Euroleague: Νταρουσάφακα - Παναθηναϊκός στις 20:30

Φάνης Παναγιώτου
Euroleague: Νταρουσάφακα - Παναθηναϊκός στις 20:30
Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην έδρα της αδιάφορης Νταρουσάφακα (20:30/Novasports 2) και ψάχνει τη νίκη που θα τον φέρει πιο κοντά στα playoffs και θα τον κρατήσει... ζωντανό στην υπόθεση πλεονέκτημα έδρας.

Η τουρκική ομάδα με ρεκόρ 3 νίκες και 8 ήττες στο TOP 16 δεν έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Βέβαια, αυτό δεν συνεπάγεται ότι θα παρουσιαστεί αδιάφορη κόντρα στον Παναθηναϊκό, κάτι που υπογράμμισαν τόσο οι άνθρωποι του «Τριφυλλιού», όσο κι ο Οκτάι Μαχμούτι, head coach της Νταρουσάφακα.

Οι «πράσινοι» έχουν ρεκόρ 7-4 μετά από 11 αγωνιστικές και ψάχνουν ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους φέρει πιο κοντά στα playoffs (σ.σ. τους ακολουθεί η Εφές με 5-6), ενώ θα τους κρατήσει... ζωντανούς στη μάχη με τη Λοκομοτίβ Κούμπαν και τον Ερυθρό Αστέρα για το πλεονέκτημα έδρας.

Θα «κλειδώσει» την πρόκριση ο Παναθηναϊκός στην έδρα της Νταρουσάφακα; Στο 1.40 αυτή η επιλογή στη Mybet.

Αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι -που είχαν κάνει πολύ καλό ματς στο ΟΑΚΑ κι ηττήθηκαν με 82-79- δεν αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα, ενώ από την άλλη, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν μπορεί να υπολογίζει στους Βλάντο Γιάνκοβιτς κι Όγκνιεν Κούζμιτς. Όσο για τον Έλιοτ Ουίλιαμς; Πήρε τις απαραίτητες... ανάσες κόντρα στον Κόροιβο κι επιστρέφει κανονικά στη δράση, ενώ υπολογίζεται κανονικά κι ο Βινς Χάντερ.

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ...
*Ο Τζαμόν Γκόρντον μετράει τουλάχιστον ένα κλέψιμο στις 10 πιο πρόσφατες συμμετοχές του στη Euroleague.
*Ο Νικ Καλάθης έχει κάνει τουλάχιστον ένα κλέψιμο στα 17 τελευταία του ματς στη διοργάνωση.
*Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι έτοιμος για ακόμα ένα... παράσημο. Διαβάστε ΕΔΩ!
*Ο Μαρκέζ Χέινς «τρέχει» σερί 13 εύστοχων βολών στη Euroleague κι ο Έλιοτ Ουίλιαμς έχει 11/11 τελευταίες προσπάθειες.

«Δεν έχουμε πιθανότητες πρόκρισης, αλλά δε σημαίνει πως δε θα παλέψουμε. Αντιμετωπίζουμε τον Παναθηναϊκό, μία ομάδα με τεράστια εμπειρία κι αξιώσεις. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Ηττηθήκαμε στο τελευταίο λεπτό στον πρώτο γύρο (82/79 στις 29/1). Θέλουμε να νικήσουμε τώρα και γι' αυτό θα χρειαστεί να παίξουμε καλύτερα μέχρι τέλους», δήλωσε ο Οκτάι Μαχμούτι.

«Δεν κοιτάζουμε το ρεκόρ των αντιπάλων μας (σ.σ. 3-8) γιατί δεν σημαίνει τίποτα. Η Νταρουσάφακα έχει παλέψει όλα τα παιχνίδια της, είναι καλή ομάδα, διαθέτει εμπειρία και τη σεβόμαστε γιατί έχει ποιότητα και ικανότητα. Εμείς θα πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι για να νικήσουμε. Είναι μια πολύ σημαντική αναμέτρηση για μας, καθώς αν νικήσουμε, θα έχουμε κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα για την πρόκριση στα playoffs», ήταν τα λόγια του Σάσα Τζόρτζεβιτς.