«Μη σταματήσεις, αρχηγέ!» (gTV & pics)

«Μη σταματήσεις, αρχηγέ!» (gTV & pics)

Γιάννης Ράμμας
«Μη σταματήσεις, αρχηγέ!» (gTV & pics)
Πέμπτος κατά σειρά Euroleague Legend, αλλά πρώτος στις καρδιές όλων των Παναθηναϊκών κι όχι μόνο! Ο Δημήτρης Διαμαντίδης τιμήθηκε απ' την Ευρωλίγκα και το ΟΑΚΑ έζησε νέες αξέχαστες στιγμές.

Παπαλουκάς, Ναβάρο, Σισκάουσκας, Γιασικεβίτσιους και τώρα Δημήτρης Διαμαντίδης! Ο 36χρονος αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει καταφέρει τα πάντα απ' την πρώτη συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα στις 3/11/04 (φωτογραφία το φύλλο της νίκης επί της Ουνικάχα με 75-83 στη Μάλαγα με 5π. με 0/3δίπ., 1/2τρίπ., 2/4β., 6ρ., 1ασ., 4κλ., 4λ., 1κοψ. σε 29:15) και... 4.167 ημέρες κι αμέτρητες ομαδικές κι ατομικές διακρίσεις ήρθε η ώρα να προστεθεί στη λίστα των Euroleague Legends. Επισήμως, αφού ήδη αποτελούσε θρύλο της διοργάνωσης κι όχι μόνο.

Ο κόσμος εξαφάνισε τα εισιτήρια σε ελάχιστα 24ωρα, το ΟΑΚΑ φόρεσε τα γιορτινά του κι όλα ήταν έτοιμα γι' ακόμη μία αποθέωση στο περιθώριο της αναμέτρησης της 13ης αγωνιστικής του ΤΟΡ 16 με την κροατική Τσεντεβίτα.

Στο Final 4 του Βερολίνου το 2009 ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε καλέσει δίπλα του τον Φραγκίσκο Αλβέρτη για να σηκώνουν μαζί το τρόπαιο, τώρα ήταν η σειρά του «Φράγκι» να καλέσει τον «Μήτσο» για να του παραδώσει το βραβείο-logo της Ευρωλίγκας.

Απ' τον έναν αρχηγό στον άλλον, απ' τη μία «σημαία» στην άλλη!

Η στιγμή δύσκολα μπορεί να αποτυπωθεί με λέξεις, αλλά τα συνθήματα-μηνύματα «Διαμαντίδης οέ οέ οέ» και «Μη σταματήσεις, αρχηγέ», τα οποία ακούστηκαν για πολλοστή φορά κι όχι για λίγο, αποτελούν ένα δείγμα της ανατριχίλας!

Μπορεί(;) κανείς να φανταστεί τι έχει να γίνει τη στιγμή της αποχώρησής του απ' την ενεργό δράση...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.