Θα είναι ο Ολυμπιακός στα playoffs; (poll)

Θα είναι ο Ολυμπιακός στα playoffs; (poll)

Φάνης Παναγιώτου
Θα είναι ο Ολυμπιακός στα playoffs; (poll)
Ο Ολυμπιακός έρχεται από σερί νίκες, ψάχνει ακόμα μία στην έδρα της Χίμκι (20:45/Novasports 2) και το ερώτημα είναι πόσες πιθανότητες έχει να βρεθεί στην επόμενη φάση της Euroleague.

Η αλήθεια είναι μετά το σουτ του Στρέλνιεκς που οδήγησε τη Μπάμπεργκ στη νίκη επί του Ολυμπιακού, οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν σε μία θέση που δεν είχαν βρεθεί ξανά τα τελευταία χρόνια. Το... φάσμα του αποκλεισμού ήταν κάτι παραπάνω από ορατό, ωστόσο μετά τις νίκες επί της Ζαλγκίρις Κάουνας και της Ρεάλ Μαδρίτης, η κατάσταση για την ομάδα του Πειραιά έγινε καλύτερη, αφού -εκτός από τα θετικά αποτελέσματα- ο Ολυμπιακός πήρε και τη διαφορά από τους Μαδριλένους.

Έτσι, φτάσαμε στην 13η αγωνιστική του TOP 16, με τη βαθμολογία στον Όμιλο να έχει ως εξής:

Από τη Μόσχα περνά η πρόκριση του Ολυμπιακού στα πλέι οφ της Euroleague. Στο 2.05 στη Magicbet η νίκη των «ερυθρολεύκων».

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 8-4
Λαμποράλ Κούτσα 8-4
Ολυμπιακός 6-6
Χίμκι 6-6
Μπαρτσελόνα 6-6
Ρεάλ Μαδρίτης 6-6
Μπάμπεργκ 6-6
Ζαλγκίρις 2-10

Υπάρχει πενταπλή ισοβαθμία, επομένως γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι τα σενάρια είναι πάρα πολλά. Θα μειωθούν μετά τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής, ωστόσο αυτή τη στιγμή το δεδομένο είναι πως ο Ολυμπιακός με 2/2 νίκες θα περάσει στην προημιτελική φάση της Euroleague! Κι ο λόγος είναι πως δεν μένει έξω ούτε σε ισοβαθμία με τη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ, ούτε σε πιθανή με τη Μπάμπεργκ, τη Ρεάλ και τη Λαμποράλ Κούτσα.

Πώς θ' αποκλειστούν οι «ερυθρόλευκοι» πριν από την τελευταία αγωνιστική; Εφόσον ηττηθούν από την Χίμκι και παράλληλα είτε η Ρεάλ νικήσει τη Λαμποράλ, είτε η Μπάμπεργκ την Μπαρτσελόνα τότε ο Ολυμπιακός θα είναι αδιάφορος στην αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο φινάλε του TOP 16.

Πώς ο Ολυμπιακός θα έχει πλεονέκτημα έδρας; Αρχικά -εννοείται- πως θα πρέπει να κάνει το 2/2 κόντρα σε Χίμκι & ΤΣΣΚΑ κι από εκεί και πέρα να χάσει στα δύο επόμενα ματς η Λαμποράλ Κούτσα, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να καλύψουν το -7 που είχαν ηττηθεί εκτός έδρας από την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη. Μάλιστα, αν ο Ολυμπιακός καλύψει τη διαφορά με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και προκύψει στο φινάλε πενταπλή ισοβαθμία στο 8-6 με την «Αρκούδα», τη Λαμποράλ Κούτσα, τη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ, τότε θα είναι πρώτος!

Τέλος, ο Ολυμπιακός μπορεί να περάσει και με μία νίκη! Πώς θα γίνει αυτό; Θα χρειαστεί αυτή η νίκη να είναι επί της Χίμκι και παράλληλα είτε η Μπαρτσελόνα είτε η Μπάμπεργκ να κάνει το 2/2, ενώ ακόμα η Χίμι θα πρέπει να επικρατήσει της Ρεάλ Μαδρίτης. Στην περίπτωση αυτή ο Ολυμπιακός, η ρωσική ομάδα κι η οι Μαδριλένοι θα έχουν ρεκόρ 7-7, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν το προβάδισμα για την πρόκριση! Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει ελπίδες πρόκρισης ακόμα με νίκη μόνο επί της ΤΣΣΚΑ, ωστόσο θα παίξουν καθοριστικό ρόλοι οι διαφορές πόντων.

Οι ισοβαθμίες του Ολυμπιακού...

Με Μπαρτσελόνα: Νίκησε με 74-62 (+12) στο ΣΕΦ, έχασε με 82-66 (+16) στην Βαρκελώνη.
Με Μπάμπεργκ: Έχασε με 72-77 στο ΣΕΦ, ηττήθηκε με 72-71 στην Γερμανία.
Με Ρεάλ: Έχασε με 84-72 (-12) στην Μαδρίτη, νίκησε με 99-84 (+15) στο ΣΕΦ.
Με Χίμκι: Νίκησε με 89-77 (+12) στο ΣΕΦ, και πάει στη Μόσχα.
Με ΤΣΣΚΑ: Έχασε με 92-85 (-7) στη Μόσχα και την υποδέχεται στην αυλαία του ομίλου στο ΣΕΦ.
Με Λαμποράλ: Νίκησε με 76-82 (+6) στη Βιτόρια, και 82-68 στο ΣΕΦ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

13η αγωνιστική

Χίμκι - Ολυμπιακός
Μπαρτσελόνα - Μπάμπεργκ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ζάλγκιρις Κάουνας
Λαμποράλ Κούτσα - Ρεάλ Μαδρίτης

14η αγωνιστική

Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ρεάλ Μαδρίτης - Χίμκι
Ζάλγκιρις Κάουνας - Μπαρτσελόνα
Μπάμπεργκ - Λαμποράλ Κούτσα