Euroleague: Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις στις 21:45

Φάνης Παναγιώτου
Euroleague: Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις στις 21:45
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας (21:45/Novasports 2) δεν υπάρχει κάποιο άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη!

Ο Στρέλνιεκς «εκτέλεσε» τον Ολυμπιακό στο Μπάμπεργκ κι έκανε ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση για τους «ερυθρόλευκους». Απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του TOP 16 κι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος με τους παίκτες του γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πως πλέον δεν υπάρχει περιθώριο ήττας και χρειάζονται ισάριθμες νίκες στα τελευταία ματς. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί στη Λιθουανία από την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ωστόσο είναι δεδομένο πως ποιοτικά είναι ανώτερος και παράλληλα θέλει να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα έδρας. Η ομάδα του Πειραιά είναι το φαβορί και πρέπει να το δείξει στο παρκέ, αν δεν θέλει να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες πρόκρισης της στα playoffs. Η κατάταξη ΕΔΩ.

Στο… καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζει κάποιο σημαντικό πρόβλημα, με μοναδική εξαίρεση την απουσία του Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος βρίσκεται εδώ και καιρό στα… πιτς κι ακόμα δεν είναι έτοιμος.

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ...
*Ο Ολυμπιακός χρειάζεται ακόμα 5 τάπες, προκειμένου να φτάσει τα 1000 κοψίματα στην ιστορία της Euroleague. Αν τα καταφέρει θα γίνει μόλις η 4η ομάδα που πετυχαίνει το συγκεκριμένο επίτευγμα μετά τις Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μακάμπι Τελ Αβίβ.
*Ο Βασίλης Σπανούλης χρειάζεται ακόμα 6 εύστοχες βολές, προκειμένου να γίνει ο πρώτος στην ιστορίας της διοργάνωσης που φτάνει τις 800 (σ.σ. ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο μετράει 795). Ακόμα, ο αρχηγός του Ολυμπιακού απέχει 2 κλεψίματα από τα 200. Αν τα καταφέρει θα γίνει ο 13ος στην ιστορία της Euroleague που φτάνει τον συγκεκριμένο αριθμό.
*Ο Γιώργος Πρίντεζης μετράει στις τελευταίες του 5 συμμετοχές στη διοργάνωση 19.4 πόντους και 8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο!
*Ο Εντγκάρας Ουλανόβας «τρέχει» σερί 12 εύστοχων βολών.
*Ο Γιανκούνας χρειάζεται ακόμα 3 επιθετικά ριμπάουντ, προκειμένου να γίνει μόλις ο τρίτος στην ιστορία της Euroleague που φτάνει τα 400.

«Άλλο ένα κρίσιμο παιχνίδι για μας. Η Ζαλγκίρις είναι σκληροτράχηλη, μία ομάδα που έχει παίκτες που παίζουν σε υψηλότατο επίπεδο για χρόνια όπως οι Σειμπούτις και Γιανκούνας. Με τον Γισικεβίτσιους προσπαθούν περισσότερο στην άμυνα σε σχέση με τον προηγούμενο προπονητή τους. Νίκησε τη Μπάπεργκ, έχασε δύσκολα στη Βιτώρια και στη Βαρκελώνη. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, να ακολουθήσουμε το πλάνο μας και να έχουμε υπομονή. Να έχουμε καθαρό μυαλό και υπομονή σε επίθεση κι άμυνα. Η νίκη είναι μονόδρομος για μας», τόνισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός παραμένει μία δυνατή ομάδα, επιπέδου φάϊναλ-φορ. Τα σκαμπανεβάσματα που έχει φέτος, οφείλονται σίγουρα και στα πολλά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε, αλλά κι αυτά μέσα στο πρόγραμμα είναι. Όπως φαίνεται, όμως, οι ομάδες που έχασαν ή θα χάσουν στο Κάουνας, αναγκαστικά θα μείνουν εκτός συνέχειας. Στα χαρτιά, όμως, ο αντίπαλός μας έχει ακόμη ελπίδες και θα κάνει τα πάντα για να μας κερδίσει. Γι' αυτό και πρέπει ισοσταθμίσουμε την ενέργεια που θα “βγάλουν” στο γήπεδο από το ξεκίνημα του αγώνα και να διαχειριστούμε σωστά την πίεση που θα μας ασκήσουν. Από 'κει και πέρα, σημαντικό ρόλο θα παίξει το μαρκάρισμα του Σπανούλη και του Πρίντεζη! Αν τους σταματήσουμε όπως στο ματς του 1ου γύρου και ελέγξουμε το ρυθμό, τότε θα έχουμε αρκετή τύχη. Πλέον έχουμε κι έναν επιπλέον point-guard, τον Τζερόμ Ράντλ κι ελπίζω να αντέξουμε περισσότερο στην πίεση», δήλωσε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους σε συνέντευξη που παραχώρησε στο gazzetta.gr.