«Ξοφλημένος ο Ολυμπιακός; Είστε λάθος!»

«Ξοφλημένος ο Ολυμπιακός; Είστε λάθος!»
Ο ΜVP του περυσινού φάϊναλ-φορ, Άντρες Νοτσιόνι, χαρακτηρίζει τους «ερυθρόλευκους» ως τον πιο δύσκολο αντίπαλο στην πιο δύσκολη στιγμή και μιλώντας στο gazzetta.gr, χαρακτηρίζει τον Ολυμπιακό ως την πιο επικίνδυνη ομάδα σε «κλειστά» παιχνίδια.

Πολλοί εξεπλάγησαν με την περυσινή μετακόμισή του στη Μαδρίτη, όπου θα έπαιζε για πρώτη φορά δεύτερο ρόλο στην καριέρα του, αλλά το τελείωμα της σεζόν και ειδικότερα η εμφάνισή του στον τελικό του περυσινού φάϊναλ-φορ, σίγουρα «έκλεισε» πολλά στόματα! Ο «Τσάπου», ήταν ο άνθρωπος που μαζί με τον Τζέϊσι Κάρολ (16π. με 4/5 τριπ.), άλλαξαν την εξέλιξη του τελευταίου αγώνα της περυσινής Ευρωλίγκα και με την πληθωρική του εμφάνιση (12π., 7ρ., 2ασ. & 2κοψ. σε 22'), βοήθησε την "βασίλισσα" να επιστρέψει στον «θρόνο» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια.

Ο λόγος για τον 36χρονο πλέον, Άντρες Νοτσιόνι, που λίγες ώρες πριν το τζάμπολ του αποψινού (21.45) κρίσιμου αγώνα με τον δευτεραθλητή Ευρώπης, μίλησε στο gazzetta.gr για την κατάσταση της ομάδας του, κατέθεσε την άποψή του για την εφετινή εικόνα των «ερυθρολεύκων» και προέβλεψε ότι στα πλέϊ-οφ της Ευρωλίγκα, χωρούν μόνο δύο από τις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακό!

Φαίνεται ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια εξελίσσεται ένα «δράμα» ανάμεσα στη Ρεάλ και τον Ολυμπιακό. Το 2012 και το 2015, οι δύο ομάδες έπαιξαν στον τελικό της Ευρωλίγκα, πρόπερσι σε μία πολύ αμφίρροπη σειρά πλέϊ-οφ και φέτος έρχεστε στον Πειραιά, να δώσετε το παιχνίδι που εν πολλοίς θα κρίνει την πρόκρισή σας στα προημιτελικά... Πως αντιμετωπίζετε την πρόκληση;

«Τα πράγματα είναι πολύ απλά γιατί το παιχνίδι ισοδυναμεί με έναν τελικό, υπό την έννοια ότι είναι το πιο καθοριστικό μετά από έναν "μαραθώνιο" στον πιο δύσκολο όμιλο και πολύπλοκο όμιλο στην ιστορία της Ευρωλίγκα. Μέχρι την τελευταία αγωνιστική, όλα κρίνονται σε μία κλωστή! Επομένως, ερχόμαστε με τη νοοτροπία ότι πρέπει να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ στην εφετινή σεζόν, για να νικήσουμε σε μία τόσο δύσκολη έδρα και απέναντι σε μία πολύ έμπειρη ομάδα...»

Σε τι κατάσταση βρισκόσαστε; Ξέρουμε ότι προέρχεστε από μία ήττα στο πρωτάθλημα (Τενερίφη), που δεν σας πόνεσε ιδιαίτερα και υπάρχει η αίσθηση ότι το βασικότερο πρόβλημα της Ρεάλ στην εφετινή σεζόν, είναι η έλλειψη συνέπειας και σταθερότητας στην απόδοσή σας...

«Η αλήθεια είναι ότι η χρονιά δεν έχει κυλήσει όπως θα θέλαμε. Η ομάδα αντιμετώπισε πολλούς τραυματισμούς και αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, γιατί ο καθένας από μας, προσπαθεί για το καλύτερο. Γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο να κερδίζεις κάθε χρόνο όλους τους τίτλους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο στόχος δεν είναι ο ίδιος! Μπορεί να είχαμε ατυχίες και πολλές απουσίες στην διάρκεια της σεζόν, ωστόσο, καταφέραμε να κατακτήσουμε και πάλι το Copa del Rey και παραμένουμε "ζωντανοί" σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχουμε. Το ίδιο ισχύει και για την Ευρωλίγκα και εδώ που έχουμε φτάσει, πρέπει να τα δώσουμε όλα για να πάμε στα πλέϊ-οφ και από 'κει και πέρα να κοιτάξουμε ψηλότερα!»

Πως βλέπεις τον εφετινό Ολυμπιακό; Για πολλούς, η εφετινή του πορεία στην Ευρωλίγκα κρίνεται ως απογοητευτική. Τον αντιμετώπισες πέρυσι και φέτος, οπότε, υποθέτω ότι έχεις ξεκάθαρη άποψη...

«Είναι πολύ σκληρή ομάδα και περιμένω θα γίνει ένα πολύ δυνατό ματς! Είμαι σίγουρος ότι θα θέλουν να αποδείξουν ότι δεν έχουν "ξοφλήσει", όπως πιθανά κάποιοι λανθασμένα να θεωρούν και ότι μπορούν να μπουν στα πλέϊ-οφ. Έχω παίξει πολλές φορές σ' αυτό το γήπεδο (σ.σ.: ΣΕΦ) και μπορώ να σου πω ότι ο Ολυμπιακός ξέρει τον τρόπο να παίζει πολύ καλά και να βρίσκει τις λύσεις στις δύσκολες στιγμές, έχει έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες, οπότε θεωρώ ότι είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος στην πιο δύσκολη στιγμή!»

Πολύς κόσμος πιστεύει ότι ο τρόπος παιχνιδιού του Ολυμπιακού έχει γίνει σε έναν βαθμό προβλέψιμος. Εκτιμάς ότι αυτός είναι και ο λόγος που στην εφετινή σεζόν, βρίσκεται μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού από τα πλέϊ-οφ, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια;

«Αυτό έχει φανεί περισσότερο, λόγω των τραυματισμών κάποιων βασικών παικτών, αλλά δεν θεωρώ ότι έχει μεγάλη βάση. Ειδικότερα ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης είναι παίκτες με πολλαπλές παραστάσεις και μπορούν ανά πάσα στιγμή να πάρουν μεγάλες αποφάσεις και να πετύχουν δύσκολα και σημαντικά καλάθια.»

Με σένα στη σύνθεσή της πάντως, η Ρεάλ είναι αήττητη από τους "ερυθρόλευκους" και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δεν μπορούν να ξεχάσουν το ρόλο που έπαιξες στον περυσινό τελικό στην Μαδρίτη! Περίμενες να αναδειχθείς MVP του φάϊναλ-φορ;

«Σε καμία περίπτωση! Πίστευα ότι είχα κάνει ένα καλό παιχνίδι και είχα βοηθήσει την ομάδα σε κρίσιμες στιγμές, αλλά δεν ήταν κάτι που είχε περάσει από το μυαλό μου!»

Κλείνοντας, εκτός της ΤΣΣΚΑ που έχει προκριθεί και της Ζαλγκίρις που έχει αποκλειστεί, έξι ομάδες διεκδικούν τρεις θέσεις. Ποια είναι τα ματς που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την τελική βαθμολογία;

«Κατ' αρχήν, όπως όλα δείχνουν η Λαμποράλ, μετά τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα, βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στην πρόκριση, οπότε μία εκ των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ολυμπιακού, θα μείνει εκτός! Εμείς κοιτάμε το κάθε ματς σαν έναν ξεχωριστό τελικό και ο αυριανός (σ.σ: αποψινός) αγώνας, φαίνεται ότι είναι ο πιο σημαντικός. Αν κερδίσουμε, τότε θα αφήσουμε έξω τον Ολυμπιακό, αν χάσουμε τότε θα η θέση μας θα χειροτερέψει αισθητά...»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.