Τζέιμς Φελντέιν: Η ζωή μετά τον Ουίλιαμς...

Τζέιμς Φελντέιν: Η ζωή μετά τον Ουίλιαμς...

Φάνης Παναγιώτου
Τζέιμς Φελντέιν: Η ζωή μετά τον Ουίλιαμς...
Ο Τζέιμς Φελντέιν προσπαθεί να προσαρμοστεί στο νέο rotation της περιφέρειας του Παναθηναϊκού και το gazzetta.gr καταγράφει τι είχαν και τι έχασαν από τον Δομινικανό οι «πράσινοι», μετά την προσθήκη του Ελιοτ Ουίλιαμς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και προφανώς δεν είναι κάτι... παράξενο. Είναι, όμως, ένα πρόβλημα που πάντα υπάρχει: Όταν προστίθεται ένας παίκτης στο ροτέισον, τότε παίρνει χρόνο συμμετοχής, προσπάθειες και πόντους από κάποιον άλλον.

Έτσι και στον Παναθηναϊκό. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έχει εδώ και λίγο καιρό στη διάθεση του τον Έλιοτ Ουίλιαμς, ο οποίος με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί δεν «επιτρέπει» στον Σέρβο coach να τον κρατήσει στον πάγκο. Φάνηκε και στο Βελιγράδι όπου ο Έλιοτ Ουίλιαμς τελείωσε το ματς ως πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 17 πόντους στο τέλος λίγο έλειψε να ρίξει στο καναβάτσο μόνος του τον Ερυθρό Αστέρα.

H προσθήκη του Ουίλιαμς αναγκάζει τον «Σάλε» να προσαρμόσει το rotation και μοιραίο είναι κάποιος ή κάποιοι από τους παίκτες της περιφέρειας να παίρνουν μικρότερο χρόνο και λιγότερες προσπάθειες. Απ' ό,τι φαίνεται, στα μέχρι τώρα παιχνίδια, αυτός που έχει επηρεαστεί περισσότερο δεν είναι άλλος από τον Τζέιμς Φελντέιν.

Στο Βελιγράδι, ο Δομινικανός γκαρντ έμεινε στο παρκέ για 17 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα, έχασε δύο τρίποντα και σημείωσε μόλις 4 πόντους. Λέμε «μόλις» διότι αναφερόμαστε σ' ένα από τα πιο βασικά... όπλα του «Τριφυλλιού». Ο Φελντέιν στην πρώτη φάση σημείωνε 11.1 πόντους κατά μέσο όρο, ήταν μακράν ο πιο αξιόπιστος παίκτης του Παναθηναϊκού και δικαίως κέρδισε ένα συμβόλαιο για δύο ακόμη χρόνια.

Αυτή την περίοδο ωστόσο, ο Φελντέιν, όπως και οι υπόλοιποι γκαρντ του Παναθηναϊκού προσπαθούν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Προς το παρόν ο ίδιος ψάχνει το νέο του ρόλο, αφού με την προσθήκη ενός σπουδαίου -όπως δείχνει στο παρκέ- σκόρερ όπως ο Έλιοτ Ουίλιαμς είναι δεδομένο πως θα μειωθεί ο αριθμός των προσπαθειών που του αναλογούν, εκτός από τον χρόνο συμμετοχής, που ήταν και απαραίτητο.

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι ο Φελντέιν να παίξει ξανά όπως πριν από λίγο καιρό. Εξάλλου, δεν έχει περάσει καιρός από τη regular season της Euroleague, όταν και είχε ποσοστό 38.8% στα σουτ τριών πόντων! Αν ο Δομινικανός ανεβάσει την απόδοση του, η... πράσινη περιφέρεια θα δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες, αφού μαζί με τον Ουίλιαμς μπορούν να συνθέσουν ένα «εκρηκτικό» δίδυμο, συνυπολογίζοντας -φυσικά- και τα υπόλοιπα γκαρντ της ομάδας!

Δείτε αναλυτικά στον πίνακα που ακολουθεί την αγωνιστική απόδοση του Τζέιμς Φελντέιν σε Euroleague και Basket League πριν από τη μεταγραφή του Έλιοτ Ουίλιαμς και μετά...