Εκεί ποντάρει η Μπάμπεργκ (pics)

Εκεί ποντάρει η Μπάμπεργκ (pics)
Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Μπάμπεργκ (10/03, 21:00/ΕΡΤ) με τη γερμανική ομάδα να ποντάρει σε τρεις βασικούς άξονες, προκειμένου να κάνει τη ζημιά στους «ερυθρόλευκους».

Η ήττα από τη Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ είναι το αποτέλεσμα που έχει πληγώσει περισσότερο απ' όλα τον Ολυμπιακό στο TOP 16. Οι Γερμανοί του Αντρέα Τρινκιέρι έχουν δείξει θετικά δείγματα γραφής στη Euroleague, ωστόσο μετά από την ήττα που γνώρισαν στο Κάουνας από τη Ζαλγκίρις, μοιάζει δεδομένο πως πολύ δύσκολα θα καταφέρει να μπει ξανά στο... κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Αυτό, όμως, δεν την κάνει λιγότερο επικίνδυνη. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα και τις καλές εμφανίσεις στο ματς με τη Λαμποράλ Κούτσα, ωστόσο αυτό ήταν απλά το πρώτο βήμα. Ακολουθεί ο επόμενος από τους «τελικούς» που έχει να δώσει η ομάδα του Πειραιά, με τη Μπάμπεργκ να θέλει να κάνει τη... ζημιά στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Κι η αλήθεια είναι πως έχει στοιχεία στα οποία ποντάρει και τα οποία πρέπει να περιορίσει η «ερυθρόλευκη» άμυνα.

Ο ΠΟΛΥΠΕΙΡΟΣ ΖΗΣΗΣ
Όταν ο Νίκος Ζήσης συμφώνησε με τη Μπάμπεργκ ακούστηκαν πολλά σχετικά με τη συγκεκριμένη μεταγραφή. Το... βίσμα του Τρινκιέρι, όμως, έχει διαψεύσει τους πάντες με την αγωνιστική του παρουσία. Ο πολύπειρος διεθνής γκαρντ μετράει 10.4 πόντους κατά μέσο όρο κι έχει εξελιχθεί στον παίκτη-κλειδί της γερμανικής ομάδας, έχοντας 53.5% στα δίποντα & 37.3% στα τρίποντα. Παράλληλα, ο Ζήσης μοιράζει 3 ασίστ κατά μέσο όρο, ενώ έχει και 2.6 ριμπάουντ, τα οποία γεμίζουν ακόμα περισσότερο τη στατιστική του. Γενικά, ο διεθνής γκαρντ ανεβάζει επίπεδο τη Μπάμπεργκ με την παρουσία του κι ο Αντρέα Τρινκιέρι τον εμπιστεύεται με κλειστά μάτια. Και πώς αλλιώς; Ο γκαρντ της γερμανικής ομάδας αποτελεί εγγύηση, με μόλις 1.9 λάθη ανά συμμετοχή.

Τον Ολυμπιακό υποδέχεται η Μπάμπεργκ την Πέμπτη για την Euroleague. Στο 2.60 στη Novibet η νίκη των Γερμανών.

ΛΙΡΑ 100 Ο ΜΕΛΙ
Ακόμα ένας παίκτης έκπληξη της φετινής Μπάμπεργκ. Ακόμα μία επιλογή του Αντρέα Τρινκιέρι που δεν γέμιζε το μάτι σε πολλούς. Κι όμως. Ο Ιταλός φόργουορντ/σέντερ αποτελεί τον πιο αξιόπιστο ψηλό της γερμανικής ομάδας, με τη στατιστική του ν' αποδεικνύει του λόγου του αληθές. Συγκεκριμένα, ο Νίκολο Μέλι μένει στο παρκέ για 29:03 κατά μέσο όρο κι έχει 9.6 πόντους ανά αγώνα, με ποσοστά 47.6% στα δίποντα και 48.8% στα σουτ τριών πόντων. Ακόμα, ο διεθνής Ιταλός έχει 6.3 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1.1 λάθος κατά μέσο όρο στη Euroleague, κοινώς είναι πάντα θετικός για την ομάδα και -φυσικά- αποτελεί σημαντική απειλή για τις αντίπαλες άμυνες.

ΤΟ «ΔΙΔΥΜΟ»... ΦΩΤΙΑ
Γιάνις Στρέλνιεκς & Μπράντλεϊ Ουοναμέικερ. Οι δύο κορυφαίοι σκόρερ της Μπάμπεργκ, τα δύο βασικά... όπλα του Αντρέα Τρινκιέρι, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως αν οι συγκεκριμένοι δύο «τραβήξουν» στο σκορ, τότε η ομάδα του έχει μία τύχη παραπάνω να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα. Ο Στρέλνιεκς είναι εξαιρετικός σουτέρ. Είχε φτάσει κοντά στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ωστόσο κατέληξε στη Μπάμπεργκ και στη Euroleague μετράει 10.5 πόντους κατά μέσο όρο, με το ποσοστό του στα σουτ τριών πόντων να φτάνει το 44.7%! Παράλληλα, ο Λετονός γκαρντ μοιράζει 3.2 τελικές πάσες ανά αγώνα, ενώ για τον Μπράντλεϊ Ουοναμέικερ τα πράγματα είναι απλά: Πρόκειται για τον καλύτερο της Μπάμπεργκ, με τον επιθετικό του μέσο όρο να φτάνει στους 11.6 πόντους, ενώ ταυτόχρονα κατεβάζει 3.7 «σκουπίδια» και μοιράζει 3.9 ασίστ ανά συμμετοχή. Κοντολογίς, η άμυνα του Ολυμπιακού πρέπει να εστιάσει στο συγκεκριμένο... δίδυμο, αφού αν καταφέρει να τους περιορίσει, τότε θα κρατήσει χαμηλά τη γερμανική ομάδα και θα μπορέσει να πετύχει τον στόχο του.