Euroleague: Παναθηναϊκός - Λοκομοτίβ στις 21:15

Φάνης Παναγιώτου
Euroleague: Παναθηναϊκός - Λοκομοτίβ στις 21:15
Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται για δεύτερη φορά φέτος τη Λοκομοτίβ (21:15/ΕΡΤ) κι εκτός από την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα, ψάχνει την πρώτη του φετινή νίκη κόντρα στον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Η χρονιά για τον Παναθηναϊκό στη Euroleague ξεκίνησε με ήττα στη Ρωσία (81-70). Η Λοκομοτίβ πανηγύρισε και στο ΟΑΚΑ (71-77), όπως και στο πρώτο ματς για το TOP 16 στην έδρα της (76-67). Οι δύο ομάδες τίθενται ξανά αντιμέτωπες στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, με τους «πράσινους» να ψάχνουν την πρώτη τους φετινή νίκη κόντρα στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα και παράλληλα την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα.

Το ματς είναι εξαιρετικά; σημαντικό για τόσο για την πρόκριση στα playoffs, όσο και για το πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση της Euroleague. Δείτε τη βαθμολογία του Ομίλου ΕΔΩ.

Στο… καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το μεγάλο πρόβλημα για τους γηπεδούχους ακούει στο όνομα “Έλιοτ Ουίλιαμς”. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ έχει ξεχωρίσει με την απόδοση του, ωστόσο τραυματίστηκε στο Βελιγράδι κι η συμμετοχή του θ’ αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Αντίθετα, στο… στρατόπεδο της Λοκομοτίβ δεν υπάρχει κάποιο σημαντικό πρόβλημα, με τον Ματ Τζάνινγκ ν’ αποτελεί εδώ και λίγο καιρό το νέο μέλος της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Το ματς της χρονιάς για την Euroleague δίνει απόψε ο Παναθηναϊκός, υποδεχόμενος τη Λοκομοτίβ. Στο 1.57 ο άσος του «τριφυλλιού» στη Vistabet.

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ...
*Ο Νικ Καλάθης μετράει τουλάχιστον ένα κλέψιμο στα 16 τελευταία του ματς στη Euroleague.
*Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα έχει πετύχει διψήφιο αριθμό πόντων στις 8 τελευταίες του συμμετοχές στη διοργάνωση.
*Ο Μαρκέζ Χέινς έχει πετύχει 13 σερί ελεύθερες βολές.
*Η Λοκομοτίβ είναι η μοναδική ομάδα στη διοργάνωση που έχει τρεις παίκτες, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει βασικοί σε όλα τα ματς μέχρι τώρα! Πρόκειται για τους Μπρέκοφ, Ντιλέινι και Κλαβέρ.
*Ο Μάλκομ Ντιλέινι έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο στα 15 από τα 16 πιο πρόσφατα ματς του στη Euroleagtue, ενώ μετράει 30 σερί εύστοχες βολές.
*Ο Ράιαν Μπρέκοφ έχει σημειώσει τουλάχιστον ένα τρίποντο στις 12 τελευταίες του συμμετοχές στη διοργάνωση, ενώ έχει σερί 11 εύστοχων βολών.
*Ο Βίκτορ Κλαβέρ ήταν συμπαίκτης με τον Σάσα Πάβλοβιτς στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς τη σεζόν 2012-13.

«Η νίκη είναι το πιο σημαντικό για εμάς. Σκεφτόμαστε μόνο να κερδίσουμε το παιχνίδι. Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό στη Λοκομοτίβ. Μας έχει κερδίσει τρεις φορές φέτος, παίζει πολύ καλό μπάσκετ, πλέον έχει και τον Τζάνινγκ, στην αρχή δεν είχε και τον Ράντολφ. Είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Διαθέτει πολύ καλούς παίκτες. Έχει τον Ντιλέινι που παίζει εξαιρετικό μπάσκετ στις θέσεις “1” και “2”, αλλά και τον Ντρέιπερ ο οποίος μας είχε προκαλέσει πολλά προβλήματα στο ματς του πρώτου γύρου. Ο στόχος μας θα είναι να αμυνθούμε καλά απέναντι σε όλους τους παίκτες της Λοκομοτίβ», ανέφερε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

«Θα πρέπει να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε ως πρόκληση τα παιχνίδια απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους και σε μια δύσκολη ατμόσφαιρα. Δεν θα είναι εύκολο, καθώς ο Παναθηναϊκός παίζει πολύ καλύτερα πλέον με την προσθήκη τριών παικτών, αλλά εμείς θα παλέψουμε όπως κάνουμε πάντα», ήταν τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα.