«Σήκω ψυχή μου, δώσε ρεύμα»

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες αναφέρει δέκα πράγματα που πρέπει να συμβούν στο παρκέ για να νικήσει ο Ολυμπιακός τη Ρεάλ Μαδρίτης. 

«Σήκω ψυχή μου, δώσε ρεύμα»

Ο Ολυμπιακός καλείται να παίξει ένα τελικό, Μάρτιο μήνα. Δεν έχει συνηθίσει τέτοια εποχή. Περασμένες σεζόν αναζητούσε νίκες για το πλεονέκτημα της έδρας. Αύριο πρέπει να νικήσει τη Ρεάλ για να μείνει ζωντανός. Όχι για να προκριθεί. Για να συνεχίζει να ελπίζει.

Για να έχει τύχη ο Ολυμπιακός στο ματς θα πρέπει...

1. Να είναι συγκεντρωμένος για 37'. Αν έγραφα για 40' θα ήταν κλισέ γιατί είναι αδύνατον να συμβεί, Ένα τρίλεπτο θα το αντέξει. Δύο τρίλεπτα δε θα τα αντέξει. Οι Μαδριλένοι είναι ικανοί σε 180 δευτερόλεπτα να βάλουν 10 πόντους και να δεχθούν... μηδέν.

2. Όποιος μπαίνει να παίξει σα να είναι το τελευταίο του παιχνίδι (αυτό είναι κλισέ) πριν αποχαιρετήσει την ενεργό δράση. Είτε για 35 λεπτά, είτε για 35 δευτερόλεπτα.

3. Να έχει στις βολές ποσοστό πάνω από 75%.

4. Σε κάθε λάθος που γίνεται να υπάρχει ένας που θα τρέχει να του πει «δεν πειράζει, πάμε για την επόμενη φάση».

5. Στα 16 ομαδικά φάουλ που δικαιούνται να κάνουν χωρίς να στείλουν τον αντίπαλο στις βολές (4 σε κάθε περίοδο), μόνο να τα δύο μπορούν να δώσουν βολές. Τα 14 να είναι σωστά.

6. Να κερδίσουν τη μάχη στα ριμπάουντ. Αυτό δεν είναι δουλειά των ψηλών, αλλά και των κοντών. Όλοι στο ριμπάουντ.

7. Να μείνουν ενωμένοι στις δύσκολες στιγμές της αναμέτρησης. Σε αυτές που η Ρεάλ θα προσπεράσει στο σκορ ή που θα προηγηθεί με 8-10 πόντους διαφορά. Όλοι μαζί ενδεχομένως να μπορούν. Ο καθένας μόνος του, αποκλείεται να μπορούν.

8. Ο κόσμος του να χειροκροτά και να ενθαρρύνει σε κάθε φάση ξεχωριστά. Τριήμερο είναι, δουλειές οι περισσότεροι δε θα έχετε, ας υπάρχει και σε μία τσέπη σας καμία Halls.

9. Να επιλέξει να τρέξει στην επίθεση ΜΟΝΟ όταν πρέπει. Η Ρεαλ λατρεύει το γρήγορο ρυθμό στα παιχνίδια. Αν ο Ολυμπιακός το κάνει «ροντέο» οι Ισπανοί θα πανηγυρίσουν τη νίκη. Σωστή επιλογή πότε θα ψάξει το εύκολο καλάθι.

10. Πριν βγουν στο παρκέ, μέσα στα αποδυτήρια να δουν τα δύο βίντεο κάτω από το κείμενο.

ΥΓ: Για να νικήσει ο Ολυμπιακός σύμφωνα με την αγωνιστική εικόνα των προηγούμενων αναμετρήσεων θα πρέπει να αγγίξει το τέλειο. Μπορεί; Μπορεί....

ΥΓ 2: Λίγοι γνωρίζουν τη λόξα μου για τα τραγούδια της Σωτηρίας (μία είναι η Σωτηρία) και εδώ και 5 μέρες έχω αυτόν τον στίχο στο μυαλό μου, «Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα, βάλε στα ρούχα σου φωτιά, βάλε στα όργανα φωτιά, να τιναχτεί σαν μαύρο πνεύμα η τρομερή μας η λαλιά». Δώστε ρεύμα λοιπόν.

ΥΓ 3: Μέχρι και ο φυσικοθεραπευτής χτύπησε. Περαστικά στο παιδί. Βαρέα και ανθυγιεινά πρέπει να κολλούν στον Ολυμπιακό με τόση γκαντεμιά.

ΥΓ 4: Ανοίγει παρένθεση. Κλείνει η παρένθεση (Για λίγους. Αντώνη είσαι μέσα σε αυτούς)

ΥΓ 5: «I firmly believe that any man's finest hour, the greatest fulfillment of all that he holds dear, is that moment when he has worked his heart out in a good cause and lies exhausted on the field of battle – victorious». - Βινς Λομπάρντι (παίκτης και προπονητής στο Αμερικάνικο Ποδόσφαιρο)

CVNplus - Olympiacos BC (Το βλέμμα παγώνει - Η καρδιά σταματάει)

Olympiacos BC - How Great I Am | HD