Μπερτομέου: «"Οχι" στις wild cards»

Μπερτομέου: «"Οχι" στις wild cards»
Ο Τζόρντι Μπερτομέου βρίσκεται στο Βελιγράδι για να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ερυθρό Αστέρα και στο περιθώριο του ματς παραχώρησε δηλώσεις για την νέα μορφή της Ευρωλίγκας.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης αναφέρθηκε στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου ξεκαθαρίζοντας πως εκτός από τις ομάδες που έχουν υπογράψει συμβόλαια, από μια ακόμη θέση στην κανονική περίοδο θα πάρουν η VTB, η Αδριατική, το γερμανικό, αλλά και το ισπανικό πρωτάθλημα.

«Η VTB, η Αδριατική, το γερμανικό πρωτάθλημα και το ισπανικό πρωτάθλημα είναι οι καλύτερες λίγκες της Ευρώπης και θα τιμηθούν για αυτό με μια θέση στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας», είπε χαρακτηριστικά.

Εκτός αυτού, ξεκαθάρισε πως δε θα δοθούν wild cards και τόνισε πως όταν θα υπάρξει σκέψη για αύξηση των ομάδων της διοργάνωσης θα ληφθούν υπόψιν συγκεκριμένα κριτήρια.

«Δε δουλεύουμε και σκεφτόμαστε τις wild cards. Σκεφτόμαστε τις ομάδες που έχουν αποδείξει πως είναι στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά και εκπροσώπους άλλων πρωταθλημάτων. Όταν έχουμε την ευκαιρία να μεγαλώσουμε τη διοργάνωση θα το εξετάσουμε. Η πρότασή μας είναι τα 4 αυτά πρωταθλήματα να έχουν ακόμη μια θέση στην Ευρωλίγκα, 3 θέσεις στο EuroCup. Τα κριτήρια θα πρέπει να είναι ίδια για όλες τις ομάδες, καθώς έχουμε καθιερώσει το financial fair play».

Παρόλα αυτά, μέχρι αυτό το σημείο, από τις 4 λίγκες που η Ευρωλίγκα πριμοδοτεί, μόνο η VTB έχει αποδεχθεί την πρότασή της, ενώ Αδριατική, γερμανικό και ισπανικό πρωτάθλημα ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους.