Σφαιρόπουλος: «Η νίκη είναι μονόδρομος» (vid)

Σφαιρόπουλος: «Η νίκη είναι μονόδρομος» (vid)
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέλυσε την αγωνιστική κατάσταση του Ολυμπιακού και της Ζαλγκίρις Κάουνας και παραδέχτηκε την αναγκαιότητα της νίκης.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ (18/03) σε ένα ματς στο οποίο η νίκη είναι επιβεβλημένη.

Ο προπονητής των Πειραιωτών όπως κάθε παραμονή εντός έδρας αγώνα παρέθεσε συνέντευξη Τύπου στην οποία αναφέρθηκε στις σκέψεις του για το παιχνίδι.

Αναλυτικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για...

Το παιχνίδι: «Άλλο ένα κρίσιμο παιχνίδι για μας. Η Ζαλγκίρις είναι σκληροτράχηλη, μία ομάδα που έχει παίκτες που παίζουν σε υψηλότατο επίπεδο για χρόνια όπως οι Σειμπούτις και Γιανκούνας. Με τον Γισικεβίτσιους προσπαθούν περισσότερο στην άμυνα σε σχέση με τον προηγούμενο προπονητή τους. Νίκησε τη Μπάπεργκ, έχασε δύσκολα στη Βιτώρια και στη Βαρκελώνη. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, να ακολουθήσουμε το πλάνο μας και να έχουμε υπομονή. Να έχουμε καθαρό μυαλό και υπομονή σε επίθεση κι άμυνα. Η νίκη είναι μονόδρομος για μας».

Για το γεγονός ότι χάνουν διαφορές: «Κίνδυνος υπάρχει πάντα όταν βιάζεσαι γιατί δεν παίρνεις καλές αποφάσεις και κάνεις λάθη. Πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό και για αυτό ζήτησα υπομονή. Η Ζαλγκίρις μέχρι τέλους θα παλέψει και πρέπει να ξέρουμε ανα πάσα στιγμή τι πρέπει να κάνουμε. Να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό ανεξαρτήτως διαφοράς».

Για την ψυχολογία της ομάδας: «Το επίπεδο που παίζουμε αυτή την περίοδο είναι αρκετά καλό. Αυτό φάνηκε και στο πολύ δύσκολο ματς με την ΑΕΚ, αλλά και με τη Μπάμπεργκ. Στη Γερμανία αδικούμαστε από το αποτέλεσμα. Η ψυχολογία είναι σημαντική. Έχουμε πεισμώσει, το δείξαμε όλοι μας και θα δώσουμε το κάτι παραπάνω για να κάνουμε ό,τι χρειάζεται».

Για τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων στον όμιλο: «Βλέπουμε μόνο τη δική μας ομάδας. Σίγουρα δεν εξαρτόμαστε από τα δικά μας αποτελέσματα, αλλά αν ξεκινήσουμε να ασχολούμαστε με τα άλλα ματς θα χάσουμε την ουσία. Η ουσία είναι τα δικά μας αποτελέσματα και μόνο. Στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει».

Για την κούραση από δύο σερί δύσκολα ματς: «Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Το ξέρετε εσείς και το ξέρουν και οι παίκτες. Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Η λέξη κούραση δεν υπάρχει στον Ολυμπιακό».

Για τον Χακίμ Ουόρικ: «Ο Ουόρικ από παιχνίδι σε παιχνίδι προσαρμόζεται. Όσο περισσότερο χρόνος περνά, μπαίνει πιο βαθιά στη χημεία της ομάδας, στις συνεργασίες και στον τρόπο παιχνιδιού, κατανοεί πως θέλω εγώ να γίνονται τα πράγματα. Βρίσκεται σε καλό σημείο και ήδη βοηθάει για το μικρό χρονικό διάστημα που βρίσκεται μαζί μας. Με την εμπειρία που έχει όσο περνάει ο καιρός θα παίζει και καλύτερα».

Για το αν σκέφτεται ως εκδίκηση το ματς λόγο της ήττας στο Κάουνας: «Στον αθλητισμό δε μπορείς να βάζεις το συναίσθημα. Μας είχε πονέσει και μας είχε κοστίσει η ήττα του πρώτου γύρου. Ειδικά στην τελευταία περίοδο. Στο 30' χάναμε με 6 πόντους που δεν είναι μεγάλη διαφορά, αλλά μετά καταρρεύσαμε. Δεν είναι θέμα εκδίκησης, ασχέτως αν δεν ήταν ευχάριστο για μας».