Ουόρικ: «Δεν είχα ξαναπαίξει ποτέ... σέντερ!»

Ουόρικ: «Δεν είχα ξαναπαίξει ποτέ... σέντερ!»

Ουόρικ: «Δεν είχα ξαναπαίξει ποτέ... σέντερ!»
Ο νεοαποκτηθείς Αμερικανός άσος, Χακίμ Ουόρικ, μιλάει στο gazzetta.gr για την ευκολία με την οποία προσαρμόστηκε σε έναν πρωτόγνωρο ρόλο. Γιατί «τρελαίνεται» να παίζει με την πλάτη στον τοίχο και τι πιστεύει για τη δυναμικότητα του Ολυμπιακού...

Γεννημένος στην πόλη της «αδελφικής αγάπης» (Φιλαντέλφια), έπαιξε σχολικό μπάσκετ στο γυμνάσιο της γειτονιάς του (Γουάϊνγουντ) και παρ' ότι δεν ήταν στις πρώτες επιλογές του Τζιμ Μποχάϊμ, όχι απλά αποδέχθηκε την υποτροφία που του πρόσφεραν οι «orange men», αλλά μόλις στην 2η χρονιά του, έμελλε να αποδειχθεί ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, αυτός που με δικό του κόψιμο στην εκπνοή (σε τρίποντο για την ισοφάριση), «σφράγισε» το μοναδικό τίτλο στην ιστορία του Σίρακιουζ (2003). Ο λόγος για το νεοαποκτηθέντα Αμερικανό φόργουορντ του Ολυμπιακού, Χακίμ Ουόρικ, που συμπλήρωσε ήδη έναν μήνα στην Ελλάδα και δείχνει ολοένα και πιο αποτελεσματικός στον ρόλο του βοηθητικού αθλητικού ψηλού που χρειάζονταν οι «ερυθρόλευκοι».

Ο 33χρονος πάουερ-φόργουορντ που ήταν για έναν χρόνο συμπαίκτης του Καρμέλο Άντονι στο πανεπιστήμιο και έχει στην πλάτη του οκτώ γεμάτα χρόνια στο ΝΒΑ (2005-2013), είχε σημαντική συνεισφορά (8π., 5ρ. & 1ασ. με 4/5 σουτ σε 16') στη σπουδαία νίκη (99-84) του Ολυμπιακού επί της Ρεάλ κι έδειξε να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά και να αφομοιώνει πολύ γρήγορα τις απαιτήσεις ενός ρόλου, τον οποίο πρώτη φορά κλήθηκε να επιτελέσει.

Για το νέο του ρόλο

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ξαναπαίξει ποτέ στην καριέρα μου στη θέση “5” και αρχικά εξεπλάγην! Ωστόσο, όλοι στην ομάδα έκαναν ό,τι περνούσαν από το χέρι τους, για να με βοηθήσουν να προσαρμοστώ το συντομότερο δυνατόν. Δεν είναι λίγες οι φορές που κατά τη διάρκεια των αγώνων, δεν θυμάμαι κάποιο σύστημα ή δεν ξέρω ποια θέση να πάρω και οι συμπαίκτες μου με καθοδηγούν άψογα. Γενικά, μιλάω πολύ με όλα τα παιδιά και με τα μέλη του staff και εισπράττω συνεχώς χρήσιμες πληροφορίες για να ανταποκριθώ όσο πιο απόλυτα γίνεται στο ρόλο μου. Αισθάνομαι ήδη πολύ οικεία στην ομάδα και πραγματικά ούτε εγώ περίμενα ότι αυτό θα συμβεί τόσο σύντομα...», μας είπε αρχικά στα αποδυτήρια του Σταδίου «Ειρήνης και Φιλίας», πριν καλά-καλά πάρει τις πρώτες του ανάσες, μετά το τέλος του κρίσιμου ματς με την «βασίλισσα».

Οι συνεχόμενοι «τελικοί»

Ο πρώην παίκτης των Μέμφις Γκρίζλις, των Μιλγουόκι Μπακς, των Σικάγο Μπουλς, των Φοίνιξ Σανς, των Νιού Όρλεανς Χόρνετς και των Σάρλοτ Μπόμπκατς, αγωνίζεται για πρώτη φορά στην καριέρα του σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό κι έχει υψηλούς στόχους και όπως αποδεικνύεται από τα λεγόμενά του, μαθαίνει γρήγορα: «Στην φάση που βρισκόμαστε δεν έχουμε την πολυτέλεια να πανηγυρίσουμε καμία νίκη, έστω κι αν η εμφάνισή μας κόντρα στη Ρεάλ, ήταν φανταστική και σίγουρα η καλύτερη, στο διάστημα που βρίσκομαι στην ομάδα. Είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και ειδικότερα τα δύο επόμενα, που είναι σε δύσκολες έδρες, απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους! Από μία άλλη οπτική γωνιά, όμως, πάντα μου άρεσε αυτή η εποχή της χρονιάς, που όλοι σχεδόν οι αγώνες είναι τόσο καθοριστικοί που θεωρούνται σαν τελικοί! Μου θυμίζει την ατμόσφαιρα που επικρατεί στα πλέϊ-οφ του ΝΒΑ, όπου τα πάντα κρέμονται σε μία κλωστή και οι παίκτες ωριμάζουν πολύ μέσα την κρισιμότητα αυτών των αγώνων!», σχολίασε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης των πρωταθλητών, που εντάχθηκε στο ρόστερ στα τέλη Φεβρουαρίου στην ομάδα και δεν πρόλαβε τα συνεχή σκαμπανεβάσματα της ομάδας του μέχρι εκείνη την περίοδο.

«Μας πιστεύω πολύ!»

Με τον Ουόρικ να πατάει στο παρκέ, οι περυσινοί δευτεραθλητές Ευρώπης, μετρούν 5 νίκες σε 6 αγώνες (σε Basket League και Ευρωλίγκα), έχοντας χάσει μόνο από την Μπάμπεργκ, χάρη στο τρίποντο του Στρέλνιεκς. «Γενικά υπάρχει ένα πολύ θετικό κλίμα, ίσως γιατί τα περισσότερα παιδιά έχουν μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη και γνωρίζουν καλά τι χρειάζεται να κάνει η ομάδα για να είναι πετυχημένη! Από την πρώτη μέρα που ήρθα και τις πρώτες προπονήσεις που έκανα, είχα ένα πολύ αισιόδοξο προαίσθημα για αυτό το σύνολο! Ακόμη και μετά την ήττα στη Γερμανία, που προκάλεσε ένα ισχυρό σοκ σε όλους μας, δεν έχασα την πίστη μου στις δυνατότητες του Ολυμπιακού. Είμαστε καλύτεροι και χάσαμε από δικά μας λάθη και από έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα στα τελευταία λεπτά. Πάντα πίστευα και πιστεύω ότι ο συνδυασμός ποιότητας και εμπειρίας που διαθέτουμε, μπορεί να μας οδηγήσει μέχρι το τέλος της διαδρομής. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει που δεν μπορούμε να κερδίσουμε!», κατέληξε ο κατά τα άλλα λιγομίλητος Χακίμ, του οποίου το κάρφωμα κόντρα στη Ρεάλ, επελέγη στο νο2 του εβδομαδιαίου Top-10 στην φάση των “16”.