πληροφορίες για μένα. Δεν υπήρχε κανένα θέμα με τον προπονητή, απλά τον πληροφόρησαν λάθος. Το πήρε πάνω του γιατί και εγώ αισθανόμουν άσχημα».

Για τον Πάμπλο Λάσο και τα φετινά παιχνίδια απέναντι στη Ρεάλ: «Ο Λάσο είναι εξαιρετικός άνθρωπος, έχω εκπληκτική σχέση μαζί του, απλά άλλαξε την τακτική της ομάδας και του βγήκε αφού πήραμε την Ευρωλίγκα. Έπαιξε παγίδα στα μεταξύ μας ματς. Σημασία έχει πως εμείς χάσαμε το Κύπελλο».

Για την πορεία της Εθνικής τα τελευταία χρόνια: «Φέτος φοβηθήκαμε να κερδίσουμε. Και οι Ισπανοί είχαν φοβηθεί αλλά πλέον έχει τελειώσει αυτό. Πλέον κοιτάμε το Προλυμπιακό. Μακάρι να πάμε στην Ολυμπιάδα. Θα κλέψω μια ατάκα και να πω πως η ομάδα μπορεί να απελευθερωθεί και ίσως να παίξει καλύτερα στην απουσία του Σπανούλη. Δεν θα υπάρχει ίσως τόσο άγχος. Με τον κόουτς Κατσικάρη έχω άριστη σχέση. Με είχε δει στην ΑΕΚ και είχε πει να με πάρουν. Μας συνδέει μια σχέση 16 ετών. Το θέμα είναι το σύνολο και όταν βρεθούμε σε ένα κρίσιμο ματς να μην την πατήσουμε. Στο ευρωπαϊκό μπάσκετ δεν είναι τόσο εύκολο, να κάνει τα ίδια ο Αντετοκούνμπο. Ο Γιάννης κάνει τρομερή σεζόν, έχει ταλέντο και διάθεση για να γίνει all star παίκτης. Του αξίζουν χίλια μπράβο. Ο κόουτς θέλει πολύ να πετύχει με την Εθνική, είναι ένα όνειρό του, και σε ποιον δεν είναι όνειρο ζωής να παίζει στην Εθνική. Πρέπει να είσαι αχάριστος για να μην έχεις τέτοια όνειρα. Είναι τιμή για μένα να κατακτάς τέτοια βραβεία, γιατί δείχνει ότι εάν συμβεί θα φανεί ότι σε μία δύσκολη στιγμή δεν τα παράτησα. Το σημαντικό είναι να τα καταφέρει η ομάδα και να μην γκρεμίσει ό,τι έχει χτίσει τόσο καιρό. Είμαστε όλοι μια οικογένεια».

Για το ζευγάρι της Κουμπάν με την Μπαρτσελόνα: «Αν συνεχίσει ο κόουτς Μπαρτζώκας το καλό έργο και αν παίξουν οι καλοί παίκτες της Μπαρτσελόνα θα περάσει η Μπάρτσα».

 

Τελευταία Νέα