Euroleague: Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός στις 21:00

Φάνης Παναγιώτου
Euroleague: Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός στις 21:00
Ο Παναθηναϊκός έρχεται από συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα και ψάχνει ακόμα ένα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Τζάμπολ στις 21:00, μετάδοση από το Novasports 2.

Πριν από λίγες ημέρες πανηγύρισε το πρώτο φετινό τρόπαιο, ενώ στη Euroleague δεν... χάνει το τελευταίο διάστημα! Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση κι η επόμενη αποστολή του είναι στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Το έργο της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν θα είναι εύκολο, ωστόσο το «Τριφύλλι» έχει αποδείξει το τελευταίο διάστημα ότι δεν φοβάται κανέναν και κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα θα ψάξει την 7η νίκη του στο TOP 16 (σ.σ. έχει ρεκόρ 6-3). Από την άλλη, οι Σέρβοι ποντάρουν στη δύναμη της έδρας τους (σ.σ. έχουν ρεκόρ 5-4), ενώ γενικά έχουν αφήσει θετικές εντυπώσεις με την πορεία που πραγματοποιούν και μάλιστα στον πρώτο γύρο επικράτησαν στο ΟΑΚΑ!

Αγωνιστικά, για τους γηπεδούχους δεν υπάρχει κάποιο σημαντικό αγωνιστικό πρόβλημα, με τον Παναθηναϊκό επίσης να μην έχει κομβικές απουσίες. Χαραλαμπόπουλος & Παππάς βρίσκονται σταθερά εκτός, ωστόσο ο Έλιοτ Ουίλιαμς επιστρέφει κανονικά (σ.σ. έχασε τον τελικό κόντρα στον Φάρο), ενώ δεν είναι απίθανο να... εμφανιστεί για πρώτη φορά ο Βινς Χάντερ.

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ...
*Ο Βασίλιε Μίσιτς μετράει τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο στα 8 από τα 9 τελευταία του ματς στη Euroleague.
*Τάρενς Κίνσεϊ και Σάσα Πάβλοβιτς ήταν συμπαίκτε στην Παρτιζάν τη σεζόν 2013-14.
*Ο Νικ Καλάθης μετράει τουλάχιστον ένα κλέψιμο στα 15 πιο πρόσφατα ματς του στη διοργάνωση.
*Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα έχει πετύχει διψήφιο αριθμό πόντων στις 7 τελευταίες συμμετοχές του στη Euroleague.
*Ο Τζέιμς Φελντέιν έχει σημειώνει τουλάχιστον ένα τρίποντο στα 7 πιο πρόσφατα ματς του στη διοργάνωση.
*Ο Μαρκέζ Χέινς «τρέχει» ένα σερί 13 εύστοχων βολών.

«Έχουμε δεύτερη διαδοχική εκτός έδρας αναμέτρηση και μετά τη Μάλαγα θα ταξιδέψουμε στο Βελιγράδι για ν' αντιμετωπίσουμε μία δυνατή και ποιοτική ομάδα. Κατάφεραν να μας νικήσουν στο ΟΑΚΑ στον πρώτο γύρο. Ξέρουμε πως είναι μία καλή ομάδα και πρέπει να παίξουμε ως ομάδα στην επίθεση και στην άμυνα. Πιστεύω στην ομάδα και στους παίκτες μου κι είμαι σίγουρος πως θα κάνουμε τα πάντα για την έκτη νίκη στη σειρά. Θα 'μαστε έτοιμοι για μία δυνατή αναμέτρηση», ήταν τα λόγια του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

«Για εμάς αποτελεί πρόκληση να παίξουμε καλά και να κοντράρουμε τον Παναθηναϊκό, να προσπαθήσουμε γι' ακόμη μία νίκη επί μίας ομάδος σαφώς καλύτερης με ό,τι αντιμετωπίσαμε στον πρώτο γύρο. Για να εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας με σε μία τόσο υψηλού επιπέδου ομάδα, πρέπει να 'μαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι και να παίξουμε έτοιμοι και στα 40 λεπτά. Σίγουρα ξέρουμε τι σημαίνει αυτή η αναμέτρηση και για τον κόσμο, ο οποίος θα γεμίσει τις εξέδρες και θα μας δώσει ενέργεια στην προσπάθεια να νικήσουμε απέναντι στους γίγαντες της Ευρώπης. Είμαστε υγιείς, ευελπιστώ να συνεχίσουμε έτσι μέχρι αύριο (10/3) το βράδυ», σχολίασε ο Ντέγιαν Ράντοβιτς.