Κόροιβος - Αρκαδικός 60-61

Κόροιβος - Αρκαδικός 60-61

bet365

Τεράστια νίκη πανηγύρισε ο Αρκαδικός, ο οποίος επικράτησε του Κόροιβου στην Αμαλιάδα με 61-60 και παρέμεινε για τα καλά στο παιχνίδι της παραμονής.

Οι φιλοξενούμενοι με κορυφαίο τον Τζόουνς και ήρωα τον Καββαδά που ευστόχησε στη νικητήρια βολή, πήραν την 7η νίκη στο πρωτάθλημα και πλέον ισοβαθμούν στην προτελευταία θέση μαζί με τα Τρίκαλα και τον Κόροιβο.

Παραμένουν για τα καλά στο παιχνίδι της παραμονής, καθώς στην τριπλή ισοβαθμία έχουν από κάτω τον Κόροιβο και μειονεκτούν απέναντι στα Τρίκαλα.

Την επόμενη αγωνιστική οι Αρκάδες φιλοξενούν το... σωσμένο Λαύριο και έχουν την ευκαιρία με νίκη να κάνουν τεράστιο βήμα για την παραμονή.

Ο Κόροιβος αντίθετα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς αν το πρωτάθλημα ολοκληρωνόταν σήμερα θα υποβιβαζόταν.

Οι παίκτες του Μαρκόπουλου γνώρισαν την 6η σερί ήττα τους, με την τελευταία τους νίκη να είναι επί της Κηφισιάς στις 13 Φεβρουαρίου, ενώ την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη για το ματς με τον ΠΑΟΚ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Το παιχνίδι ήταν κακό ποιοτικά, κάτι που φαίνεται και από το χαμηλό σκορ. Παρόλα αυτά ο Αρκαδικός είχε υψηλότερα ποσοστά στα σουτ δίποντα (42%/40%), αλλά και στα τρίποντα (38%/27%), ενώ έβγαλε και δυο καλές άμυνες στα τελευταία λεπτά και έτσι έφτασε στη νίκη.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Κάμερον Τζόουνς. Ο Αμερικανός είχε 21 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 7 κερδισμένα φάουλ σε 28 λεπτά.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Η τριάδα των Ουέμπστερ, Βασιλόπουλου και Κάπιν είχε συνολικά 2/21 εύστοχα σουτ. Μόλις 1/4 ο πρώτος, 0/6 ο αρχηγός του Κοροίβου, ενώ μόλις 1/11 ο Κάπιν.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Το παιχνίδι κρίθηκε κυριολεκτικά στο τελευταίο σουτ. 20" πριν το τέλος ο Βασιλόπουλος αστοχεί σε τρίποντο που θα έβαζε μπροστά με 3 τον Κόροιβο. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Τζόουνς αστοχεί σε σουτ από μέση απόσταση, ο Καββαδάς παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ και με 2" να απομένουν κερδίζει φάουλ από τον αρχηγό του Κοροίβου. Ο σέντερ των φιλοξενούμενων αστόχησε στην 1η από τις 2 βολές, ευστόχησε στη δεύτερη και ο Αρκαδικός έφυγε με τη νίκη από την Αμαλιάδα.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Οι φιλοξενούμενοι τη νίκη που μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια όσον αφορά στην παραμονή, ενώ οι γηπεδούχοι την φανταστική εμφάνιση του Ντουέιν Ντέιβις που σταμάτησε στους 36 πόντους.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Ο Κόροιβος την γενικότερη αστοχία του, ενώ ο Αρκαδικός το πολύ χαμηλό 66% στις βολές.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα