Επίσκεψη σε φυλακές ανηλίκων ο Παναθηναϊκός

Επίσκεψη σε φυλακές ανηλίκων ο Παναθηναϊκός

Επίσκεψη σε φυλακές ανηλίκων ο Παναθηναϊκός
Στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου βρέθηκαν οι Τζέιμς Φελντέιν και Λευτέρης Μποχωρίδης, η οποίοι πρόσφεραν χαρά στους νεαρούς κρατούμενους.

Οι δυο παίκτες του Παναθηναϊκού συνομίλησαν με τους κρατούμενους, ενώ έπαιξαν και μπάσκετ στο πλαίσιο του «One Team».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Euroleague «One Team» - Basketball is Everywhere, στο οποίο συμμετέχει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, συνεχίστηκε χθες (15/3) το πρωί στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου.

Οι Τζέιμς Φελντέιν και Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν οι πρώτοι παίκτες της ομάδας για τη φετινή σεζόν που έγιναν «πρεσβευτές» του προγράμματος Basketball is everywhere. Οι δύο «πράσινοι» βρέθηκαν στην Κόρινθο, έπαιξαν μπάσκετ με τους ανήλικους κρατούμενους (ηλικίας 15-18 ετών) του Καταστήματος, αλλά κυρίως πέρασαν τα μηνύματα της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Οι νεαροί κρατούμενοι συμμετείχαν με προθυμία στο πρόγραμμα κι ανανέωσαν το ραντεβού με την ομάδα για την επόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται πως οι επαγγελματικές μπασκέτες που τοποθετήθηκαν στον προαύλιο χώρο του Καταστήματος Κράτησης Ανηλίκων Κορίνθου και εγκαινιάστηκαν χθες είναι μια προσφορά του μεγάλου χορηγού της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, STOIXIMAN.GR, ο οποίος έκρινε απαραίτητο να κάνει τη σπουδαία αυτή δωρεά στους νεαρούς κρατουμένους ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Euroleague «One Team» - Basketball is Everywhere!

«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μένα να βρίσκομαι εδώ. Πρόκειται για ένα αξιόλογο project από πλευράς της Ευρωλίγκας αλλά του Παναθηναϊκού. Είναι πραγματικά μια εξαιρετική ιδέα διότι βοηθάμε ουσιαστικά παιδιά που το έχουν μεγάλη ανάγκη. Αισθάνομαι περήφανος που είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το νόμο και βρίσκονται στο Κατάστημα Κράτησης στην Κόρινθο. Παίζοντας μπάσκετ και μιλώντας μαζί τους για σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον αθλητισμό, το ομαδικό πνεύμα και άλλα, τους προσφέρουμε την έμπνευση αλλά και τη δύναμη να επιδιώξουν να ξεφύγουν από τις δύσκολες καταστάσεις που έχουν περιέλθει και να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι μεγαλώνοντας», δήλωσε ο Τζέιμς Φελντέιν.

Από μέρους του ο Λευτέρης Μποχωρίδης είπε: «Το Basketball is Everywhere είναι ένα εξαιρετικό και συνάμα ξεχωριστό πρόγραμμα. Βρεθήκαμε σε ένα μέρος δύσκολο παίζοντας μπάσκετ με τα παιδιά. Ένιωσα πραγματικά πολύ όμορφα βλέποντάς τα παιδιά να μας υποδέχονται με πολλή χαρά προσπαθώντας για το καλύτερο αποτέλεσμα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα τα βοηθά να περνούν κάποιες ευχάριστες ώρες και να ξεφεύγουν από την καθημερινότητά τους, λαμβάνοντας παράλληλα τα μηνύματα που διέπουν τον αθλητισμό, όπως είναι η ομαδικότητα και η επιμονή για την επίτευξη του στόχου. Παράλληλα, όμως, βοηθά και εμάς, που είμαστε κοινωνοί του προγράμματος, να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι. Είναι πραγματικά μια πολύ σημαντική εμπειρία».