«Έχω καλό προαίσθημα για όταν η μπάλα θα... καίει!»

«Έχω καλό προαίσθημα για όταν η μπάλα θα... καίει!»

«Έχω καλό προαίσθημα για όταν η μπάλα θα... καίει!»
Ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού» στον 2ο γύρο του Top-16, Έλιοτ Ουίλιαμς, παραξενεύεται όταν ερωτάται «γιατί παίζετε όσο χρειάζεται για να κερδίσετε;» και μιλώντας στο gazzetta.gr δηλώνει ότι χαίρεται όταν βλέπει τον «Σάλε» να φωνάζει.

Από την ημέρα που ήρθε (13/02) και ειδικότερα από τότε που πρωτοφόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού (πέντε ημέρες αργότερα κόντρα στον Αρκαδικό), οι «πράσινοι» μετρούν ένα ρεκόρ 13-1, έχουν κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς (Κύπελλο), εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στα πλέϊ-οφ της Ευρωλίγκα και διεκδικούν ακόμη και το πλεονέκτημα έδρας, που δίνει προβάδισμα για την πρόκριση στο φάϊναλ-φορ του Βερολίνου. Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο νεοφερμένος 26χρονος Αμερικανός γκαρντ, έδωσε άλλη διάσταση (σε άμυνα κι επίθεση) στο παιχνίδι της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, που η διοίκηση του «τριφυλλιού» άρχισε ήδη τις συζητήσεις με τον Έλληνα εκπρόσωπό του, για την επέκταση της συνεργασίας τους.

Ο λόγος για τον Έλιοτ Γουίλιαμς, που ήταν ο πρώτος σκόρερ του «εξάστερου» στα επτά από τα 11 παιχνίδια (μ.ο. 15,3π, 2,5ρ. & 2,2ασ. Με 86,2% στις βολ. & 53,9% στα διπ.).στα οποία έχει αγωνιστεί και αποτελεί τον παίκτη που του έλλειπε για να ανέβει επίπεδο, να γίνει ανταγωνιστικός και να μπορεί διεκδικήσει τον τίτλο και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχει. Το gazzetta.gr τον συνάντησε στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, μετά την φαρδιά και πλατιά «υπογραφή» που έβαλε (24π. & 3κλ.) στη νίκη (78-71) του Παναθηναϊκού επί της «Ένωσης» και αρχικά τον ρώτησε αν η έλλειψη σταθερότητας (με Νταρουσάφακα, Καβάλα αλλά και ΑΕΚ), που παρουσιάζει η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια, αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού.

Η ερώτηση που δεν καταλαβαίνουν οι Αμερικανοί

«Το βασικό ζητούμενο είναι οι νίκες και από τη μέρα που ήρθα, η ομάδα έχει ένα εντυπωσιακό σερί 13 νικών σε 14 αγώνες! Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος έχει υψηλές απαιτήσεις από μας και βλέποντας εμφανίσεις όπως αυτές με τη Φενερμπαχτσέ και την Μάλαγα, ιδανικά θα ήθελε να συνδυάζουμε κάθε φορά το αποτέλεσμα με το καλό μπάσκετ, αλλά πρακτικά αυτό δεν είναι εφικτό κάθε φορά. Δεν παίζουμε με ανύπαρκτους αντιπάλους, ίσα-ίσα που οι ομάδες που αντιμετωπίζουμε είναι αξιόλογες και είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικές, όταν παίζουν εναντίον μας. Προσωπικά, πιστεύω ότι τα παιχνίδια που κρίνονται στις λεπτομέρειες μας βοηθούν να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Μαθαίνουμε πολλά από τις συνεργασίες μεταξύ συμπαικτών, από τις φωνές των προπονητών και εξοικειωνόμαστε πολύ ο ένας με τον άλλον. Όλα αυτά τα μικρά πράγματα αποτελούν την κληρονομιά ενόψει των πλέϊ-οφ στην Ευρωλίγκα και το ελληνικό πρωτάθλημα.», μας είπε αρχικά ο πρώην παίκτης του Μάικ Σιζέφσκι στο κολέγιο του Ντιούκ (2008-09), εμφανώς παραξενεμένος από την ερώτηση...

Οι φωνές του «Σάλε»!

Σε μία προσπάθεια να του εξηγήσουμε τη νοοτροπία του κόσμου και να δικαιολογήσουμε την ερώτηση, του φέρνουμε ως παράδειγμα τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, που αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με την «Ένωση», μπήκε εμφανώς «φορτωμένος» στα αποδυτήρια και τα «έψαλλε» κανονικά στους παίκτες του... «Ξέρω ότι ο coach υπήρξε σπουδαίος point-guard, οπότε γνωρίζει καλά την ψυχοσύνθεση των παικτών, καθώς επίσης και το ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να μας χαλαρώσει και πότε πρέπει να μας προκαλέσει και να μας φουντώσει. Ήθελε να βγάλουμε περισσότερη ενέργεια στο ματς με την ΑΕΚ για να εξασφαλίσουμε τη νίκη νωρίτερα και είχε δίκιο. Έχει τον τρόπο του και χειρίζεται σωστά τις λεπτές αυτές καταστάσεις, οπότε όταν φωνάζει, έχει τους λόγους του και το κάνει γιατί πιστεύει πολύ σε μας... Χαίρομαι που τον βλέπω να αντιδρά και να είναι πάντα ενεργητικός!», μας απάντησε ο Έλιοτ Ουίλιαμς, που δεν δίστασε να προβλέψει ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι στο επίπεδο ετοιμότητας που απαιτούν τα ευρωπαϊκά πλέι-οφ αλλά και οι τελικοί του πρωταθλήματος.

Το προαίσθημα του Ουίλιαμς...

«Η αξιοσημείωτη βελτίωση που έχουμε παρουσιάσει τις τελευταίες 50 μέρες, έχει προκύψει βάσει προγράμματος. Συνεχίζουμε να το ακολουθούμε κατά γράμμα, με στόχο τη συνεχή βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι. Η βασική προτεραιότητα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι να περιορίσουμε τα λάθη που κάνουμε και αποτελούν την αιτία, που κάποιες φορές κάνουμε τα εύκολα δύσκολα και δεν «καθαρίζουμε» όπως πρέπει τα ματς. Μην ξεχνάτε ότι ο Βινς, ο Μαρκέζ κι εγώ, λίγο-πολύ, είμαστε ακόμη καινούριοι στην ομάδα, αλλά έχω καλό προαίσθημα ότι θα είμαστε έτοιμοι, όταν η μπάλα θα... “καίει”!», κατέληξε ο μέχρι και τις 5 Φεβρουαρίου πρώτος σκόρερ της αναπτυξιακής λίγκας του ΝΒΑ (ΝΒDL) με στατιστική για όσκαρ (μ.ό. 28,4 πόντους, 6,8 ριμπάουντ και 6,0 ασίστ) με τα χρώματα των Σάντα Κρουζ Ουόριορς.