«Χρόνια πολλά» μεγάλε... κοντέ του ΝΒΑ (vids)

«Χρόνια πολλά» μεγάλε... κοντέ του ΝΒΑ (vids)

bet365

Σαν σήμερα, το 1962, γεννήθηκε ο Τζον Στόκτον! Ένας εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία του ΝΒΑ και το gazzetta του εύχεται «χρόνια πολλά».

Ο κορυφαίος κοντός στην ιστορία του ΝΒΑ γίνεται σήμερα 54 ετών και 13 χρόνια μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση οι εκπληκτικές ασίστ του μνημονεύονται ακόμη και σήμερα.

Ο Τζον Στόκτον αγωνίστηκε στους Γιούτα Τζαζ σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του (19 σεζόν) και παρέα με τον Καρλ Μαλόουν συνέθεσαν ένα από τα κορυφαία δίδυμα που έχει δει ποτέ το ΝΒΑ.

Μπορεί να μην ευτύχισαν να πανηγυρίσουν κάποιον τίτλο, ωστόσο έδωσαν άλλη διάσταση στον όρο «pick and roll» και μερικές συνεργασίες τους θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στις μνήμες των απανταχού μπασκετικών.

Ο Στόκτον ολοκλήρωσε την καριέρα του με 15.806 ασίστ και 3.265 κλεψίματα, όντας μακράν του δευτέρου ο κορυφαίος και στις δυο κατηγορίες στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα