Διαμαντίδης: «Έχω άλλους 3 μήνες, χαίρομαι τη στιγμή» (gTV)

Διαμαντίδης: «Έχω άλλους 3 μήνες, χαίρομαι τη στιγμή» (gTV)

Γιάννης Ράμμας
Διαμαντίδης: «Έχω άλλους 3 μήνες, χαίρομαι τη στιγμή» (gTV)

bet365

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης εξήγησε πώς αντιλαμβάνεται την τελευταία χρονιά της καριέρας του κι έδωσε απάντηση... MVP, καθότι λαλίστατος κι ειλικρινής.

«Όπως είπα χθες (5/3), στόχος ήταν η ομάδα να κερδίσει το Κυπελλο, να 'ναι σοβαρή και με σεβασμό στον αντίπαλο. Νομίζω το δείξαμε και κερδίσουμε τον πρώτο τίτλο. Χαιρόμαστε σήμερα κι από αύριο συνεχίζουμε τη δουλειά για μία αναμέτρηση απέναντι σε μία δύσκολη ομάδα, όπως ο Ερυθρός Αστέρας. Συνεχίζουμε στη σεζόν» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο 36χρονος αρχηγός του Παναθηναϊκού, ο οποίος έφτασε στα 10 τρόπαια Κυπέλλου Ελλάδος και μάλιστα ως MVP για δεύτερη φορά μετά απ' το 2009, ο οποίος μίλησε και για...

...το γιατί δεν πίστευε πως θ' άφηνε το παρκέ με το βραβείο του MVP: «Γιατί ήταν κάποιος άλλος καλύτερος, ήταν εμφανές. Αλλά αφού μου το δώσατε, το πήρα (γέλια)».

...το πώς αντιλαμβάνεται αυτό τον τίτλο, διανύοντας την τελευταία χρονιά του: «Στην ομάδα που είμαι ο στόχος όλα αυτά τα χρόνιαείναι να κατακτά τίτλος. Στο φινάλε προσπαθείς γι' αυτό. Αυτός είναι ο στόχος που έχεις κι όταν τον πετυχαίνεις είσαι χαρούμενος, ευτυχισμένος, σου φεύγει ένα βάρος, το άγχος, αλλά αυτό διαρκεί μία ημέρα, μετά επιστρέφεις στο ρυθμό που 'χες πριν, το μυαλό συγκεντρωμένο, ίδια πίεση, ίδιο άγχος. Πραγματικά δεν το σκέφτομαι διαφορετικά. Εγώ σκέφτομαι πως άλλους 3 μήνες, παιχνίδια. Αυτό έχω μάθει να κάνω, να παίζω και μη σκέφτομαι κάτι άλλο. Αν μπορώ, να παίζω, να κατακτάμε τίτλους και να χαιρόμαστε. Υπάρχει μεγάλη πίεση φέτος. Είμαστε ευλογημένοι που παίζουμε μπάσκετ. Έχουμε ακόμα. Πραγματικά δε σκέφτομαι αν θα τελειώσω. Χαίρομαι τη στιγμή, όχι αν είναι κάτι διαφορετικό».

...το αν αισθάνεται πιο άνετος πια μετά απ' τις χειμερινές προσθήκες: «Όλοι βλέπουμε πως η ομάδα έχει ανεβάσει απόδοση. Οι προσθήκες είναι ο βασικός λόγος. Μακάρι συνεχίσουμε έτσι και πρέπει. Είμαστε σε κρίσιμη καμπή, θέλουμε να συνεχίσουμε δυνατά».

...το αν η γιορτινή ατμόσφαιρα με τους παίκτες να 'ναι με τα παιδιά τους στην απονομή είναι εφικτή και σε Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: «Αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ δύσκολη. Αφού δε μπορούμε, καλύτερα έτσι, ασφαλείς και σίγουροι. Μακάρι στο μέλλον να μπορέσουμε όπως σ' όλη Ευρώπη, με παιδιά στην απονομή. Είναι δύσκολο. Έτσι έχει κατάσταση, κανείς δε χαίρεται. Στο μέλλον πρέπει. Πώς δεν ξέρω».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα