Τσίλντρες: «Ο Ουόρικ μπορεί να πρωταγωνιστήσει στον Ολυμπιακό»

Τσίλντρες: «Ο Ουόρικ μπορεί να πρωταγωνιστήσει στον Ολυμπιακό»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Τσίλντρες: «Ο Ουόρικ μπορεί να πρωταγωνιστήσει στον Ολυμπιακό»
Ο Τζος Τσίλντρες παρότρυνε τον Χακίμ Ουόρικ να υπογράψει στον Ολυμπιακό και αναλύει στο gazzetta.gr τον νέο παίκτη των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο Χακίμ Ουόρικ είναι εδώ και λίγες μέρες επίσημο μέλος του Ολυμπιακού. Ο Αμερικανός μάλιστα βρίσκεται στην Ελλάδα και ετοιμάζεται για την πρώτη του ατομική προπόνηση.

Στο πλαίσιο του να μάθουμε καλύτερα ποιός είναι ο Ουόρικ το gazzetta.gr μετά τον Αζίζ Μπεκίρ (προπονητή του στην Κόνιασπορ πέρυσι), επικοινώνησε με κάποιον που τον γνωρίζει από εφηβική ηλικία.

Η δύναμη του διαδικτύου και των social media μας χάρισε την άποψη του Τζος Τσίλντρες από το Λος Άντζελες όπου βρίσκεται.

Καλησπέρα Τζος. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από το πέρασμά σου στον Ολυμπιακό, αλλά βρήκαμε αφορμή να σε... ενοχλήσουμε λίγο. Έμαθες ότι ο Χακίμ Ουόρικ υπέγραψε στον Ολυμπιακό;

«Φυσικά και το ξέρω. Με τον Χακίμ γνωριζόμαστε από τα γυμνασιακά μας χρόνια. Για την ακρίβεια ξέρω ότι υπέγραψε στον Ολυμπιακό ενδεχομένως πριν από σένα γιατί με ρώτησε την άποψή μου. Θυμόταν ότι έχω αγωνιστεί στην ομάδα και ζήτησε την άποψη μου».

Οπότε μάλλον του είπες καλά λόγια...

Στη Βαρκελώνη ταξίδεψε ο Ολυμπιακός για τη μονομαχία με την Μπαρτσελόνα! Πάρε τα λεφτά σου πίσω αν ο Βασίλης Σπανούλης πετύχει περισσότερους από 15 πόντους μόνο από την Vistabet, αλλά και έως 100% bonus στο παρολί!

«Χωρίς αμφιβολία. Ο Ολυμπιακός μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στην Ευρώπη. Σπουδαίος σύλλογος με σπουδαίους φιλάθλους. Είπα τα καλύτερα στον Χακίμ για την ομάδα».

Τον ξέρεις αρκετά καλά λοιπόν αφού υπήρξατε και συμπαίκτες. Ποια είναι η άποψή σου για αυτόν;

«Παίζαμε αντίπαλοι στο γυμνασιακό πρωτάθλημα και οι δύο ξεχωρίζαμε. Υπήρξαμε συμπαίκτες στο Φοίνιξ και αντίπαλοι στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας. Ο Χακίμ είναι σπουδαίος χαρακτήρας και πολύ καλός παίκτης. Ξέρω ότι στον Ολυμπιακό υπολογίζουν και στα δύο αυτά στοιχεία».

Μπορείς να μας περιγράψεις τι μπορεί να προσφέρει;

«Κοίτα μιλάμε για έναν παίκτη με πολύ μεγάλη εμπειρία. Παίκτης ο οποίος έχει μάθει να είναι πρωταγωνιστής. Γενικά του αρέσει να βοηθάει με πολλούς τρόπους την ομάδα του και κάνει ό,τι του ζητά ο προπονητής του. Είναι αρκετά μακρύς και πολύ αθλητικός. Πηδάει πολύ ψηλά κάτι το οποίο τον κάνει να ξεχωρίζει στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη. Επίσης χάρη στην αλτικότητα του, παίρνει πολλά ριμπάουντ. Επιθετικά διαθέτει κάτι περισσότερο από αξιόπιστο σουτ από τα 5 περίπου μέτρα. Επίσης κερδίζει εύκολα φάουλ. Γενικά είναι πολύ επικίνδυνος με τη μπάλα στα χέρια».

Μπορεί να βοηθήσει ως σέντερ;

«Κοίτα είναι καθαρό «τεσσάρι», ωστόσο μπορεί να αντιμετωπίσει και ψηλότερα κορμιά λόγω των αθλητικών του ικανοτήτων».

Γνωρίζεις καλά τα αποδυτήρια και τον τρόπο λειτουργίας του Ολυμπιακού, πιστεύεις θα έχει κάποιο πρόβλημα;

«Όχι. Είναι βετεράνος του ΝΒΑ, έχει πολλές εμπειρίες από πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο και σίγουρα γνωρίζει καλά τι χρειάζεται να κάνει εντός και εκτός παρκέ. Δε θα έχει πρόβλημα».

Πες μας και τα δικά σου νέα;

«Τελείωσα με το πρωτάθλημα στην Αυστραλία και βρίσκομαι στο σπίτι μου στο Λος Άντζελες».

Θυμάσαι καθόλου το πέρασμά σου από τον Ολυμπιακό; Μαθαίνεις νέα για την πορεία της ομάδας;

«Πάντα θυμάμαι και θα θυμάμαι τον Ολυμπιακό. Πέρασα υπέροχα και στεναχωριέμαι που δεν πήραμε την Ευρωλίγκα στο Παρίσι. Σκέφτομαι κάποια στιγμή να επισκεφτώ την Ελλάδα και να έρθω να παρακολουθήσω κάποια παιχνίδια. Ειδικά τώρα που θα είναι και ο φίλος μου ο Ουόρικ εκεί έχω ένα επιπλέον κίνητρο. Μαθαίνω συνέχεια τα νέα της ομάδας. Ελπίζω να προκριθεί στα play offs της Ευρωλίγκας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.