Euroleague: Χίμκι - Ολυμπιακός στις 20:45

Φάνης Παναγιώτου
Euroleague: Χίμκι - Ολυμπιακός στις 20:45
Στη Μόσχα δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός, που δίνει κόντρα στην Χίμκι (20:45/Novasports 2) ένα καθοριστικής σημασίας παιχνίδι!

Μετά την ήττα από τη Μπάμπεργκ στη Γερμανία, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μπροστά τους τέσσερις τελικούς. Πήραν το ματς με τη Ζαλγκίρις, έκαναν σπουδαία εμφάνιση κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τώρα είναι έτοιμοι για τη... μάχη της Μόσχας! Η αναμέτρηση με την ισόβαθμη (6-6) Χίμκι θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία των δύο αντιπάλων στο TOP 16 της Euroleague κι είναι από τις πιο καθοριστικές της φετινής διοργάνωσης!

Αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι άλλαξαν πρόσφατα προπονητή, με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς -πρώην τεχνικό του Παναθηναϊκού- να βρίσκεται εκ νέου στο δρόμο του Ολυμπιακού. Η Χίμκι δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα απουσίων, σε αντίθεση με την ομάδα του Πειραιά, που γι' ακόμα μία φορά είδε να συμβαίνει κάτι απρόοπτο.

Το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής ακούει στο όνομα «Μιλουτίνοφ», με τον Σέρβο να μένει εκτός αποστολής λόγω γαστρεντερίτιδας και να προσθέσει το όνομα του δίπλα σ' εκείνα των Γιανγκ και Λοτζέσκι στο «ερυθρόλευκο»... απουσιολόγιο.

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ...
*Η Χίμκι είναι η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης στα κοψίματα με 4.6 τάπες κατά μέσο όρο.
*Ο Αλεξέι Σβεντ έχει σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων στα 14 από τα 15 πιο πρόσφατα ματς του στη Euroleague.
*Ο Σεργκέι Μόνια μετράει τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο στα 8 τελευταία παιχνίδια του στη διοργάνωση...
*Ο Βασίλης Σπανούλης χρειάζεται ένα κλέψιμο, προκειμένου να γίνει ο 13ος παίκτης στην ιστορία που φτάνει τα 200.
*Ο Γιώργος Πρίντεζης έχει σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων στα 7 πιο πρόσφατα ματς του στη Euroleague.
*Ο Ντάνιελ Χάκετ «τρέχει» σερί 11 εύστοχων ελευθέρων βολών.

«Το ματς κόντρα στην Χίμκι είναι για εμάς ο τελικός των τελικών, δεν υπάρχει ματς που να είμαστε πλήρεις από την αρχή της σεζόν, έτσι και τώρα. Η ομάδα βρίσκεται σε καλό αγωνιστικό ρυθμό. Θα πρέπει να έχουμε συγκέντρωση για να ελέγξουμε τον ρυθμό του ματς. Η Χίμκι είναι εξαιρετική ομάδα επιθετικά, τρέχει καλά στο γήπεδο, σκοράρει πάρα πολλούς πόντους και θα πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό και να φέρουμε το ματς στα δικά μας μέτρα κάνοντας το παιχνίδι μας. Δεν υπάρχει η λέξη κούραση όταν παίζεις τελικούς, παίζουμε πολλά παιχνίδια κρίσιμα τον τελευταίο καιρό, αυτή είναι η αλήθεια, αλλά εδώ που έχουμε φτάσει τα δίνουμε όλα», δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

«Είναι ένα καθοριστικό παιχνίδι για μας, αλλά και για τον Ολυμπιακό. Θα είναι δύσκολο να τους αντιμετωπίσουμε. Θα πρέπει να παίξουμε με αυτοπεποίθηση και υπομονή για 40 λεπτά. Έχουν μια πολύ δυνατή ομάδα και ενισχύθηκαν με δύο παίκτες (σ.σ. Παπανικολάου, Ουόρικ). Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός είναι αυτή τη στιγμή μια από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη», ανέφερε από τη μεριά του ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς!

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΕΔΩ