Στο Villanova με buzzer-beater τρίποντο ο τίτλος του NCAA (pics & vids)

Στο Villanova με buzzer-beater τρίποντο ο τίτλος του NCAA (pics & vids)

bet365

Σε ένα από τους πιο συγκλονιστικούς τελικούς της ιστορίας του NCAA, με δύο τρίποντα στα τελευταία τέσσερα δευτερόλεπτα του αγώνα, το Villanova κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο με 77-74 απέναντι στο North Carolina, χάρη σε buzzer-beater τρίποντο του Tζένκινς.

Η τελική φάση του κολεγιακού πρωταθλήματος δεν ονομάζεται καθόλου τυχαία March Madness και ακριβώς αυτόν τον τίτλο επιβεβαίωσε και ο τελικός του Final-Four του NCAA στο Χιούστον, με το Villanova να κατακτά τον τίτλο με 77-74, χάρη σε απίθανο τρίποντο του Κρις Τζνένκινς στην εκπνοή.

Η αναμέτρηση τα είχε... όλα. Προς τέρψη του άλλοτε παίκτη της ομάδας και ένθερμου υποστηρικτή των Tar Heels, Μάικλ Τζόρνταν που έδωσε το «παρών» στις εξέδρες του NRG Stadium, το North Carolina ξεκίνησε καλύτερα, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο +5 (34-39).

Το δεύτερο μέρος όμως άνηκε στο Villanova. Οι Wildcats, αφού αρχικά ανέκτησαν το προβάδισμα στο σκορ, στη συνέχεια τρέχοντας ένα γρήγορο σερί 7-0, ανέβασαν για πρώτη φορά την υπέρ του διαφορά στο +10 (67-57), πέντε λεπτά πριν από το τέλος.

Οι Tar Heels δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με τρομερό come-back κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 74-74, χάρη σε απίθανο τρίποντο του Μάρκους Πέιτζ.

Με 4,7 δευτερόλεπτα για το φινάλε και την επαναφορά από την τελική γραμμή το Villanova ξεκίνησε την τελευταία του επίθεση, με τη μπάλα να καταλήγει στον Τζένκινς, ο οποίος με τρομερό buzzer-beater τρίποντο διαμόρφωσε το τελικό 77-74, χαρίζοντας τον τίτλο στους Wildcats.

Αυτός είναι ο δεύτερος τίτλος στην ιστορία του Villanova, έπειτα από το 1985 και τον τελικό απέναντι στο Georgetown, ενώ στο NRG Stadium βρέθηκαν 74.340 φίλαθλοι, η δεύτερη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου σε αγώνα του κολεγιακού πρωταθλήματος.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Φιλ Μπούθ με 20 πόντους, με τον Ράιαν Ακριντιάκονο να τον ακολουθεί με 16, ενώ 14 πόντους είχε ο ήρωας της βραδιάς Κρις Τζένκινς.

Για το North Carolina, Μάρκους Πέιτζ και Τζόελ Μπέρι είχαν από 21 και 20 πόντους.

Δείτε τα τελευταία δραματικά λεπτά της αναμέτρησης:

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του τελικού:​

 

NCAA Τελευταία Νέα