Αυτός ο Ολυμπιακός, όλα τα μπορεί

Αυτός ο Ολυμπιακός, όλα τα μπορεί

Αυτός ο Ολυμπιακός, όλα τα μπορεί
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τη νίκη του Ολυμπιακού επί των Βάσκων και την ενέργεια που έβγαλαν οι Πειραιώτες στο παρκέ.

Δε χρειάζεται ενθουσιασμός μετά τη νίκη επί της Λαμποράλ. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο από το να διατηρήσει τις πιθανότητες πρόκρισης στα playoffs της Ευρωλίγκας. Εκεί όπου βρίσκεται τα τελευταία 11 χρόνια και μία φορά κινδυνεύει με αποκλεισμό και οι φίλοι του, έχουν φέρει τον κατακλυσμό. Μας καλόμαθαν, δε λέω.

Επαναλαμβάνω όμως πως σύμβαση με τα Final 4 δεν έχει υπογράψει καμία ομάδα.

Όπως επίσης με αναγκάζει η απόδοση των Πειραιωτών απέναντι στους Βάσκους, να επαναλάβω πως αν μία ομάδα μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση, αυτή φοράει ερυθρόλευκα και έχει έδρα της το ΣΕΦ.

Δε χάρηκα τόσο για τη νίκη, όσο για την επιβλητική απόδοση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Μετά από καιρό ο Ολυμπιακός στρίμωξε για τα καλά κάποιον αντίπαλό της.

Το 16-0 στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν διάστημα βγαλμένο από παλαιότερες μέρες τις οποίες τείναμε να ξεχάσουμε. Βέβαια ακόμη καλύτερα θα είναι αν αποδειχθεί διάστημα από τα… προσεχώς.

Μου άρεσε επίσης το γεγονός ότι οι παίκτες διασκέδασαν το παιχνίδι. Πρόσφεραν ωραίο θέαμα, ξεσήκωσαν το κοινό, βουτούσαν στο παρκέ για να σώσουν κατοχή, πανηγύρισαν. Ωραίο μπάσκετ.

ΤΡΕΞΙΜΟ ΚΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μετά από καιρό οι παίκτες έπαιξαν λίγο πιο απελευθερωμένα. Πολλές φορές παρέκλιναν του συστήματος με το ένστικτό τους να αποτελεί οδηγό στην προσπάθειά τους.

Πολλές φορές κάποιος παίκτης κατέβαζε τη μπάλα γρήγορα, δημιουργούσε ρήγμα, πάσαρε και ο παραλήπτης της μπάλας σούταρε αμέσως. Αυτό είναι κάτι που κάνει με συνέπεια ο Λοτζέσκι, αλλά το είδα και από άλλους παίκτες.

Με αυτόν τον τρόπο κάθε καλάθι που έρχεται πληγώνει ακόμη περισσότερο την ψυχολογία της άμυνας και ταυτόχρονα λειτουργεί υπέρ της αυτοπεποίθησης της επίθεσης.

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ 2/2 ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Για τον Ολυμπιακό θεωρώ αναγκαίο να πάει στο παιχνίδι με τη Ρεάλ χωρίς ήττα κάτι που σημαίνει νίκη στη Μπάμπεργκ και νίκη στο ΣΕΦ με τη Ζαλγκίρις. Το παιχνίδι στη Γερμανία είναι εξαιρετικά κρίσιμο.

Αν κάνει αυτό το 2/2 τότε θα ξεκινήσουν να κοιτάζουν και στα άλλα αποτελέσματα. Μέχρι τότε έτσι κι αλλιώς τα πράγματα είναι τόσο μπερδεμένα που δεν ξέρει κανείς τι πραγματικά συμφέρει τους Πειραιώτες.

Παράδειγμα 1: Οι μισοί πανηγύρισαν τη νίκη της Χίμκι επί της Μπαρτσελόνα κι οι άλλοι μισοί λυπήθηκαν.

Παράδειγμα 2: Την άλλη εβδομάδα έχει Λαμποράλ – Χίμκι. Τι συμφέρει τον Ολυμπιακό; Μη σκέφτεστε. Άδικος κόπος. Κανείς δε ξέρει.

Τις επόμενες δύο αγωνιστικές το μόνο που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό είναι να νικήσει αυτός.

ΥΓ: Αξία ανεκτίμητη. Να βλέπω τον Ουόρικ να βουτάει δύο φορές στο παρκέ σε 4:49 που αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τον Ολυμπιακό. Ούτε καν ξέρει που βρίσκεται, ούτε δεμένος με την ομάδα είναι, ούτε τα ονόματα των συμπαικτών του γνωρίζει. Οι βουτιές δείχνουν επιθυμία και αυτό για την ώρα είναι αρκετό. Επίτηδες έβαλα και τη φωτογραφία.

ΥΓ 2: Ο Ντάνιελ Χάκετ πρέπει να απολαμβάνει κάθε στιγμή που φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού. Δε μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά. Ο άνθρωπος πωρώνεται, σκυλιάζει στην άμυνα, κυλιέται στα παρκέ, πασάρει, σκοράρει, πανηγυρίζει. Αυτή η σφιγμένη γροθιά και η κραυγή μετά από καλάθια είναι κάτι… Πειραιώτικο.

ΥΓ 3: Χίλια μπράβο σε Μιλουτίνφ και Όντομ για την απόδοσή τους. Παρά την κριτική που τους ασκείται (και σίγουρα τη νιώθουν), ανταποκρίθηκαν θαυμάσια. Το θέμα πλέον είναι να παίζουν έτσι με συνέπεια και όχι μια φορά στις 20 μέρες.

ΥΓ 4: Ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα, η Παναγία να κατέβει κάτω, ο Λεμπρόν Τζέιμς να αποκτηθεί από τους Αγγελόπουλος… οι Σπανούλης, Πρίντεζης και Μάντζαρης θα είναι οι κολώνες της ομάδας. Αυτό δε θα αλλάξει ούτε την περίοδο ντεφορμαρίσματός τους όπως συμβαίνει με τον Μάντζαρη.

ΥΓ 5: Αξία ανεκτίμητη (part 2). Να βλέπεις τον Παπανικολάου να πανηγυρίζει ξεσηκώνοντας το πλήθος μετά από εύστοχο τρίποντο. Ούτε τη νίκη χάρισε με αυτόν τον τρόπο, ούτε καν κρίσιμο δεν ήταν αυτό του σουτ από τη γωνία. Το bonding αυτό με τον κόσμο το έχει ο «Παπ».

ΥΓ 6: Το σχήμα με Παπανικολάου και Παπαπέτρου στο «3» και «4» λειτούργησε περίφημα. Και στις δύο πλευρές. Στην άμυνα επιτρέπει αλλαγές σε όλα τα σκριν, κάτι που εξυπηρετεί πολλές φορές.

ΥΓ 7: Ο Στρόμπερι πέρασε χειροπέδες στον πολυτιμότερο γκαρντ της Λαμποράλ. Ο Κοζέρ έχει βρει τον μπελά του με τον Αμερικανό αφού το ίδιο συνέβη και στη Βιτόρια στο ματς του Top 16.

ΥΓ 8: Να βλέπεις τον Αθηναίου να είναι εκτός 12άδας και να πανηγυρίζει σα να σκόραρε εκείνος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.