Euroleague: Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός στις 21:45

Φάνης Παναγιώτου
Euroleague: Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός στις 21:45
Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στη Βαρκελώνη και κόντρα στη Μπαρτσελόνα ψάχνει το θετικό αποτέλεσμα που θα τον βάλει... γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης και θα τον κρατήσει «ζωντανό» στην υπόθεση πλεονέκτημα έδρας. Τζάμπολ στις 21:45, μετάδοση από την ΕΡΤ.

Πέρυσι πανηγύρισε εκεί μία από τις μεγαλύτερες νίκες της σεζόν, κατάφερε να ρίξει στο καναβάτσο τη Μπαρτσελόνα κι εν συνεχεία την... αποτελείωσε στο ΣΕΦ. Φέτος ο Ολυμπιακός έχει ήδη επικρατήσει των Καταλανών στην έδρα του και ψάχνει ένα νέο μεγάλο αποτέλεσμα στη Βαρκελώνη.

Η αναμέτρηση που θα διεξαχθεί απόψε (21:45/ΕΡΤ) είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς κι οι δύο αντίπαλοι έχουν χάσει έδαφος, κάτι που σημαίνει πως ο ηττημένος θα... μπλέξει! Αντίθετα, ο νικητής θα διατηρήσει «ζωντανές» τις ελπίδες του ακόμα και για το πλεονέκτημα έδρας.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός μπορεί πλέον να ποντάρει στον Κώστα Παπανικολάου, ωστόσο νοκ άουτ τέθηκε ο Ματ Λοτζέσκι, ενώ εννοείται πως εκτός... μάχης βρίσκεται κι ο Ουόρικ. Αντίθετα, η Μπαρτσελόνα θα παραταχθεί με τον Ντόρσεϊ κανονικά στη δωδεκάδα της, ενώ έχει επιστρέψει κι ο Αρόγιο. Αντίθετα, ο Αμπρίνες δίνεται αμφίβολος λόγω στομαχικών διαταραχών.

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ...
*Ο Πάου Ρίμπας μετράει 20 σερί εύστοχες βολές στη Euroleague, ενώ το σερί του Αμπρίνες είναι στις 15.
*Στο παρκέ θα βρεθούν οι δύο κορυφαίοι σκόρερ της διοργάνωσης. Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο (3.807 πόντοι) κι ο Βασίλης Σπανούλης (2.893 πόντοι).
*Ο Γιώργος Πρίντεζης έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο στα έξι πιο πρόσφατα και συνολικά στα 12 από τα 13 τελευταία ματς που έχει πάρει μέρος στη Euroleague.

«Σίγουρα κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα είναι δύσκολο καθώς μπαίνουμε στον δεύτερο γύρο. Έχουμε εφτά παιχνίδια μπροστά μας, αλλά έχουμε απομονώσει κάθε αναμέτρηση και τώρα κοιτάζουμε μόνο την Μπαρτσελόνα. Ξέρουμε πως η αποστολή μας θα είναι δύσκολη, η Μπαρτσελόνα δεν έχει φέρει τα αποτελέσματα που ήθελε στην πρώτη φάση, όπως και εμείς. Η Μπαρτσελόνα παίζει στο γήπεδο της και σίγουρα η πίεση θα είναι επάνω τους. Από εκεί και πέρα εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, θα πρέπει να κάνουμε αυτά που έχουμε πει να κάνουμε, έχουμε μια δύσκολη αποστολή, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και εάν είμαστε συγκεντρωμένοι και κάνουμε αυτά που πρέπει, τότε όλα θα πάνε καλά», τόνισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

«Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι πολύ σημαντικό, καθώς προερχόμαστε από τον αποκλεισμό στο κύπελλο από την Μπιλμπάο. Δεν μπορώ να αλλάξω την γνώμη των ανθρώπων. Δεν θα αλλάξω. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν. Αυτό που ξέρω είναι ότι θα κάνω ό,τι καλύτερο για να βοηθάω την ομάδα», ήταν τα λόγια του Τσάβι Πασκουάλ.

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΕΔΩ.