Φελντέιν: «Νόμιζα πως θα παίζαμε όλοι την ίδια ώρα στην Ευρωλίγκα»

Γιάννης Ράμμας
Φελντέιν: «Νόμιζα πως θα παίζαμε όλοι την ίδια ώρα στην Ευρωλίγκα»
Ο Τζέιμς Φελντέιν έβγαλε το καπέλο στην ΑΕΚ, όχι και στην Ευρωλίγκα, όπου ως rookie έμεινε ν' απορεί που η τελευταία αγωνιστική δε διεξάγεται ίδια ημέρα κι ώρα.

Μπορεί να μην ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού, όπως στην αναμέτρηση του πρώτου γύρο, αλλά η παρουσία του ήταν αναγκαία στα τελευταία 4 λεπτά, ώστε να επικρατήσει εκ νέου της ΑΕΚ (78-71 στις 4/4) στο ΟΑΚΑ. Ο Τζέιμς Φελντέιν έχει την ικανότητα ν' αναπληρώνει την αστοχία του, όπως άπαντες στην ομάδα πολλά απ' τα λάθη τους, τα οποία μετέτρεψαν το +15 σε -4, αλλά όχι με αρνητικό πρόσημο μέχρι τέλους.

Ο 28χρονος Αμερικανοδομινικανός σούτινγκ γκαρντ εξήγησε στο gazzetta.gr πως δεν ήταν όλα αποτέλεσμα μόνο του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού και... προειδοποίησε τους αντιπάλους της ΑΕΚ στη συνέχεια της Α1, όπου η τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου θα διεξαχθεί ίδια ημέρα κι ώρα (9/4, 17:00 πλην Ολυμπιακός-Ρέθυμνο Cretan Kings). Όπως στην Ευρωλίγκα... καμία σχέση.

-Τι έγινε και το +15 μετατράπηκε σε -4 στα τελευταία λεπτά;
Το παθαίνουμε κάποιες φορές. Πρέπει να βελτιωθούμε στον τομέα της συνέπειας. Η χρονιά είναι μεγάλη και κάποιες φορές βρισκόμαστε σε αδιέξοδο, αλλά κι αυτές οι νίκες έχουν πολλά θετικά, αλλιώς δε θα νικούσαμε. Δείχνουν πως είμαστε καλή ομάδα.

-Δύο φορές με την ΑΕΚ, δύο δύσκολες νίκες...
Παραλίγο και θα 'χαν νικήσει τον Ολυμπιακό εδώ. Είναι κι η δική τους έδρα. Μπορεί να 'χαμε τον κόσμο στο πλευρό μας, αλλά δεν ήταν εκτός έδρας γι' αυτούς. Ούτως ή άλλως έχουν καλή ομάδα. Δεν ξέρω γιατί δεν έχουν καταφέρει να κερδίσει κάποιες αναμετρήσεις, αλλά έδειξαν πως θα 'ναι δυνατός αντίπαλος στα playoffs.

-Ως παίκτης σ' εξιτάρουν αυτού του είδους οι αναμετρήσεις, τις προτιμάς απ' το να νικάς στην Α1 με 20-30 πόντους κάθε φορά;
Λατρεύω να παίζω σε κλειστές αναμετρήσεις, αλλά κι οι 30άρες δε μας... κακοπέφτουν. Αλλά ξέραμε πως θα 'ταν δύσκολα, ξέραμε πως δε θα φτάναμε στο +30.

-Πλέον ακολουθεί η Εφές (7/4, 20:30/ΕΡΤ2) στην Κωνσταντινούπολη. Ως rookie στην Ευρωλίγκα πως κρίνεις το γεγονός πως η τελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί πάλι διαφορετικές ημέρες κι ώρες;
Νόμιζα πως θα παίζαμε όλοι την ίδια ώρα. Με τις διαφορές στην κατάταξη να 'ναι τόσο μικρές... Οι υπόλοιπες ομάδες θα ξέρουν τι θα 'χουμε κάνει και μπορούν να επιλέξουν. Πρέπει να το αλλάξουν αυτό, δεν είναι σωστό.